Viihde

Viiniflirtti piristää pikkujouluissa - entä, jos oma alkoholin käyttö menee överiksi?

Pikkujouluissa halutaan syödä ja juoda hyvin. KUVA: Anniina Nissinen
Viihde 2.11.2017 21:28 | Päivitetty 2.11.2017 21:30
Anne Helaakoski

Pikkujoulusesonki on nyt kuumimmillaan. Tapakouluttaja Helena Valonen kertoo, miten selviytyä koitoksesta kunnialla.

Kaikkia eivät firman pikkujoulut houkuttele ja niiden mainekin koetaan yhä joskus epäilyttäväksi. Onko pakko mennä, jos ei huvita?

Firman pikkujouluista on tehty jonkinlainen mystinen taistelutanner. Jos firma sellaiset järjestää, se on suuri kunnia, firman tapa kiittää kuluneesta vuodesta. Tarkoituksena on tutustua toisiinsa ja nauttia tarjotusta kestityksestä. Fiksu ihminen ymmärtää, että se on suhdetoimintaa.

Jos juhlan ohjelmaan kuuluu esimerkiksi seuraleikkejä, ja on kovin ujo ihminen, voi heti kertoa, ettei halua niihin osallistua. Missään tapauksessa toista ei saa painostaa eikä nolata.

Miten juhliin kuuluu pukeutua?

Jos on ilmoitettu pukukoodi, niin sen mukaisesti pukeudutaan. Jos pukukoodina on esimerkiksi tumma puku, niin se päälle, ja naisille leninki tai jakkupuku. Jo juhlapaikkakin ratkaisee, miten pukeudutaan. Ja nykyään juhliin ei oikeastaan voi ylipukeutua.

Pikkujouluissa on alettu taas tarjoilla juotavaa. Entä jos pelkää, että oma alkoholin juonti menee överiksi?

Jos menee överiksi, menee mölinäksi. Fiksu ihminen tietää rajansa, varsinkin jos on möhlinyt viinan kanssa aikaisemmin. Se on kiusallista sekä itselle että työpaikalle. Jos taas huomaa työkaverinsa ottaneen liikaa, on tärkeää huomauttaa, että on aika lähteä ja tehdä kaverille palvelus auttamalla hänet kotiin.

Mitä pitäisi tehdä, jos kuitenkin huomaa mokanneensa oikein kunnolla?

Seuraavana päivänä kannattaa ajatella, ettei ole ensimmäinen eikä viimeinen, joka mokaa. Kannattaa mennä jokaisen asianosaisen luokse ja pyytää anteeksi. Puhdistaa ilmaa puhumalla, sen sijaan, että hiipii pitkin nurkkia. Aina juttu jää työpaikalla kiertämään, muttei kannata antaa sen jäädä hiertämään.

Jokainen mokaa joskus. Kerran hienoissa juhlissa yhdeltä englantilaiselta rouvalta pääsi juuri hiljaisena hetkenä kuuluva pieru. Hän pyysi vain anteeksi, eikä edes punastunut. Minä katsoin rouvaa ihaillen.

Kuinka asiallisesti pikkujouluissa pitää käyttäytyä? Jos on esimerkiksi kiinnostunut jostain työkaveristaan, voiko häntä lähestyä?

Pikkujouluissa flirtti on ihan kiva. Hymyillään, katsotaan silmiin ja flirttaillaan. Jos toista ei kiinnosta, pitää ajatella, ettei vain onnistunut. Vonkaamaan ei pidä ryhtyä. Keski-Euroopassa viiniflirtti on yleistä, ja ihmiset osaavat lukea toisten viestejä.

Mitä on viiniflirtti?

Henkilön, johon haluaa tutustua, huomio kiinnitetään lyhyellä katsekontaktilla ja hymyllä. Sillä merkataan ihminen positiivisesti. Sen jälkeen käännytään juttelemaan pöytäseurueen kanssa, ja viiveellä otetaan uudestaan katsekontakti ja kohotetaan lasia. Jos ihminen reagoi tulemalla juttelemaan, tutustutaan lähemmin. Jos taas hän ei lämpene, kohdetta voi vaihtaa.

