Viihde

Yle esittää suositun The Handmaid´s Tale -sarjan toisen kauden ehkä keväällä 2019 – neuvottelut käyvät kuumina

Offredin osaa ja samalla pääosaa näyttelee Elisabeth Moss. Offred oli vielä hetki sitten ihan tavallinen June, mutta sitten orjatar. KUVA: George Kraychyk
Viihde 8.8.2018 16:14
Tanja Nuotio

Tarkka ajankohta toisen tuotantokauden esittämiselle ei ole vielä selvillä, mutta jaksot saatetaan nähdä Ylellä vasta ensi vuoden keväällä. The Handmaid´s Tale – Orjattaresi -sarja on herättänyt paljon keskustelua muun muassa ajankohtaisuuden ja ahdistavien kohtausten vuoksi.

Yle neuvottelee parhaillaan suositun The Handmaid´s Tale – Orjattaresi -sarjan toisesta tuotantokaudesta.

– Todennäköisesti saamme sarjan, mutta nimiä ei ole lopullisessa sopimuksessa vielä alla. Olen juuri neuvotellut toisesta kaudesta myyjän eli Metro-Goldwyn-Mayerin kanssa, Ylen ohjelmahankkija Johanna Salmela kertoo Lännen Medialle.

Hän huomauttaa, että HBO Nordic esittää toisen kauden joka tapauksessa ensimmäisenä, ja Ylellä olisi vasta sen jälkeen mahdollisuus esittää se.

– Yritän parhaani, että saisimme sarjan Ylelle.

The Handmaid´s Tale – Orjattaresi -sarja on herättänyt paljon keskustelua muun muassa ajankohtaisuutensa ja ahdistavien kohtaustensa vuoksi.

Moninkertaisesti Amerikassa palkittu sarja kertoo ekokatastrofin jälkeisen Yhdysvaltain paikalle perustetusta Gileadin tasavallasta jossain lähitulevaisuudessa.

Ensimmäinen tuotantokausi päättyi tiistaina

Tarkka ajankohta toisen tuotantokauden esittämiselle ei ole vielä selvillä, mutta jaksot saatetaan nähdä Ylellä vasta ensi vuoden keväällä.

Salmelan mukaan HBO Nordicilla on sarjan kahteen ensimmäiseen tuotantokauteen ensiesitysoikeus. Useimmiten oikeus kestää vuoden, minkä jälkeen sarjaa voivat näyttää muut. Näin oli sarjan ensimmäisessä kaudessa, joka esitettiin HBO:lla keväällä 2017, kun Yle Teema & Fem esitti sen vuotta myöhemmin.

Toinen kausi alkoi HBO:lla puolestaan tänä keväänä, joten ensiesitysoikeus säilynee maksullisella kanavalla vuoden 2019 kevääseen. Salmelan mukaan joskus oikeus voi kestää vain puoli vuotta.

The Handmaid´s Tale – Orjattaresi -sarjan ensimmäisen kauden viimeinen eli kymmenes jakso nähtiin Ylellä eilen tiistaina. Ensimmäinen tuotantokausi alkoi Ylellä kesäkuun alussa.

– Tarkoitus on ajaa ensimmäinen kausi ulos uusintana ennen toista kautta, Salmela kertoo suunnitelmista.

MAINOS

Kommentoi

Hbolla näkyy, ja jos uusi tilaaja niin ensimmäinen kk taitaa olla ilmainen. Telkkaria tulee katsottua harvoin enää nykyään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HBO kuukausihinta on aika pieni, 10 euroa/kk. Sen kun ottaa kuukaudeksi niin voi kerralla katsoa kaikki jaksot ja kaudet, myös tämän 2. kauden jo nyt kokonaan. Sitten voi lopettaa tilauksen. Uusi asiakas saa ilmaiseksikin kokeilla kuukauden. Näin ne katselutavat muuttuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minäkin huomasin eilen vasta mainoksen teeveessä, oli vaan viimeinen jakso. Onnistuisiko jos yleen ottaisi yhteyttä että laittavat sen areenaan. Ei kyllä kukaan ala kirjaakaan lukemaan lopusta. Vai saako tämän tilattua jotakin kautta ? Ei siis HBO vaan pelkkä sarja ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HBO maksaa kympin ja sillä saat katsoa niin tämän kuin niin monta muutakin sarjaa kuin vain pystyt kuukauden aikana. Sitten lopetat tilauksen. Mistään et halvemmalla tätä sarjaa näe, ainakaan laillisesti. Psst, ei se ole niin hankalaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi kun Yle lähettäisi sarjan uusintana! Heräsin sarjan kiinnostavuuteen liian myöhään, ja moni alkujakso oli jo mennyt ja poistunut areenasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän se YLE uusii turhempiakin ohjelmia, joten varmaan tämä uusitaan. Pitkästä aikaa hyvä ja "vaikea" sarja eikä mitään aivotonta höttöä. Suosittelen tutustumaan Atwoodiin romaaneihin, nerokkaita!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä tämä sarja tarvitsisi varoitustekstin, eräille feministipiireille. Että sarja on vaan fiktiota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ole, vaan sarja on entistä ajankohtaisempi nyt. Monetkin sarjan asioista on täyttä totta monessa kulttuurissa ja uskonnossa. Juuri tänäpäivänä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuten kirjoitin. Varoitus paikallaan, pelkkää fiktiota. Joillekin se näkyy olevan epäselvää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmiset haluaa katsoa tuota sarjaa nyt.. ja 2. kausi on jo hbo:lla katsottavissa..

