Viihde

Vulcanalia myytiin loppuun ennakkoon toista vuotta peräkkäin – ta­pah­tu­ma­tuot­ta­ja: "Se on merkki siitä, että tapahtumaa on onnistuttu kehittämään"

Vulcanalia on kuulunut Oulun yliopiston lukukauden avajaisiin jo vuodesta 1996 saakka. KUVA: Kontiainen Jarmo
Viihde 8.9.2019 10:04
Anni Hyypiö

Tämä juttu on Oulun ylioppilaslehden tuottamaa sisältöä.

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) järjestämän lukuvuoden avajaisjuhla Vulcanalian liput on myyty loppuun ennakkoon nyt toisena vuonna peräkkäin.

Keskiviikkona 11. syyskuuta Club Teatrialla järjestettävän tapahtuman lipunmyynti käynnistyi 19. elokuuta, ja viimeiset liput myytiin lauantai-iltana 8.9.

Club Teatrialla järjestettävään tapahtumaan oli edellisvuotta enemmän lippuja myynnissä: viime syksynä Areena Ouluun mahtui 2000 juhlijaa, Teatrialle taas noin puolet enemmän.

OYY:n tapahtumatuottaja-yhteisöasiantuntija Asta Salomaa oli tapahtuman loppuunmyynnistä iloinen.

– Se on merkki siitä, että tapahtumaa on onnistuttu kehittämään ja että opiskelijoita kiinnostaa yhteisöllisyys ja konsertit.

Lippujen menekki oli hänelle yllätys. Viime vuonna lippuja oli myynnissä 2000 ja silloinkin liput myytiin loppuun viime tipassa.

– Ajateltiin, että nyt ainakin mahdollisimman moni pääsee paikalle, vaikka ei tulisikaan loppuunmyyntiä.

Tämän vuoden Vulcanalia on nyt selvästi aiempia vuosia isompi. Se tulee näkymään illan aikana jonoissa, Salomaa arvioi. Hän arvelee, että pahimmat ruuhkat syntyvät ennen pääesiintyjä Pyhimyksen aloittamista kello 22.30.

– Kehotan ihmisiä tulemaan ajoissa paikoille. Ohjelmaa on koko illaksi, ei pitäisi tulla tylsää.

Juhla järjestetty vuodesta 1995 asti

Ensimmäinen Vulcanalia järjestettiin ravintola Rauhalan edustalla vuonna 1995. Nyt 25. kertaa järjestettävä Vulcanalia on vuosien aikana muuttanut monesti: Rauhalan jälkeen juhlat on järjestetty Kuusisaaressa, Toppilan Möljällä, Ouluhallilla ja Linnanmaalla.

Tämän vuoden juhla on mahdollisesti viimeinen nykymuotoinen Vulcanalia. OYY ja Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta OSAKO ovat suunnitelleet yhteistä lukuvuoden aloitusjuhlaa ensi vuoden syksylle.

Myös tapahtumaa vuodesta 2017 tuottanut Asta Salomaa siirtyy Vulcanalian jälkeen ylioppilaskunnalta uuteen työpaikkaan.

Miltä viimeisen Vulcanalian järjestäminen tuntuu?

– Tuntuu hienolta, että saa itse olla mukana viimeisessä Vulcanaliassa. On ollut kivaa olla mukana ja olla kehittämässä tapahtumaa. Uuden avajaistapahtuman kehittäminen jatkuu tulevaisuudessa hyvissä käsissä, ja se onkin varmasti vielä aiempaa parempi, Salomaa arvelee.

 –Toivon, että yliopistolaisilla olisi mukava osallistua tähän meidän juttuumme vielä viimeistä kertaa.

Lavalla Pyhimys, Teekkaritorvet ja Cassiopeia

Tämänvuotisen Vulcanalia Festivalin artisteja ovat Pyhimys, Teekkaritorvet ja Cassiopeia. Artistit paljastettiin 14. elokuuta.

Rap-artisti Pyhimys (Mikko Kuoppala) on tällä hetkellä kovassa nosteessa. Helmikuussa Pyhimys nappasi kuusi Emma-palkintoa, heinäkuussa hän sai ansioituneelle kotimaiselle sanoittajalle myönnettävän Juha Vainio -palkinnon. Hän keikkailee sekä sooloartistina että Teflon Brothersin kanssa.

Teekkaritorvet on vuonna 1970 perustettu, ahkerasti keikkaileva puhallinorkesteri, joka on monelle oululaiselle tuttu suosituista wappukonserteista Rotuaarilla ja Linnasaaressa.

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan sekakuoro Cassiopeia on tuttu näky sekä ylioppilaskunnan että yliopiston tapahtumissa. 40-vuotisjuhlaansa tänä vuonna viettävä kuoro julkaisi alkuvuonna levyllisen PMMP-tulkintoja. Keväällä 2017 kuoro isännöi Oulussa Pohjoismaista opiskelijakuorofestivaalia.

Tänä vuonna Vulcanalia Festivalin ohjelmaan kuuluvat artistien ohella Glitternistin glitter-kasvomaalaukset ja Oulun korkeakoulujen taidepiiri Tapiirin koristelema photobooth. Lisäksi Teatrialta voi ostaa juotavaa ja pientä syötävää. Vulcanalia-päivään kuuluu myös Linnanmaan kampuksella kello 10–14 pidettävät järjestömessut.

Tämä juttu on Oulun ylioppilaslehden tuottamaa sisältöä. Lisää lehden juttuja voit lukea täältä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kaiholla muistelen nuoruutta, kun yliopisto oli yliopisto, ja killat järjestivät erikseen omia fuksiaisia. Niin, nykyään ei varmaan edes ymmärretä, mitä tarkoittaa "kilta" tai "fuksi".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oi aikoja oi tapoja, tietäisitpä vain enemmän yliopiston nykymenosta kuin luulet tietäväsi.

