Viihde

Yh­dys­val­lois­sa suosittu draamasarja alkaa Suomessa: Kolmen sisaruksen teiltä ei puutu yllättäviä käänteitä

Kate, Kevin ja Randall viettävät lapsuuttaan 1980-luvun Yhdysvalloissa vanhempiensa Jackin ja Rebeccan kanssa. KUVA: NBC
Viihde 3.1.2019 7:00
Päivi Ojanperä

This is Us

★★★ This is us käynnistyy jaksolla, jossa 36-vuotiaat sisarukset Kevin, Kate ja Randall taivastelevat, miten vanhoja he jo ovat.

Koska kyseessä on tv-draama, kukin sisaruksista on tilanteessa, jossa pohditaan siihenastisen elämän mielekkyyttä. Kevin on turhautunut rooliinsa, joka hänellä on tv-show'n komistuksena. Kate taas painiskelee paino-ongelmien kanssa.

Kevin ja Kate selvisivät 1980-luvulla kolmossynnytyksessä, jossa kolmas vauva kuoli. He ovat kuitenkin kasvaneet päivälleen samanikäisen Randallin kanssa, joka tuotiin sairaalaan samoihin aikoihin kuin kolmoset syntyivät.

Sarja siirtyilee aikatasolta toiselle. Nykyajassa kolmikko on varttunut liki nelikymppisiksi. Välillä taas keskitytään seuraamaan Jackia ja Rebeccaa, kolmikon vanhempia, jotka pyörittävät arkea kolmen samanikäisen lapsen kanssa 1980-luvulla.

Aluksi aikatasojen välillä hyppiminen hämmentää. Kun isät tutkailevat vauvoja synnytyssairaalassa lasiseinän läpi ja panevat tupakaksi, hahmottuu hiljalleen, mikä on milloinkin menneisyyttä.

Sarja on ollut Yhdysvalloissa suosittu. Sen näyttelijät ovat saaneet myös Emmy-palkintoja. Taattua amerikkalaisdraamaa se onkin. Kuvaan kuuluu huulenheitto ja rakkaudentunnustukset, kun Rebecca hikoilee vauvat vatsassa synnytyssairaalassa.

Henkilöiden tiet risteävät ja kohtaavat eri tavoilla eikä yllättäviä käänteitä puutu. Jos ei ole niinkään tykästynyt eleettömään pohjoismaiseen draamaan, tämä menee varmasti täydestä.

Nelonen torstai 3.1.2019 klo 21.00

MAINOS

Kommentoi

Varsinainen kulttuuriteko!!??

Taatusti "yllättäviä" käänteitä yms., nehän kuuluvat formaattiin, jolla näitä aikuisten satuja sarjatuotetaan ja joita tulee tuutin täydeltä eri kanavilta.

Toki maailman amerikkalaistaminen etenee väistämättä, mutta olisi mukava tuntea asuvansa Euroopan Unionissa eikä jossakin supervallan osavaltiossa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:50
"Epävarmuuden kanssa on ollut raskasta elää" – Britanniassa asuva suomalaiskirjailija muuttaa pahimman Brexit-kaaoksen alta pois
15:15
Pääesikunnan laatima selvitys Lemmenjoesta julki – Komentaja Jarmo Lindbergin saamista tiedoista ei kerrota asiakirjassa
15:12
Stefan Löfvenistä äänestetään Ruotsin uutta pääministeriä perjantaina
15:12
Pohjois-Norjan lumivyöryuhreista löytyi yksi - etsinnät päästiin aloittamaan kunnolla vasta tänään
14:52
Rankan ripulin aiheuttava vasikoiden alkueläintauti vienyt sairaalaan vain muutaman ihmisen Pohjois-Pohjanmaalla – tartuntojen kasvun syy mysteeri
14:23
Kultakortti Tokioon – Kaliforniassa varttunut rullalautailun supertähti vaihtoi yllättäen Suomen edustusasuun
14:08
Ulosajo haittasi liikennettä Hintassa – yksi ajokaista suljettiin liikenteeltä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image