Tällaisissa asioissa YLE:n olisi pitänyt olla hereillä jo vuosi sitten, kun huomasivat sarjan kiinnostavuuden..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En malta odottaa The Handmaid's Tale – Orjattaresi-sarjaa , pitänee hankkia HOB maksukanava.
Sarja on nerokas mitä jo tapahtuu ja mitä voisi tapahtua tulevaisuudessa, jollei tämä hulluus maapallolla lopu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lienee aika kallis sarja - tähänkö yle-verovarojamme käytetään?!

Hyvät yleläiset ja asiasta päättävät, jättääkää tällaiset uunituoreet populaarisarjat maksupalveluille ja vastaavasti alentakaa veroa, kiitos!

P.S. Toki populaarisarjoja voi esittää, mutta eiköhän ne ole syytä ostaa kysynnän hiipuessa alennettuun hintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sarjalla on kuitenkin sanomaa. Ylellä on paljon turhempaakin , esim urheilu ja erityisesti jalkapallo , siihen pusketaan älyttömät määrät rahaa. Mitä tärkeää sisältöä tai sanomaa jalkapallo tuo meille veronmaksajille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Urheilu on toinen hyvä säästön paikka. Onhan paljon muitakin sarjoja, joilla on sanomaa, esimerkkinä Westworld. Mutta en silti halua, että kaikki kustantavat tällaisen sarjan. Suoratoistopalvelusta voi niin helposti nykyään katsoa haluamansa sarjan.

Ylellähän voisi mieluummin olla leffa-/sarjaohjelma, johon poimittaisiin käsiteltäväksi "sanomallisia" tuotoksia. Tulisi halvemmaksi kuin kokonaisten sarjojen näyttäminen ja olisi tavallaan yleissivistävämpi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katsoin 2.kauden ja ei ollut pettymys vaan tosi hyvä! Varsinkin kun Atwood on kirjoittanut vain tämän kirjan josta 1.kausi, niin olisi voinut luulla että 2.kausikin perustuu kirjaan. Suosittelen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:15
Vesilinnut vieraslajipoliiseina: Mustatäplätokosta voi tulla merimetson suosikkisaalis Tilaajille
19:00
Torihotellin työmaa-aita ahdistaa aittayrittäjiä – kaivuutyöt jatkuvat vielä pari viikkoa, betonitöihin päästään elokuussa Tilaajille
18:27
Helsingin keskustassa ammuttiin kahta henkilöä - Katso video tapahtumapaikalta
18:20
Räisälän ja Kervisen välinen lauttaliikenne keskeytetty huoltotöiden ajaksi
18:14
Puunkaatotyöt katkaisivat sähkölinjan Rovaniemellä ja kipinä sytytti maastopalon – pelastuslaitos muistuttaa metsäpalovaroituksesta
18:00
Ensi viikonlopuksi on Ouluun luvassa hellettä – kysyimme lääkäriltä, miten Qstock-kävijä voi tunnistaa ja välttää nestehukan Tilaajille
17:49
Silminnäkijä: "Ruotsissa ja muualla on ollut vastaavia tapauksia ja nyt näköjään täälläkin" – Kaksi loukkaantunut ja yksi otettu kiinni Helsingin ampumavälikohtauksessa
125
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
91
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
39
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
36
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
33
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa
32
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
23
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image