Viihde

Vi­deo­tai­tei­li­ja Kari "Tykylevits" Tykkyläinen ja Freeman saivat tai­tei­li­jae­läk­keen

Pudasjärvellä asuva Kari Tykkyläinen on yksi taitelijaeläkkeen saaja. KUVA: Janne Körkkö
Viihde 30.3.2017 14:14 | Päivitetty 30.3.2017 14:21
STT, Kaleva

Taiteen edistämiskeskus Taike on jakanut 61 ylimääräistä taiteilijaeläkettä. Saajien joukossa on 14 muusikkoa tai säveltäjää sekä 12 kuvataiteilijaa.

Eläkkeen saivat muun muassa videotaiteellaan tunnetuksi tullut pudasjärveläinen Kari "Tykylevits" Tykkyläinen sekä muusikko Leo Friman ja kirjailija Veijo Baltzar.

Taiteilijaeläkkeet jaetaan täytenä eläkkeenä tai osaeläkkeenä. Täyden eläkkeen suuruus on noin 1 330 euroa kuukaudessa ja osaeläke on siitä puolet.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Tykkyläinen on eläkkeensä ansainnut, kerran livenä nähnyt, kun oli järjestänyt Huutajat Siuruan suolle huutamaan. Oli siellä muutakin hauskaa ohjelmaa. Videot ovat kans omaperäisiä. Erilaista taidetta tarvitaan, Hyvä Tykkyläinen!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea Tykkyläinen. Jokainen taiteilija on eläkkeensä ansainnut. Niin paljon taiteen eteen elämänsä aikana tulee tehtyä. Ja vielä jatkuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikenlaisella "taiteella" sitä voi eläkettä saada.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kattelin noita Tykkyläisen videoita, eikai sitä eläkettä noiden perustella ole myönnetty?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnittelut Tykkyläinen! Olet sen ansainnu. Muistoja on jo kouluajoilta kadetistasi ja harrikastasi. Ja tietenki persoona jäi hyvällä tavalla mieleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mainiota! Mie tein 43,9 vuotta Varman laskelman mukaan tuottavaa työtä yksityisten palveluksessa ja siitä saa vajaan 1000 e/kk eläkkeen! Per...e kun olisin alkanut taitelijaksi, niin saisin nyt sentään 1300!
Herrat sanoo, että työtä kuin työtä kannattaa ottaa vastaan, mutta tässä valossa tarkasteltuna ei asia ole näin! Sanotaanhan sitä niinkin, että "ei kannata lähteä herrojen kanssa marjaan..."!
Kyllä se vaan niin on, ettei köyhän kannata uskoa, mitä herrat sanoo! Mikä hyvä tästä minulle seurasi, että tein niska limassa koko ikäni töitä terveyteni menettäen! Nyt saan nauttia loppuelämän sairauksistani! Onhan se herrojen mielestä nautinto sekin varmaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan samalla tavalla kuin muutkin. Tykyn töitä - harva muistaa että hän on alunpitäen kuvataiteilija - ovat ostaneet kunnat ym. julkiset organisaatiot, jopa hyvin menestyvät yrittäjät. Oletko sinä ehkä näitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tykkyläinen on peräänkuuluttanut päättäjiltä suvaitsevaisuutta taiteita kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mainioin mies.Ideoita riittää enemmän kuin kellään.Monet naurut on naurettu videoilla,kun sairaus ja tuskat ovat ahdistaneet.
Siuruan kansantasavallan päämies. Huippuyksilö...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maksaako taiteilijat eläkemaksuja työaikanaan niinkuin me tavalliset yrittäjät?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yks maksaa, toinen ei juurikaan voi maksaa, kun ei oo millä maksaa. Yrittäjistä melko suuri osa itse asiassa laistaa tulevan turvansa juurikin minimoimalla eläkevakuutusmaksut. Lasketaan sen varaan, että kertyy sukanvarteen. Sitten maito on maassa, eikä itku enää auta. Taiteilijat ovat niukkuuteen karaistuneita ja kestävät köyhyyden myös eläkkeellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Maksaako taiteilijat eläkemaksuja työaikanaan niinkuin me tavalliset yrittäjät?"

Taiteilijalle kaikki ajat ovat työaikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä kysymys tuo! Taitaa kuulua samaan sarjaan kuin maatalouseläkkeet. Yrittäjänä ollessa maksoin ja nyt tuosta maksusta kovin vähän näkyy palautuvan. Vuosikymmeniä pitäisi hengissä pysyä, jotta saisi edes omansa pois, puhumattakaan sijoitustuotoista, jotka jäi saamatta kun maksoin eläkeyhtiölle sijoitusrahaa. Johtajat eläkeyhtiössä ja julkisella puolella kuittailee hyviä kuukausiansioita osittain minun rahoillani! En ole katkera, mutta kuitenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image