Yliopisto on edelleen yliopisto ja duaalimalli voimassa.

Killat ja kattokillat järjestävät edelleenkin omia "fuksiaisiaan" ja fukseille suunnattuja tapahtumia on erityisesti syksyisin erittäinkin paljon. On fuksisuunnistusta, fuksien yritysvierailuita ja -caseja, fuksi-infoja, urheilua, hengailu-/peli-/leffailtoja, fuksi-sitsejä, erinäisiä kekkereitä, opintoaiheisia infoja ja muuta hauskaa. Laidasta laitaan ja lisää kehitellään jatkuvasti sen mukaan mitä ihmiset vain keksivät järkätä. Killoilla on edelleenkin vahva vaikutus siihen miten fuksit integroituvat yliopistoyhteisöön ja pääsevät opinnoissaan alkuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen tämä oli juhla jossa fuksit osallituivat ensimmäistä kertaa poikkitieteellisiin juhliin mutta nykyään tämä tapahtuma on tarkoitettu pienelle joukolle jotka ehtivät ostaa liput. Onneksi poikkitieteelisiä bileitä järjestetään mutta tämä muutos pienen piirin juhliin johon raahata kallis esiintyjä kertoo miten aika on muuttunut ja fuksit ei ole kovin tervetulleita tapahtumaan.
Mitä tapahtuu kun AMK tulee mukaan, ei ainakaan tilanne parane, veikkaisin jopa kovaa juopaa yo:n ja amk:n välille.
Itse en allekirjoita usein lausetta "ennen asiat oli paremmin" niin vulcanalian kohdalla lause on pitävä sillä kun ennen kaikki tervetulleita paikalle ja samalla fuksit näki ja alkoi tunnistamaan eri alojen opiskelijoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Pienelle joukolle jotka ehtivät ostaa liput"
Kyllä lippuja oli käsittääkseni pari tuhatta ja ne ehtivät olla myynnissä 3 viikkoa, ennen loppuunmyymistä. Jos joku fuksi ei tuossa ajassa saanut itselleen lippua ostettua, ei hän tuonne tosissaan edes halunnut. Itselleni on tuonne ainakin tulossa kavereita useista eri killoista ja amk:sta, en sanoisi miksikään pienen porukan juhliksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä siellä kuusisaaressa oli aikoinaan tuohon verrattuna moninkertainen määrä ihmisiä opiskeluvuoden alkua juhlistamassa. Ei tarvinnut lippuja ostella ja hauskaa oli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pari tuhatta lippua ja paljonko on yliopistolla opiskelijoita? ja kuinka moni lipun ostaja on fuksi? epäilen että todella vähän. Kuten tuossa on sinulle on mainittu että aikaisemmin on monikertainen joukko sopinut paikalle.
Ihan kuin Vulcanalia on muuttunut ns. vähän isommiksi killan järjestämiksi teemabileiksi ja jättänyt ajatuksen koko yliopiston juhlista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yliopiston opiskelijoiden ja Ammattikorkeakoulun opiskelijoiden täytyy opetella nauttimaan sivistyneestä kulttuurista. Nykyisin opiskelijoiden kulttuuri keskittyy halpaan ja tyhmään saivarteluun ja sikailuun, sitä ei voi katsella eikä kuunnella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkä takia tuonne myydään lippuja? Ennen sinne vain mentiin ja juotiin kaljaa ja ihmeteltiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvitse ostaa lippuja, voi istua kotona ja juoda kaljaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin! Ennen oli käytännössä yliopistoporukan ilmainen juhla, johon myös kaverit olivat tervetulleita. Nyt megarahastettu tapahtuma, jossa varmaan enää kolmasosa kävijöistä opiskelee yliopistossa tai on sieltä valmistunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa opiskelija- ja kaupunkikulttuuria täällä Oulussa. Näitä hyviä tapahtumapaikkoja löytyy keskustan tuntumasta ja se on loistava juttu. Toivottavasti saadaan vielä raideliikenne Linnanmaalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väkisin vääntämällä tehty tekopirteä väkisinjuhla. Nimi jo kertoo, että maailman uudet mielestään fiksut toivot ovat täältä muka nyt tulossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20:44
Henkilöauto suistui katolleen ojaan Kiimingintiellä – kukaan ei loukkaantunut
20:35
Puistonpenkit peittyvät veteen Helsingissä – MTV paikalla helsinkiläispariskunnan kodissa, jota tulvavesi lähenee
20:26
Tuuli voimistumassa osassa maata vaarallisen voimakkaaksi, puita kaatunut ja sähköjä katkennut
20:25
Oululaisen vaatebrändi Paine Clothingin ydin on ekologisissa ja eettisesti kestävissä arvoissa – "Se tuo itsellekin hyvän mielen, että voi vastata suoraan kysymyksiin tuotteen alkuperästä" Tilaajille
20:13
Ottelukooste: KooKoo–Kärpät
20:00
Lohkovoitto ja kasa maaleja – Niklas Jokelaisen hattutemppu siivitti AC Oulun Suomen cupin lohkovoittoon
20:00
Rovaniemen hovioikeus on aktiivisin matkakäräjillä, joista suurin osa kohdistuu Ouluun – Miksi hovioikeus niin usein alentaa tuomioita? Tilaajille
178
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
74
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
66
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
57
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
28
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
27
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

242 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Ei pukkaa. Levollisin mielin nautin Varman maksamaa eläkettä vielä 46 vuotta, jos sata vuotiaaksi elän. Tunnustan kyllä... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image