Viihde

Vintagemiehet Mike ja Tomppa muuttavat maalle, mutta meno ei muutu

Mike ja Tomppa muuttavat vanhaa, kummallista tavaraa pursuavan liikkeensä Helsingin Jätkäsaaresta Tuusulan Hyrylään.
Viihde 16.4.2019 7:00
Silja Aitoaho

Vintage-valtakunta

★★★ Vintage-valtakunnan toisella kaudella sarjan keulakuvat Mike ja Tomppa karistavat kiinteistöremontin pakottamana Helsingin katupölyt jaloistaan ja muuttavat maalle. Kipuilematta sanavalmiin ja rouhean karismaattisen kaksikon muutto ei suju, mutta se on silti tosiasia.

Uusi liiketila on 1960-luvun puolivälissä huoltoasemana toiminut rakennus, joka täyttyy nyt vanhasta, eriskummallisesta, mutta tyylikkäästä tavarasta. Tässä putiikissa visuaalisuus ajaa käytännöllisyyden edelle. Kyse on elämäntavasta, ei niinkään kaupankäynnistä, ainakaan rahankiilto silmissä.

Miken ja Tompan lisäksi kuvioissa pyörii ensimmäiseltä tuotantokaudelta tuttuun tapaan Ulrika, tuo "tyylitajuinen friidu".

Vintageen ei kertakäyttökulttuuri kuulu

Myös ohjelmaidea on muutosta huolimatta sama kuin ennenkin. Sarjassa sukelletaan muistoihin menneiltä ajoilta ja ihaillaan tavaroita, joilla kaikilla on oma tarinansa. Mike ja Tomppa ovat myös nyt niin muodikkaan ja tärkeän kierrätyksen ja kestävän kehityksen sanansaattajia. Kertakäyttökulttuuri ei vintageen kuulu.

Pohjimmiltaan sarja kertoo keräilystä ja toisenlaisesta maailmasta, josta löytyy poikkeuksellista ammattitaitoa, intohimoa ja kunnioitusta vanhoihin perinteisiin.

Nostalgian lisäksi sarja on myös kulttuuriajelu läpi Suomen. Myös Virossa piipahdetaan. Matkan varrella tavataan monia erikoisia henkilöitä ja tutustutaan heidän intohimoonsa keräilyä kohtaan.

TV1 tiistai 16.4. klo 20.00

MAINOS

Kommentoi

Mukava sarja seurata.. Tykkään tyypeistä, he kun on ihan niin aidon luonnollisesti pääkaupungin kasvattaja eli "stadilaisia" ja slangi soljuu puheissa tod.rennosti. Muutenkin voi seurata Suomen historiaa ja sitä, kuinka monenlaista tavaraa on löytynyt ihmisten varastoista. Tietenkin osa tavaroista ja aikaslailla jenkki-kulttuuriin liittyvää on tullut rajojemme ulkopuoleltakin ihan viime vuosinakin ja päätynyt keräiliköille, heillekin. Hyvä tuon genren ohjelma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

88
Opetusministeriö lopettaa perussuomalaisten nuorten avustuksen maksamisen – asia liittyy Twitter-tilillä julkaistuun kuvaan
54
Iltalehti: Kansanedustaja Suna Kymäläinen saanut uusia velkomustuomioita, jätti pikavipit maksamatta
52
Arkkipiispa vastasi Päivi Räsäselle: "Kirkon sanoma kuuluu kaikille" – Eroa harkinnut Räsänen on päättänyt jatkaa kirkon jäsenenä
45
Päivi Räsäsen kommenttien jälkeen merkittävä piikki eroakirkosta.fi -sivun erotilastossa
34
Suomen Nato-optio ei ole enää entisellään verrattuna kolmen vuoden takaiseen – selvitystä tekemässä ollut ranskalainen asiantuntija muuttaisi vain yhden asian
33
Pakettiauto törmäsi liikenteenohjausvaunuun Pohjantiellä – turvatyynyt laukesivat, kuljettaja satutti otsaansa
33
Oulu haluaa liki 40 miljoonan euron lisäykset hallituksen esitykseen, tyytymätön ratarahoitukseen – kaupunki lähetti vetoomuksen ministeri Tuppuraiselle ja alueen kansanedustajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Menettekö suviseuroihin muhokselle

119 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image