Viihde

Vintagemiehet Mike ja Tomppa muuttavat maalle, mutta meno ei muutu

Mike ja Tomppa muuttavat vanhaa, kummallista tavaraa pursuavan liikkeensä Helsingin Jätkäsaaresta Tuusulan Hyrylään.
Viihde 16.4.2019 7:00
Silja Aitoaho

Vintage-valtakunta

★★★ Vintage-valtakunnan toisella kaudella sarjan keulakuvat Mike ja Tomppa karistavat kiinteistöremontin pakottamana Helsingin katupölyt jaloistaan ja muuttavat maalle. Kipuilematta sanavalmiin ja rouhean karismaattisen kaksikon muutto ei suju, mutta se on silti tosiasia.

Uusi liiketila on 1960-luvun puolivälissä huoltoasemana toiminut rakennus, joka täyttyy nyt vanhasta, eriskummallisesta, mutta tyylikkäästä tavarasta. Tässä putiikissa visuaalisuus ajaa käytännöllisyyden edelle. Kyse on elämäntavasta, ei niinkään kaupankäynnistä, ainakaan rahankiilto silmissä.

Miken ja Tompan lisäksi kuvioissa pyörii ensimmäiseltä tuotantokaudelta tuttuun tapaan Ulrika, tuo "tyylitajuinen friidu".

Vintageen ei kertakäyttökulttuuri kuulu

Myös ohjelmaidea on muutosta huolimatta sama kuin ennenkin. Sarjassa sukelletaan muistoihin menneiltä ajoilta ja ihaillaan tavaroita, joilla kaikilla on oma tarinansa. Mike ja Tomppa ovat myös nyt niin muodikkaan ja tärkeän kierrätyksen ja kestävän kehityksen sanansaattajia. Kertakäyttökulttuuri ei vintageen kuulu.

Pohjimmiltaan sarja kertoo keräilystä ja toisenlaisesta maailmasta, josta löytyy poikkeuksellista ammattitaitoa, intohimoa ja kunnioitusta vanhoihin perinteisiin.

Nostalgian lisäksi sarja on myös kulttuuriajelu läpi Suomen. Myös Virossa piipahdetaan. Matkan varrella tavataan monia erikoisia henkilöitä ja tutustutaan heidän intohimoonsa keräilyä kohtaan.

TV1 tiistai 16.4. klo 20.00

MAINOS

Kommentoi

Mukava sarja seurata.. Tykkään tyypeistä, he kun on ihan niin aidon luonnollisesti pääkaupungin kasvattaja eli "stadilaisia" ja slangi soljuu puheissa tod.rennosti. Muutenkin voi seurata Suomen historiaa ja sitä, kuinka monenlaista tavaraa on löytynyt ihmisten varastoista. Tietenkin osa tavaroista ja aikaslailla jenkki-kulttuuriin liittyvää on tullut rajojemme ulkopuoleltakin ihan viime vuosinakin ja päätynyt keräiliköille, heillekin. Hyvä tuon genren ohjelma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

57
Yrittäjien Mikael Pentikäinen on huolissaan tulevista verolinjauksista: "Vaalikampanjoinnissa monien puolueiden kädet olivat syvällä yrittäjien taskuissa"
47
Kellojen siirtelyn loppuminen vaatii vielä monta päätöstä – Suomessa ratkaisu kesä- tai talviajasta on vastavalitulla eduskunnalla
37
Miten Oulun Kaupunginojaa pitäisi kehittää? – kaupunkilaisilta kysytään toiveita ja historiatietoa
22
Kirkkovaltuusto hyväksyi suunnitelmat Ylivieskan uudesta kirkosta – Kirkkohallituksen yliarkkitehdilta kehut hyvästä työstä ja kohtuullisuudesta
11
Kerro meille: Millaisia muistoja sinulla on Iin Rysäklubista?
9
Kärpät kaatui Hämeenlinnassa sysimustaan minuuttiin toisessa erässä – Manner HPK:n salamamaaleista: ”Ei siinä mielestäni mitään isompia virheitä tapahtunut”
9
Annika Saarikko ei lähde ehdolle keskustan puheenjohtajaksi – "Halusin kertoa ratkaisustani nopeasti, jotta muut voivat rauhassa valmistautua syyskuuhun"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 12 Ahvenanmaan maakunnassa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. Ruohikkopalojen vaara on suuri Ahvenanmaan, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

225 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Kun on valmis tekemään paljon töitä ja jaksaa pyrkiä elämässä eteenpäin, niin jossain vaiheessa todennäköisesti päätyy k... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image