MAINOS

Kommentoi

Ei tämmöisiä pelkällä alkoholilla maustuneisiin juhliin kannata mennä, höpö, höpö, yhtä lapsellista touhua kuin mikä tahansa teinien kaljan naukkaaminen. Pikkujouluissa ei suhteet parane, paremminkin huononee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sehän riippuu työpaikasta ja ihan siitä porukasta.... joissakin käynyt joissa tietää että viini EI virtaa ja joihinkin en menny vaikka ois maksettu.... suomalaisilla kun on paljon opittavaa juhla käyttäytymisestä ja alkoholin juomisesta..... ite en sitä örvellystä viitti edes katella. yök.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syyte seksuaalisesta ahdistelusta kilahtaa jos sen viinflirtin aloitteentekijä on mies.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turha sitä on pohtia tapakouluttajien puheita, riemuitkaa ja pitäkää hauskaa! Haudassa riittää synkkyyttä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei osaa pientä flirttiä niin ei kannata yrittää. Eikä se johda mihinkään mihin et halua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kultaisella 1970-80 luvulla viina virtas ja veri lensi, kun äijät selvittivät vuoden mittaan olevia urkoita työn johtajille ja toisilleen käsimerkein...ja sattu siellä semmoistakin mitkä ei kestä päivän valoa..jopa mullekkin..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Fiksu ihminen ymmärtää, että se on suhdetoimintaa.". Eipä pikkujouluista löydy fiksuja, vain nuoleskelijoita ja kettuilijoita. Suhdetoiminnat tiedetään. ;-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkaa aika jolloin viisas ihminen näyttää taas taitojaan. Tulee yhteiskunnalle kalliiksi. Menkääpä katsomaan päivystyksiin, paljonko tulee hintalappuun hintaa pikkujoulukaudella! Kuinka suuri osa lääkäreiden, sairaanhoitajien, ambulanssien ja muiden viranomaisten aikaa kuluu pelkästään pikkujoulujen seurauksien hoitoon!?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun vanhainkodissa muut kertoo hauskoja tarinoita ja kommelluksia juhlista ym, muista aina toitottaa kuinka turhaa eläminen on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ne vanhukset hoitolaitoksissa on melko vähissä, jotka juttua pikkujouluista jaksavat veistää. Heillä elämässä painaa jo hiukan toisenlaiset asiat kuin teennäinen hauskuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä teennäinen hauskuus? Teennäinen hauskuus on se kun työpaikalla pitää olla "mukavaa". Pikkujouluissa on aina mukavaa ja varsinkin pienessä tuiterissa on aina kivaa, oli sitä missä tahansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sulomalainen pikkujoulu: maailman jäykin porukka istuu pöytään, syödään, kuuluu puheensorina, kuuluu isoääninen puheensorina, huudetaan ja kravattikin on vinossa, tanssitaan ja kähmitään, kositaan tarjoilijaa, lauletaan, haastetaan riitää, nukutaan pöydässä, mennään hotellihuoneeseen, herätään jonkun vierestä, maailman jäykin porukka on aamupalalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt alkaa aika, jolloin on syytä pitää katseensa ja näppinsä kurissa. Häirisevät viiniflirttikatseet ja käden kosketus muistetaan vielä kymmenien vuosien kuluttua. Varsinkin pomot varokoot, alaisten lähentelyt ovat vähemmän häiritseviä, niistä en ole kannellut minä eikä juuri muutkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Flirtti/ahdistelu, se on nyt se veteen piirretty viiva jota VAIN määrätyillä on lupa tulkita? Kuinka helppoa on nyt leimatakkaan epämieluisa työkaveri tai esimies...
Näistä some-ilmiöistä on tullut oikea valemaailma. Kuvat muokataan ja syytökset mieluummin yleistetään kuin todistetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkoholi vaikuttaa aivoihin niin että tapakouluttajan puheet unohtuu, tai nauretaan ja pidetään lähinnä vitsinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

129
Oulun pääposti lähtee Hallituskadulta – uudesta paikasta ei ole vielä tietoa
71
Antti Rinne: "Surkuhupaisammin ei pääministeri Sipilä voi sanoa" – demarien puheenjohtaja vakuuttaa olevansa valmis pääministeriksi
63
Naureskelua päin naamaa, pojittelua istuntosalissa, "suosikkijärjestelmä" ja töiden hankaloittamista – liki 20 kansanedustajaa kertoo kiusaamisesta eduskunnassa
47
Huipputuloisten päästöt omassa luokassaan - mitä köyhempi, sitä ilmastoystävällisempi
38
Edesmennyt fyysikko Stephen Hawking: Superihmisten rotu syrjäyttää tavalliset ihmiset
28
Perussuomalaiset ja vihreät aikovat äänestää epäluottamusta, tukea hallitukselle voi tulla Rkp:ltä ja kristillisiltä
22
Poliisi etenee Oulun ryöstöaallon selvittelyssä, kaksi Koskelan ryöstöstä epäiltyä otettu kiinni – "Pienen saaliin takia tehdään hyvin vakava rikos"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän ylimielisyys syöksee keskustan oppositioon!

Sipilä on täysi tunari, jonka tuhoja joutuu kokonainen sukupolvi suomalaisia korjailemaan. Onneksi ei saa enempää aikaan... Lue lisää...
Touho-serkun sukua, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.10.

Fingerpori

15.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image