Viihde

Yle esittää suositun The Handmaid´s Tale -sarjan toisen kauden ehkä keväällä 2019 – neuvottelut käyvät kuumina

Offredin osaa ja samalla pääosaa näyttelee Elisabeth Moss. Offred oli vielä hetki sitten ihan tavallinen June, mutta sitten orjatar. KUVA: George Kraychyk
Viihde 8.8.2018 16:14
Tanja Nuotio

Tarkka ajankohta toisen tuotantokauden esittämiselle ei ole vielä selvillä, mutta jaksot saatetaan nähdä Ylellä vasta ensi vuoden keväällä. The Handmaid´s Tale – Orjattaresi -sarja on herättänyt paljon keskustelua muun muassa ajankohtaisuuden ja ahdistavien kohtausten vuoksi.

Yle neuvottelee parhaillaan suositun The Handmaid´s Tale – Orjattaresi -sarjan toisesta tuotantokaudesta.

– Todennäköisesti saamme sarjan, mutta nimiä ei ole lopullisessa sopimuksessa vielä alla. Olen juuri neuvotellut toisesta kaudesta myyjän eli Metro-Goldwyn-Mayerin kanssa, Ylen ohjelmahankkija Johanna Salmela kertoo Lännen Medialle.

Hän huomauttaa, että HBO Nordic esittää toisen kauden joka tapauksessa ensimmäisenä, ja Ylellä olisi vasta sen jälkeen mahdollisuus esittää se.

– Yritän parhaani, että saisimme sarjan Ylelle.

The Handmaid´s Tale – Orjattaresi -sarja on herättänyt paljon keskustelua muun muassa ajankohtaisuutensa ja ahdistavien kohtaustensa vuoksi.

Moninkertaisesti Amerikassa palkittu sarja kertoo ekokatastrofin jälkeisen Yhdysvaltain paikalle perustetusta Gileadin tasavallasta jossain lähitulevaisuudessa.

Ensimmäinen tuotantokausi päättyi tiistaina

Tarkka ajankohta toisen tuotantokauden esittämiselle ei ole vielä selvillä, mutta jaksot saatetaan nähdä Ylellä vasta ensi vuoden keväällä.

Salmelan mukaan HBO Nordicilla on sarjan kahteen ensimmäiseen tuotantokauteen ensiesitysoikeus. Useimmiten oikeus kestää vuoden, minkä jälkeen sarjaa voivat näyttää muut. Näin oli sarjan ensimmäisessä kaudessa, joka esitettiin HBO:lla keväällä 2017, kun Yle Teema & Fem esitti sen vuotta myöhemmin.

Toinen kausi alkoi HBO:lla puolestaan tänä keväänä, joten ensiesitysoikeus säilynee maksullisella kanavalla vuoden 2019 kevääseen. Salmelan mukaan joskus oikeus voi kestää vain puoli vuotta.

The Handmaid´s Tale – Orjattaresi -sarjan ensimmäisen kauden viimeinen eli kymmenes jakso nähtiin Ylellä eilen tiistaina. Ensimmäinen tuotantokausi alkoi Ylellä kesäkuun alussa.

– Tarkoitus on ajaa ensimmäinen kausi ulos uusintana ennen toista kautta, Salmela kertoo suunnitelmista.

MAINOS

Kommentoi

Hbolla näkyy, ja jos uusi tilaaja niin ensimmäinen kk taitaa olla ilmainen. Telkkaria tulee katsottua harvoin enää nykyään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HBO kuukausihinta on aika pieni, 10 euroa/kk. Sen kun ottaa kuukaudeksi niin voi kerralla katsoa kaikki jaksot ja kaudet, myös tämän 2. kauden jo nyt kokonaan. Sitten voi lopettaa tilauksen. Uusi asiakas saa ilmaiseksikin kokeilla kuukauden. Näin ne katselutavat muuttuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minäkin huomasin eilen vasta mainoksen teeveessä, oli vaan viimeinen jakso. Onnistuisiko jos yleen ottaisi yhteyttä että laittavat sen areenaan. Ei kyllä kukaan ala kirjaakaan lukemaan lopusta. Vai saako tämän tilattua jotakin kautta ? Ei siis HBO vaan pelkkä sarja ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HBO maksaa kympin ja sillä saat katsoa niin tämän kuin niin monta muutakin sarjaa kuin vain pystyt kuukauden aikana. Sitten lopetat tilauksen. Mistään et halvemmalla tätä sarjaa näe, ainakaan laillisesti. Psst, ei se ole niin hankalaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi kun Yle lähettäisi sarjan uusintana! Heräsin sarjan kiinnostavuuteen liian myöhään, ja moni alkujakso oli jo mennyt ja poistunut areenasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän se YLE uusii turhempiakin ohjelmia, joten varmaan tämä uusitaan. Pitkästä aikaa hyvä ja "vaikea" sarja eikä mitään aivotonta höttöä. Suosittelen tutustumaan Atwoodiin romaaneihin, nerokkaita!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä tämä sarja tarvitsisi varoitustekstin, eräille feministipiireille. Että sarja on vaan fiktiota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ole, vaan sarja on entistä ajankohtaisempi nyt. Monetkin sarjan asioista on täyttä totta monessa kulttuurissa ja uskonnossa. Juuri tänäpäivänä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuten kirjoitin. Varoitus paikallaan, pelkkää fiktiota. Joillekin se näkyy olevan epäselvää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmiset haluaa katsoa tuota sarjaa nyt.. ja 2. kausi on jo hbo:lla katsottavissa..

