Viihde

Volasen ja Korpelan risteily on tra­gi­koo­mi­nen: Toiveet ja intohimot johtavat törmäyksiin ja pettymyksiin sarjassa M/S Romantic

Kuvaukset tehtiin Silja Linellä. Laivayhtiötä ei haitannut, että sarja ei anna risteilymatkustamisesta ruusuista kuvaa. KUVA: Yle Kuvapalvelu
Viihde 20.2.2019 21:13
STT

Risteilyalus on täydellinen miljöö draamalle. Jani Volasen ja Tommi Korpelan kirjoittama minisarja M/S Romantic näyttää, miten laivalla juhlitaan, rakastetaan ja riidellään. Korpela näyttelee yhtä pääosista ja Volanen on ohjannut neliosaisen sarjan. Sarja alkaa Yle TV1:llä ja Yle Areenassa 24.2.

Keskeisissä osissa ovat muiden muassa myös Hannu-Pekka Björkman risteilyisäntänä, Antti Luusuaniemi ikisinkkuna ja Lotta Kaihua aggressiivisena kaasona.

– Laivalla eletään kohotettua todellisuutta, Volanen kuvailee.

– Matka on lyhyt aika, jolta toivotaan paljon. Kohtuuttomat odotukset voivat johtaa kohtuuttomiin pettymyksiin.

Sävyltään M/S Romantic on traaginen ja humoristinen. Volanen haluaa korostaa, ettei kyse ole sketsisarjasta tai muutenkaan aivan kevyestä komiikasta.

– Meidän kohdalla on korkea väärinkäsityksen mahdollisuus, hän sanoo viitaten Studio Julmahuviin ja Ihmebantuun, joita myös kirjoitti Korpelan kanssa.

Sarjassa on luvassa katastrofeja ainakin henkilökohtaisilla tasoilla.

– Avomerellä on tietysti tuplajännitys, vaaran elementti, josta ei ääneen puhuta. Ehkä siksi eletään kuin viimeistä päivää.

Seksi vetää

Volanen kertoo tunnistavansa laivamatkailun vetovoiman. Hän arvioi käyneensä useilla kymmenillä risteilyillä.

– Yläasteella ja lukiossa risteily oli aivan ihmeellinen juttu. Parikymmentä vuotta sitten kävin ex-vaimoni, Tommin ja Elina Knihtilän kanssa usein laivalla, hän kertoo.

Sarjan tarinat eivät ole omista laivamuistoista, monet yksityiskohdat kuitenkin ovat. Yksi sarjan juonikuvioista liittyy häihin laivalla.

– Se on typistetty versio havainnoistamme vuonna 1999, kun olimme risteilyllä, jossa 50 paria meni naimisiin samassa vihkimistilaisuudessa. Laiva oli täynnä tuoreita pareja, bestmaneja ja kaasoja, Volanen muistelee.

– Heitä oli enemmän kuin tavallisia matkustajia. Eihän kukaan siinä ole illan kuningas tai kuningatar. Se, minkä piti olla erityistä, muuttuikin arkiseksi.

Huumorissa on sarkasmia ja hirtehisyyttä, joita Volaselta ja Korpelalta on totuttu odottamaan. Irtoseksi ja ainakin sen tavoittelu kuuluvat tarinaan. Korpela näyttelee risteilyn ehkä karmeinta hahmoa, ihailtua ja narsistista iskelmälaulajaa.

– Varmasti seksi oli itsellekin teini-iän laivareissulla johtotähti. Koskaan ei onnistunut. Aina ajatteli, että ensi kerralla sitten.

Raskaat kuvaukset

Kuvaukset tehtiin Silja Linellä. Laivayhtiötä ei haitannut, että sarja ei anna risteilymatkustamisesta ruusuista kuvaa. Volanen kertoo yhteistyön sujuneen erinomaisesti. Sen sijaan hän kuvailee kuvauksia muuten haastaviksi.

– Laivalla kuvattiin neljällä reissulla, kolme päivää kullakin koko ajan kuvauspaikkaa vaihtaen. Reissuja olisi pitänyt olla kuusi. Ylen budjetti oli paras, mihin he pystyivät – se oli hyvä, mutta ei se silti ihan riittänyt, Volanen toteaa.

Viime vuosina hän on työskennellyt Rabbit Films -tuotantoyhtiössä ensin draamapäällikkönä ja sitten luovana johtajana, toisten luomia hankkeita kehittäen. Omat projektit vetävät kuitenkin puoleensa. Tekeillä on taas kymmenosainen sarja, ainakin käsikirjoittajana. Sen parissa voi mennä parikin vuotta.

– Olen monta kertaa sanonut, että en enää koskaan ohjaa mitään. Sanoin niin näiden kuvausten jälkeen ja joskus teatteriprojektien jälkeen, Volanen paljastaa.

– Se on kohtuuton ero, miten leppoisaa on olla näyttelijä verrattuna ohjaamiseen.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

11:00
Oululaisyrityksen Oura-älysormus palkittiin Pohjois- ja Itä-Suomen tuottavimpana ideana
10:59
Kaksi uutta tekniikan alan YAMK-koulutusta Oulun ammattikorkeakouluun, talotekniikka ja hitsausala
10:28
Analyysi: Paljastiko Heinäluoman ilmoitus Sdp:n sisäisen kisan EU-pestiin? Kumpula-Natri: "Minulle on ollut itsestään selvää, että Eero on käytettävissä"
10:19
Tunnistamaton sähkölaite aiheutti säteilyhälytyksen liminkalaisessa romuliikkeessä
10:05
Analyysi: Altavastaajan rooli sopii Suomelle – keltanokkamiehistöltä vaaditaan täydellistä onnistumista, jotta matka jatkuu Bratislavan mitalipeleihin Tilaajille
10:05
Auto suistui bussipysäkin liikennemerkkiin ja mäntyyn Oulun Maikkulassa
9:58
STUK on saanut niukasti lupa-aineistoa Fennovoimalta tänä vuonna – yhtiö oli aikonut lähettää suuren osan lupa-asiakirjoista tämän vuoden alussa
29
Kasvihuonekaasujen päästöt kasvoivat Oulussa hieman – yhtä syytä kasvuun ei ole vaan kyse on monesta pienestä tekijästä
23
Talentia tyrmää Kelan ehdotuksen etuisuuksien hakemisesta asiakkaan puolesta: "Miksi hakemuksia pitäisi tehdä kunnan sosiaalitoimessa?"
13
Liikennevalot saivat kyytiä – kaksi ajoneuvoa kolaroi Oulun keskustassa
11
Oulun yliopiston rehtoriksi kuusi hakijaa
9
Rinne: "Tämän hallituksen ei tarvitse leikata menoja, rahaa voi käyttää lisää sekä pysyviin menolisäyksiin että investointimenoihin"
9
Lapset puheeksi tukee opettajan työtä – se ei tee opettajasta psykoterapeuttia tai sosiaalityöntekijä, vaan opettaja pysyy ammattiroolissaan Lukijalta
8
Oulussa osataan sopia isoista asioista – ongelma on päätösten ja sitä kautta toimeenpanon viivästyminen Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula pötypuhetta

Töitä kyllä on. Niitä täytyy vain itse etsiä, pelkkä rekryfirmoissa käyminen ja hakemusten lähettäminen eivät riitä. Eli... Lue lisää...
Lukija Kempeleestä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image