Viihde

Yli 15 000 islantilaista vaatii maataan boikotoimaan vuoden 2019 Euroviisuja – syynä Israelin ih­mi­soi­keus­rik­ko­muk­set

Israelin edustaja Netta voitti Euroviisut lauantaina, ja siksi laulukilpailu järjestetään Israelissa vuonna 2019. KUVA: MIGUEL A. LOPES
Viihde 16.5.2018 11:12
Ida Roivainen

Yli 15 000 islantilaista on allekirjoittanut vuorokauden aikana vetoomuksen, joka vaatii, että Islanti boikotoi vuoden 2019 Euroviisuja, jotka järjestetään Israelissa.

Israelin viime päivien väkivaltaisuudet ovat saaneet islantilaiset raivostumaan. Kansalaiset ovat laatineet vetoomuksen, joka vaatii, että Islanti boikotoi ensi vuonna Israelissa järjestettäviä Euroviisuja, uutisoi islantilaislehti Icland Monitor.

Tällä hetkellä allekirjoituksia on yli 15 000.

Vetoomuksessa todetaan, että Israelin palestiinalaisia kohtaan tekemien ihmisoikeusrikkomusten takia ei ole oikeutettua osallistua ylelliseen Euroviisu-laulukilpailuun samaan aikaan, kun Israel kohdistaa väkivaltaa naapureihinsa ja murhaa kymmeniä ihmisiä.

Lehti myös kertoo, että Islanti-Palestiina-seura on kritisoinut Eurooppaa siitä, että se ei puolustanut ihmisoikeuksia vaan äänesti Israelin voittoon Euroviisuissa lauantaina.

Vetoomuksen on allekirjoittanut tuhansien kansalaisten lisäksi muun muassa muusikko Daði Freyr Pétursson ja hänen yhtyeensä Gagnamagnið, jotka tulivat toiseksi Islannin viisukarsinnoissa tänä vuonna.

Muusikko on kirjoittanut lausunnon, jonka mukaan hän ei aio osallistua ensi vuoden Euroviisuihin ja toivoo, että muut muusikot seuraisivat hänen esimerkkiään.

– Emme voi kuvitella osallistuvamme hyvällä omallatunnolla hauskaan kilpailuun, kun tiedämme, että Israel ja sen armeija kohdistaa hirvittävää väkivaltaa palestiinalaisiin, Daði Freyr totesi lausunnossaan

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Toi sen voittobiisi oli järkyttävän HUONO. Varsinkin ne ihmeen purpl-mitä lie pörinää, kuin vauvalla......muuten se oli suht. hyvä. Miten sellainen oli voinut päästä läpi ja vieläpä voittaa koko kisa ? Naurettavan kuulosta ! Pitää olla kunnon sanat laulussa, ei mitään tollasta vauvamaista.......noloa !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne palestiinalaiset ovat sitten vissiin aivan syyttömiä näihin selkkauksiin, vaikka yleensä selkkaukset aloittavatkin, heillä vain on huonommat aseet....onneksi.
Aikanaan olisi arabimailla ollut tuhannen taalan paikka asuttaa omiin maihinsa kaikki palestiinalaiset, jotka lähtivät pois perustettavan Israelin alueelta. Sinne olisivat hävinneet kuin pieru Saharaan, eikä kukaan olisi heistä enää tänä päivänä kuullut mitään, eikä koko ongelmaa olisikaan.
Mutta.....arabit eivät ottaneet heitä, toisia arabeja, kun hoksasivat, että siitähän jää kiva ristiriita alueelle.....he,he,he, naureskelevat nyt.
Ei puhutellut uskonveljen hätä, kun tuijotettiin vain omaan napaansa.

Nykyisin monia maita, euroopassakin, johtavat niin nuoret vuosiluokat, etteivät he tunne siltäosin historiaa, vaan vaakkuvat sopulilaumana, kun joku hoksaa syyttää Israelia. Eri maiden uutistoimistotkin ovat ottaneet saman roolin ja päivittelevät kilpaa toistensa kanssa, kuka räävittömämmin haukkuu Israelia.

Olikos se niin, että Suomenkin palestiinalaisyhteisöille laittamista avustusrahoista, olivat perillä ostaneet sementtiä jolla vahvistivat tunneleita, joita pitkin sitten hyökättiin Israelin alueelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti Suomikin boikotoi vaikka seuraavat 10 vuotta noita kisoja. Se olisi vain YLE verorahojen säästöä ja nekin rahat voitaisiin käyttää uusien ja parempien ohjelmien hankintaan. Alkaa kyllästyttää jatkuvat uusinnat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdottomasti Suomen pitää olla mukana kisoissa ja ison kauppavaltuuskunnan kera. Saadaan tehtyä isoja kauppoja maailman johtavan asevalmistajan kanssa ja paljon sivistyneitä turisteja tänne pohjoiseen.
Hamasin komppaajat voivat mennä seuraamaan kisoja Israelin rajan toiselle puolen, saattaa kyllä olla hengenlähtö ihan minuuteissa laskettavissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilanne on kyllä hersyvä. Euroviisut ovat ennen kaikkea sateenkaarikansan juhla. Israel on lähi-idän ainoa maa, jossa seksuaalivähemmistöt voivat olla avoimia elämästään. Nyt pitäisi boikotoida sateenkaarikansan juhlaa valtion ihmisoikeusrikkomusten takia.

