Viihde

Vintagemiehet Mike ja Tomppa muuttavat maalle, mutta meno ei muutu

Mike ja Tomppa muuttavat vanhaa, kummallista tavaraa pursuavan liikkeensä Helsingin Jätkäsaaresta Tuusulan Hyrylään.
Viihde 16.4.2019 7:00
Silja Aitoaho

Vintage-valtakunta

★★★ Vintage-valtakunnan toisella kaudella sarjan keulakuvat Mike ja Tomppa karistavat kiinteistöremontin pakottamana Helsingin katupölyt jaloistaan ja muuttavat maalle. Kipuilematta sanavalmiin ja rouhean karismaattisen kaksikon muutto ei suju, mutta se on silti tosiasia.

Uusi liiketila on 1960-luvun puolivälissä huoltoasemana toiminut rakennus, joka täyttyy nyt vanhasta, eriskummallisesta, mutta tyylikkäästä tavarasta. Tässä putiikissa visuaalisuus ajaa käytännöllisyyden edelle. Kyse on elämäntavasta, ei niinkään kaupankäynnistä, ainakaan rahankiilto silmissä.

Miken ja Tompan lisäksi kuvioissa pyörii ensimmäiseltä tuotantokaudelta tuttuun tapaan Ulrika, tuo "tyylitajuinen friidu".

Vintageen ei kertakäyttökulttuuri kuulu

Myös ohjelmaidea on muutosta huolimatta sama kuin ennenkin. Sarjassa sukelletaan muistoihin menneiltä ajoilta ja ihaillaan tavaroita, joilla kaikilla on oma tarinansa. Mike ja Tomppa ovat myös nyt niin muodikkaan ja tärkeän kierrätyksen ja kestävän kehityksen sanansaattajia. Kertakäyttökulttuuri ei vintageen kuulu.

Pohjimmiltaan sarja kertoo keräilystä ja toisenlaisesta maailmasta, josta löytyy poikkeuksellista ammattitaitoa, intohimoa ja kunnioitusta vanhoihin perinteisiin.

Nostalgian lisäksi sarja on myös kulttuuriajelu läpi Suomen. Myös Virossa piipahdetaan. Matkan varrella tavataan monia erikoisia henkilöitä ja tutustutaan heidän intohimoonsa keräilyä kohtaan.

TV1 tiistai 16.4. klo 20.00

MAINOS

Kommentoi

Mukava sarja seurata.. Tykkään tyypeistä, he kun on ihan niin aidon luonnollisesti pääkaupungin kasvattaja eli "stadilaisia" ja slangi soljuu puheissa tod.rennosti. Muutenkin voi seurata Suomen historiaa ja sitä, kuinka monenlaista tavaraa on löytynyt ihmisten varastoista. Tietenkin osa tavaroista ja aikaslailla jenkki-kulttuuriin liittyvää on tullut rajojemme ulkopuoleltakin ihan viime vuosinakin ja päätynyt keräiliköille, heillekin. Hyvä tuon genren ohjelma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

77
Liikkuvan poliisin perinneyhdistys: peltipoliisien sijoittelulle ei suurelta osin järkeviä perusteita – "Kansan silmissä kameratolpista tullut sakotusautomaatteja"
70
Vaalivoittaja Boris Johnson: Saamme vihdoin brexitin tehdyksi
49
Britanniassa Boris Johnsonin konservatiiveille suuri vaalivoitto – tie aukeamassa brexitin nopealle toteuttamiselle
43
Lapsiasiavaltuutettu: Lasten erottaminen huoltajistaan ulkomailla on mahdollista kiireellisellä sijoituksella
42
Näkökulma: Al-Holin leirin lapset kelpaavat nyt kaikille – pelko oppositioon valuvasta kannatuksesta on hidastanut poliittista päätöstä, jolla on jo kiire
18
Hiilellä lämmittävää Puolaa ei saatu ainakaan vielä EU:n ilmastoruotuun
16
Foodora-kuljetuspalvelu kannustaa kilpailulla ruokalähettejään pitämään kuukaudessa alle 20 minuuttia taukoja – IL: "Moni joutuu ketjuttamaan vuoroja jopa 12-tuntisiksi"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

Kyllä siinä tuntee ittesä ahdistuneeksi kun joutuu noissa lokeroissa asumaan mutta pakkohan se jossain on asua. Täytyy ... Lue lisää...
Metsä mökin Tonttu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image