Viihde

Yläkoulun opettajat koheltavat – aluksi piilotetaan kesän aikana muumioitunut vahtimestari

Kellot Soi -komediassa Pihla Penttinen (vas) esittää bimbomaista Virveä, Minttu Mustakallio omalaatuista rehtori Minerva Böhmiä. Laura Malmivaaran roolina on asiallisen kompakti vararehtori, Sanna-Kaisa Palo paheksuu Pirkon roolissa kaikkea ja kaikkia. KUVA: Hans Barck
Viihde 12.8.2019 7:00
Milla Sallinen

Kellot soi

★★ Koulun opettajainhuone on herkullinen lähtökohta komedialle. Tampereella kuvatun sarjan äärelle houkuttelee myös tekijäkaarti, ainakin mikäli Kätevä emäntä -sarjan huumori on uponnut. 10-osaisen komedian käsikirjoittajina toimivat sarjan luoneet Sari ja Maria Vento.

Sarjan ensimmäinen osa on vaarassa uuvuttaa älyttömyydellään. Nyt pintaan nousi tuskanhiki siitä, mihin kaikkeen aikaansa voi tuhlatakaan.

Sarjassa seurataan Pisakallion yläkoulun henkilökunnan edesottamuksia yhden lukuvuoden ajan. Aloitusjaksoon kuuluu toki ruumis. Se on kesän aikana kuollut ja muumioitunut vahtimestari-Juhani, josta kukaan ei yllättäen päätä kertoa kenellekään. Mitä siis tehdä ruumiille?

Sen verran kysymyksiä hieman liiankin absurdilta vaikuttava komedia jättää, että seuraavallekin jaksolle on annettava huomio. Jos ei muuta, niin kokeneen näyttelijäkaartin innoittamana.

Kouluvuosilta tuttuja tyyppejä

Minttu Mustakallio istuu omalaatuisen rehtori Minerva Böhmin rooliin kuin nakutettu. Samaa rehtorin paikkaa on tavoitellut myös katkerahko, mutta selkeämmän ja asiallisemman kuvan itsestään antava vararehtori Anne Asikainen-Kariluoma-Ståhlberg (Laura Malmivaara).

Katsoja löytää sarjasta pian tuttuja tyyppejä omilta nuoruusvuosiltaan. Nyt sympatiat sai nopeasti tuhahteleva ja silmiään pyörittelevä Pirkko (Sanna-Kaisa Palo) sekä sykemittariaan jatkuvasti tarkkaileva, triathlonia harrastava Ilari (Antti Launonen).

Mikäli kohellus imaisee mukaansa, niin kaikki napakat puolituntiset jaksot voi katsoa vaikkapa putkeen Yle-Areenan kautta, missä ne ovat olleet katsottavissa 8. elokuuta lähtien.

TV2 maanantai 12.8. klo 21.00

MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

231 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Minäpä nostanki molemmat peukut pystyyn kun keksin hyvän jutun jonka sitte jaan muiden kans. Mitäpä kyttääjänä olet siit... Lue lisää...
Mitäs siihen sanot, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image