Tässähän meinaa popparit loppua heti alkuunsa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Ei se automaattisesti tarkoita, että on eri mieltä jos ei ole tuota allekirjoittanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Euroviisujen voittaja pitäisi valita puhtaasti sen mukaan kellä on paras kappale ja esiintyjä. Eikä sen mukaan mille asialle halutaan julkisuutta vaikka olisi kuinka tärkeä juttu. Eikä sitä pitäisi myöskään sotkea mihinkään politiikaan tai boikoitteihin. No ei se israelin kappale kyllä oikeasti paras ollut...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Israel ei edes kuulu Eurooppaan Australiasta puhumattakaan, joten nyt on todella monta syytä boikotoida ensi vuoden euroviisuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdottomasti Suomenkin boikotoitava jo huonon lopputuloksenkin kannalta. Rahaa menee täysin kaivoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samoin, ja oikeastaan boikotoin koko kisaa sillä ei ole nykymaailman mukainen kilpailu enää. Nykyään on niin paljon vaihtoehtoja tehdä esitys, jossa pelkkä musiikki jää toiseen asemaan. Vaakakupissa painaa lavashow ja tehosteet enemmän kuin musiikki. Nämä kisat ovat menneet niin turhiksi että sen näki jo Aallon tiulaustyönä tehdystä kappaleesta että se ei laulajan vahvuuksia tuonut esille yhtään. Aallon edellinen karsintakappale aikaisemmalta vuodelta oli paljon parempi. Mutta kun suomalaiset eivät ymmärrä minkälaisella kappaleella siellä pärjää, ei myöskään raati. Näkihän sen jo varsinaisen kilpailun ääntenlaskennassa että raati ja yleisö ovat aivan eri mieltä asioista. Ei tämä ole oikeudenmukainen kilpailu. No kun oikeudenmukaisuutta ei ole niin ehkä juuri siksi seuraava kilpailu sopiikin hyvin Israeliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä taas en ymmärrä, miksi pitää politiikka sotkea joka asiaan. Euroviisut on muutenkin ihmisiä lähentävä konsepti, eikä mikään poliittinen kannanottokanava. Miksi poliitkot ja kansainväliset järjestöt eivät itse tee asialle mitään, vaan aina käyttävät joka asiassa tätä kulunutta boikotti-korttia? Kun se ei näytä toimivan muuallakaan. Jos vanha keino ei auta, on kokeiltava toista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21:18
Kysyimme, miten opettajien kohtaamista vaaratilanteista ilmoitetaan – "Suurin osa ilmoituksista on oppilaiden aiheuttamista väkivaltatilanteista"
20:41
Äänestysinto on nousussa Yhdysvaltojen demokraattimielisillä alueilla – lupaa hyvää Trumpin kaatoa yrittäville
20:31
Mercedeksen marssijärjestys ennallaan – Hamilton oli nopein ja Bottas ykköshaastaja formula 1:n MM-kauden ensimmäisenä harjoituspäivänä
20:30
Valtteri Bottas ajaa Mercedeksen uudella F1-autolla
20:28
Verkkomedia MustReadin Oulun-kirjeenvaihtaja sai jatkoa – Kaupungin vuosipanos 27 000 euroa, myös Oulun yliopisto ja Arina rahoittavat toimintaa
20:07
Kommentti: Maassa maan tavalla – Viron tiedustelupalvelu puhuu uhkista nimillä, Supo ohjaa lukemaan rivien välit
19:59
Kaksi henkilöautoa kolaroi Kolarin Kolarinsaaressa – autot lunastuskuntoon, ei henkilövahinkoja
88
Ulkoministeri poliisikuulusteluihin: Pekka Haaviston toimista konsulipäällikön siirtämiseksi pois tehtävistä suoritetaan esitutkinta
76
Vaaranpihan kortteli nostaa uudet talot uusiin huikeisiin korkeuksiin – rakentaminen alkanee jo kesän jälkeen Tilaajille
75
Uudet liikennemerkit tulevat Suomen teille – keltainen viiva vaihtuu valkoiseen
71
Pekka Haavisto kommentoi esitutkintapyyntöä – aikoo jatkaa ulkoministerinä rikosepäilyistä huolimatta
42
Suomalaisten velkataakkaa suitsitaan lähivuosina – Eduskunta evästää keskiviikkona hallitusta, joka miettii vielä keinoja ylivelkaantumisen estämiseksi
21
Myös Shaun Heshka Kärppien ykköspakkiparista sairastuvalle – Manner vaihtoi keskushyökkääjien paikkoja Sport-peliin: ”Haemme suoraviivaisuutta kakkosketjuun”
19
Oulunsalon Salonpään kouluhankkeessa päästiin eteenpäin – Uuden koulun ja päiväkodin rakentaminen voi alkaa kesällä, ja valmista voisi olla tammikuussa 2022

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

307 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tekeekö juttutuvan keskustelu hyvää sinulle?

Tämä ei ole elämäni. Pelkkä huvittelupalsta aina silloin tällöin. Härnään pääosin vain silloin tällöin kateellisia ammat... Lue lisää...
ÄLYKÄSKIN NAUTISKELI...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image