Viihde

Tv-sarjat: Kovaotteinen tans­ka­lais­po­lii­si tonkii totuutta – aluksi sarja hämmentää

Suoratoistopalvelu Viaplayn trillerissä Kuulustelu on pääosassa kovaotteisena Bjørn-poliisina Ulrich Thomsen. KUVA: Henrik Ohsten
Viihde 15.11.2019 7:00
Marjo Oikarinen

Kuulustelu

★★★★ Tanskalaissarjojen ystävälle psykologisen trillerin alkuesittelyt tarjoavat tuttuja kasvoja esimerkiksi Dictestä ja Perillisistä. Tunnelma ei kuitenkaan ole ihan perinteistä tanskalaisdekkaria, vaan saa aluksi hämmentymään. Jakso loppuu ennen kuin se tuntuu pääsevän kunnolla alkamaan.

Parinkymmenen minuutin mittaiset jaksot on tehty teatterityyliin dialogiksi yhdelle näyttämölle kerrallaan. Pääosassa on poliisi Bjørn (Ulrich Thomsen), joka selvittää tyttärensä kuolemaa ja kohtaa joka osassa yhden asiaan sotkeutuneen henkilön.

Bjørnin kuulustelumenetelmät ovat sen verran kovaotteisia, etteivät ne kestäisi päivänvaloa. Ensimmäisessä jaksossa aggressiivisuus menee järkytyksen piikkiin, mutta jatkossa hätkähdyttää äkillisyydellään.

Tutkimukset johtavat yhä syvemmälle ihmissuhteisiin ja alamaailmaan. Tiiviit kohtaukset koukuttavat nopeasti: vielä yksi, tai ehkä seuraavakin... Jokaisen jakson lopussa on cliffhangerina vihje seuraavaan henkilöön, jota Bjørn suuntaa tapaamaan.

Ruumiinavauksen tehnyt lääkäri väittää kuolemaa itsemurhaksi, mutta isä ei usko siihen. Eikö hän vain halua nähdä totuutta, koska potee huonoa omaatuntoa jätettyään tyttärensä yksin? Katsojan käsitys vaihtelee, ja seuraavassa jaksossa voi tapahtua mitä tahansa.

Suoraviivainen toteutus tuo hetkittäin mieleen laadukkaat saksalaisdekkarit. Turhia juonenkäänteitä ja pehmennyksiä ei ole. Bjørn pelaa vähintäänkin kuulusteltaviensa säännöillä.

Viaplay perjantai 15.11.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

17:19
Kaikki Rinteen kaatuneen hallituksen puolueet valmiita jatkamaan vanhan hallitusohjelman pohjalta –  "Kynnyskysymyksemme on, että kaikesta Rinteen hallituksessa sovitusta pidetään kiinni"
17:05
Kärpät-HIFK 1.erä: Leskinen palasi Raksilaan – Oululaisyleisö vihelsi ja lauloi pilkkalaulua ex-kärpälle
16:56
Pärmäkoski kärsi rajussa alkuvauhdissa –  "Kisa oli ihan jees, vaikka pertsa oli tänään takkuisen oloista"
16:35
Puoluevaltuuston puheenjohtaja Sirpa Paatero tuskin johtaa Antti Rinteen seuraajan valintaa – "Ei ole tällä tiedolla tulossa, vaan on sairauslomalla"
15:10
Siilien elinolot kapenevat – samaan aikaan vapaaehtoisten auttajien määrä on kuitenkin lisääntynyt
13:27
Poliisi: Rovaniemellä kadonnut 75-vuotias mies on löytynyt
12:56
Rattijuoppoja jäi poliisin haaviin Torniossa – törkeän lukemat puhaltanut kertoi juoneensa "muutaman lonkeron"
69
Eduskunnan puhemiehen Matti Vanhasen mielestä epäluottamuksen vuoksi eronnut Rinne voi jatkaa uuden hallituksen ministerinä – "Ei hän tässä mikään hylkiö ole"
48
Suomalaiset kuluttavat jouluun reilut 500 euroa – vain joka neljäs kertoi säästäneensä veronpalautuksia joulua varten
32
Näin Ruotsin puolustus vahvistuu – Ruotsin puolustusvoimat julkaisi raportin, jossa on suoraa puhetta Suomen tärkeästä roolista ja Baltian haavoittuvuudesta
31
Itsenäisyyspäivän marsseihin varaudutaan satojen poliisien voimin – Keskiviikkona poliisi kielsi uusnatsien mielenosoituksen, torstaina ilmoitettiin toisesta vastaavasta
21
Ville Leskisen HIFK-debyytti sähköistää tunnelman Raksilassa – HIFK ja Tappara olleet pahoja peikkoja Kärpille syyskaudella
14
Tällainen oli pukuloisto 102-vuotiaan Suomen juhlissa – katso kuvakooste illan kiinnostavimmista puvuista
12
Kolumni: Arjen hyvät teot elävät kilvan juhlapuheissa, mutta arkitodellisuudessa ihmisen annetaan olla syvässä omassa rauhassa ja pärjätä omin voimin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ylen gallup: Perussuomalaiset 24,3%

242 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

Perustoimeentulotuella elävä suomalainen kuuluu maailman 20% eliittiin, kun yhteiskunnan palvelutkin huomioidaan. Sietäi... Lue lisää...
Naurettavaa nillitys...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image