Viihde

Vas­tus­ta­mat­to­man hieno Sorjonen – osa viehätyksestä lepää Ville Virtasen varassa

Nordic noir -rikossarja Sorjonen on ehtinyt kolmanteen tuotantokauteen, joka on myös viimeinen. Mukana ovat muiden muassa Anu Sinisalo (vas.), Ville Virtanen ja Sampo Sarkola. KUVA: Fisher King
Viihde 29.11.2019 7:00
Pirjo-Liisa Niinimäki

Sorjonen

★★★★★ Raaka väkivalta ja pakahduttava jännitys ovat monille viihdettä, minulle kauhistus. Jos niitä kuitenkin annostellaan maltillisesti normaalielämän kuvausten ja kiinnostavien henkilöhahmojen lomaan, tuloksena voi olla hyvinkin koukuttavia tarinoita.

Kolmannelle tuotantokaudelleen ehtinyt rikossarja Sorjonen onnistuu juuri tässä. Jaksot käsittelevät synkkiä rikoksia, mutta kertovat samalla esimerkiksi vaativan työn ja perhe-elämän yhdistämisestä. Samaistumiskohteita on monenlaisille katsojille.

Suuri osa sarjan viehätyksestä lepää näyttelijä Ville Virtasen varassa. Hän esittää vastustamattoman hienosti rikostutkija Kari Sorjosta, joka on hiukan omalaatuinen: huippulahjakas, epäsovinnainen ja sosiaalisilta taidoiltaan kömpelö hujoppi.

Uuden tuotantokauden aloitusjaksossa Sorjonen joutuu miettimään, minkä takia perhe oikein muutti itärajan kaupunkiin ja mitä itse kukin tässä vaiheessa haluaa elämältään.

Viimeinen tuotantokausi

Jo aloitusjakso on ahdettu hengästyttävän täyteen tapahtumia ja tarinan alkuja. On opiskelijatytön kidnappaus, peräti kaksi raakaa murhaa, Sorjosen perhetragedia ja lähipiirin tyttären rikossyyte. Mitään ei silti ole liikaa.

Sarjan suolana on monia kiinnostavia seikkoja. Oman sävynsä tuovat itäsuomalainen puheenparsi ja maisemat, Venäjän rajan läheisyys ja siitä kumpuavat jännitteet sekä huumori, joka usein syntyy Sorjosen hiukan autistisesta persoonasta. Myös rikoksen tekijät saattavat olla tavallisia ihmisiä, jotka ajautuvat ääritilanteissa laittomiin tekoihin.

Miikko Oikkosen luoman sarjan ensimmäinen kausi nähtiin vuonna 2016. Sarja on menestynyt ulkomaita myöten.

Nyt alkavan kolmannen tuotantokauden kerrotaan olevan sarjan päätöskausi.

Yle Areena, kaikki jaksot perjantaina 29.11., TV1 sunnuntai 1.12. klo 21.05

Suuri osa sarjan viehätyksestä lepää Ville Virtasen varassa. Hän esittää hienosti omalaatuista rikostutkija Kari Sorjosta.

MAINOS

Kommentoi

Ei häikäise taso Suomalaisissa tv-dekkareissa. Sorjosessa ontuu käsikirjoitus ja varsinkin ohjaus ja tätä kautta näyttelijätyö on tönkköä. Jännitystä ei ole nimeksikään. Cmoren Bullets on tylsä ja venytetty. Maikkarin Aallomurtaja on ihan ok, pikku viilauksella se olisi jopa hyvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

0:13
Ovensuukyselyt: Konservatiivit ottamassa murskavoiton Britannian parlamenttivaaleissa – ennusteen mukainen vaalitulos tietäisi nopeaa brexitiä
12.12.
Nelostie suljettu liikenteeltä Rovaniemellä Petäjäkosken ja Jaatilan välillä – liikenne ohjataan kiertotielle
12.12.
Auto syttyi palamaan lattiaa hitsattaessa Oulaisissa – ajoneuvo tuhoutui käyttökelvottomaksi, henkilövahingoilta säästyttiin
12.12.
Liikkuvan poliisin perinneyhdistys: peltipoliisien sijoittelulle ei suurelta osin järkeviä perusteita – "Kansan silmissä kameratolpista tullut sakotusautomaatteja"
12.12.
Kärppien tähdet Juho Lammikko ja Jesse Puljujärvi pohjustivat Leijonien nousun ahdingosta jatkoajalle – sitten Tshekki tarjosi kylmän suihkun voittomaalin muodossa
12.12.
Oulun Uinti yllätti naisten viestihopealla SM-altaassa Tampereella
12.12.
Mies uhkasi rikosseuraamustyöntekijää puhelimitse – kertoi tarkoituksenaan olleen valittaa työtehtävien hoidosta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image