Viihde

Vetävää draamaa las­ten­suo­je­lus­ta – Sarah Lancashire on hyytävän hyvä so­si­aa­li­työn­te­ki­jä­nä

Huonoissa oloissa kasvanut Kiri (Felicia Mukasa) on ollut vuosia sijaisperheessä. Sosiaalityöntekijä Miriamin (Sarah Lancashire) järjestämällä vierailulla biologisten sukulaisten luokse asiat menevät vikaan ja Kiri katoaa. KUVA: all3media
Viihde 3.8.2019 7:00
Laura Krohn

Kiri

★★★★ Uusi laadukas brittisarja alkaa todella vetävästi. Sosiaalityöntekijä Miriam (Sarah Lancashire) pyörittää rankkaa työtään huostaanotettujen lasten ja ongelmaperheiden parissa omalla rempseällä tyylillään.

Sydän on paikallaan, vaikka olosuhteet ovat karut ja vaativat kovaluonteisuutta. Miriam kuitenkin kohtaa asiakkaansa välittäen ja aidosti heidän parhaaksi toimien.

Sosiaalityön arki näytetään todentuntuisena, mutta karmaisevana: on väkivaltaisia nuoria ja pieniä lapsia huumekämpissä. Minkä paineen alla sosiaalityöntekijät työskentelevät – ja mistä voi olla varma, mikä päätös on oikea?

Kiri-tyttö asuu sijaisperheessä ja odottaa adoptiopäätöstä. Hän lähtee ensimmäiseen valvomattomaan tapaamiseen biologisten isovanhempien luo. Painajainen alkaa jo ensimmäisen jakson alkumetreillä: tyttö katoaa.

Sosiaaliset kysymykset vahvasti esillä

Sosiaalityöntekijää näyttelevä Sarah Lancashire, jolla oli pääosa myös niinikään tummasävyisessä Happy Valley, Varjojen laakso -rikosdraamassa, on hyytävän hyvä. Voimanainen muuttuu ajojahdin myötä nurkkaan ajetuksi.

Sosiaaliset kysymykset nousevat sarjassa esiin vahvoina, myös rotukysymykset.

Keskustelulle ja syyttelylle lyö tahtia villinä käyvä media. Britannian keltainen lehdistö on ärhäkkää, mutta tuntuu silti liioittelulta, kun monikymmenpäinen toimittajalauma päivystää yötä päivää kaikkien tapahtumaan liittyvien kotiovilla.

Aluksi näyttää, että kyseessä on Miriamin tarina, mutta näkökulma laajenee muihinkin. Syvyyttä ja moniulotteisuutta löytyy kaikista hahmoista, kuten isoisästä (Lucian Msamati).

Katsojaa pitää otteessaan rikosmysteeri: mitä ihmettä Kiri-tytölle oikein tapahtui?

TV1 lauantai 3.8. klo 22.05

Painajainen alkaa jo alkumetreillä: tyttö katoaa. Sarah Lancashire sosiaalityöntekijänä on hyytävän hyvä.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

204 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Minäpä nostanki molemmat peukut pystyyn kun keksin hyvän jutun jonka sitte jaan muiden kans. Mitäpä kyttääjänä olet siit... Lue lisää...
Mitäs siihen sanot, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image