Tällaisissa asioissa YLE:n olisi pitänyt olla hereillä jo vuosi sitten, kun huomasivat sarjan kiinnostavuuden..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En malta odottaa The Handmaid's Tale – Orjattaresi-sarjaa , pitänee hankkia HOB maksukanava.
Sarja on nerokas mitä jo tapahtuu ja mitä voisi tapahtua tulevaisuudessa, jollei tämä hulluus maapallolla lopu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lienee aika kallis sarja - tähänkö yle-verovarojamme käytetään?!

Hyvät yleläiset ja asiasta päättävät, jättääkää tällaiset uunituoreet populaarisarjat maksupalveluille ja vastaavasti alentakaa veroa, kiitos!

P.S. Toki populaarisarjoja voi esittää, mutta eiköhän ne ole syytä ostaa kysynnän hiipuessa alennettuun hintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sarjalla on kuitenkin sanomaa. Ylellä on paljon turhempaakin , esim urheilu ja erityisesti jalkapallo , siihen pusketaan älyttömät määrät rahaa. Mitä tärkeää sisältöä tai sanomaa jalkapallo tuo meille veronmaksajille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Urheilu on toinen hyvä säästön paikka. Onhan paljon muitakin sarjoja, joilla on sanomaa, esimerkkinä Westworld. Mutta en silti halua, että kaikki kustantavat tällaisen sarjan. Suoratoistopalvelusta voi niin helposti nykyään katsoa haluamansa sarjan.

Ylellähän voisi mieluummin olla leffa-/sarjaohjelma, johon poimittaisiin käsiteltäväksi "sanomallisia" tuotoksia. Tulisi halvemmaksi kuin kokonaisten sarjojen näyttäminen ja olisi tavallaan yleissivistävämpi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katsoin 2.kauden ja ei ollut pettymys vaan tosi hyvä! Varsinkin kun Atwood on kirjoittanut vain tämän kirjan josta 1.kausi, niin olisi voinut luulla että 2.kausikin perustuu kirjaan. Suosittelen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20:18
KeKi ei saanut hippaa hallitsevasta Suomen mestarista JoMa:sta – "Taas on pienen mietinnän paikka"
20:18
Puheenjohtajat saivat käsiinsä hallitusneuvotteluiden euromäärät, mutta Rinne ei hiiskunut luvuista – Tiistaista tulossa ratkaiseva päivä
20:11
Kuikka käveli ennätysvauhdilla MM-kisoihin: Ei hirveästi jäänyt varaa, mutta päätavoite täyttyi
20:08
Pohjois-Suomen erämessujen kävijätavoite ylittyi – Ouluhallilla kävi kolmen päivän aikana yli 38 000 messuvierasta
19:55
Kesä kävi kylässä ja ensi viikolla palataan tavanomaisiin lämpötiloihin – maanantaina Oulun seudulle tulee sadekuuroja
19:00
Analyysi: Kuntaliitos toi Ouluun kyläpolitikoinnin, kaupungin päätöksenteko joutuu koetukselle – edessä isoja päätöksiä taloudesta ja elinvoimainvestoinneista Tilaajille
18:47
Letonniemen maastopalo Toppilansaaresta kuvattuna
60
HS: Yli 30 Suomen eurovaaliehdokkaista on ollut syytettynä rikoksesta – joka neljännellä perussuomalaisten ehdokkaalla ollut syyte, yksi puolue silti omilla luvuillaan
42
Sebastian Tynkkynen pyytää eroa Oulun kaupunginvaltuuston jäsenyydestä – perustelee eronpyyntöään kansanedustajan tehtävillä
33
Oulun kaupungin budjettivaje täytyy korjata, mutta mistä ja mitä sitten? Lukijalta
28
Rinteen mukaan näyttää siltä, että talousasiat ratkeavat – hallitusneuvotteluissa väännetään sunnuntaina muun muassa rahasta
27
Alankomaat voitti Euroviisut, yleisöäänet ratkaisivat voiton – katso voittoisa esitys
22
Puheenaihe: Voisiko kuka tahansa valita Vuoden urheilijan? "Viimeinen pisara minulle on e-urheilu"
15
Itävaltaan ennenaikaiset vaalit "niin pian kuin mahdollista" – Varaliittokansleri erosi salavideon paljastaman korruptiotapauksen vuoksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Pankki kiimassa säähtöihini

Vuosikausiahan tuo pankki on ehdotellut aikoja sijoitusneuvojalle. Pitävät jonkun aikaa taukoa ja uudelleen, vaikka ilm... Lue lisää...
OLD ENOUGH

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image