Viihde

Tv-poiminta: "Kaikkihan haluavat luksusta" – Blondit lähtevät Dubaihin helpon elämän perässä

Dubai houkuttelee nuoria naisia myös Pohjoismaista töihin ja juhlimaan. Kuvassa ruotsalainen Julia.
Viihde 15.12.2019 7:00
Marjo Oikarinen

Dubai on trendikohde, jossa on kaikkea runsaasti: pilvenpiirtäjiä, kauppoja, vapautta juhlia. Tuoreen ruotsalaisdokumentin sanoma jää pinnalliseksi.

Tytöt Dubaissa – aurinkoa ja luksusjuhlia

Yle Teema & Fem klo 23.00

** "Ei tarvitse kuin näyttää hyvältä", kiteyttää vaalea ruotsalaistyttö.

Helppo elämä tuntuu olevan kolmen Dubaihin töihin lähtevän 20–30-vuotiaan tytön ykköstavoite. Kaikkihan haluavat luksusta, yksi sanoo vakavissaan. Tässä tapauksessa sitä enemmän luksusta, mitä isommat aurinkolasit ja mitä kalliimpaa samppanjaa.

Tytöt työskentelevät ravintoloissa ja yökerhoissa. Kun pieni seurue tilaa pöytään ison pullon, tyttöjen tehtävä on auttaa tyhjentämisessä, jotta rahaa kuluu enemmän. Suurin lasku on ollut noin 600 000 euroa.

Vaaleus on markkinoilla valttia. Tummin tytöistä seurustelee marokkolaisen pojan kanssa, eikä tämä tykkää ollenkaan siitä, että tyttöystävä kaataa työkseen alkoholia. Vielä vähemmän siitä pitävät pojan vanhemmat.

Naiset eivät halua olla keskivertoruotsalaisia

Aikaisemmin on nähty suomalaisia au paireja maailmalla. Nuorten naisten todellista elämää haaveineen ja pettymyksineen.

Todellista kai tämäkin on, vaikka niin kliseetä. Dubai on trendikohde, jossa on kaikkea runsaasti: pilvenpiirtäjiä, kauppoja, vapautta juhlia – ja vaimoja. Ruotsalaisuus ärsyttää, koska tytöt eivät halua olla keskivertoja svenssoneja.

Yksi pohtii, voiko Dubaissa olla sharia-laki. Toinen ihannoi paikallisia naisia, jotka joutuvat käymään vain vähän töissä ja saavat lopun aikaa nauttia.

Esiin nousevat myös nurjat puolet

Nuorten naisten äitinä on hyvä nähdä, millainen heidän ikäistensä maailma voi olla. Ohjelman edetessä tulee esiin myös nurjia puolia. Prostituutioon ajautuminen on veteen piirretty viiva, eikä sopivia kumppaneita tahdo löytyä, vaikka treffikutsuja satelee.

Silti sanoma jää pinnalliseksi. Varsinkin näin ennätysnuoren pääministerin nimitysviikolla sopii toivoa, että tästä ohjelmasta ei otettaisi esimerkkiä.

Yle Teema & Fem klo 23.00

MAINOS

Kommentoi

Näissä jutuissa harvemmin kerrotaan mitä tytöt joutuvat niiden tonnien laukkujen eteen oikeasti tekemään. Näytetään se kiva puoli kaikille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotkin jotka ovat saaneet kotoa hiukan eväitä elämään ja ymmärtävät pohdiskella mistä saattaisi olla kyse, eivät halua objekteiksi vaan subjekteiksi - subjektina on paljon antoisampaa eikä helppo elämä ole mielenkiintoinen elämä taatusti! Jo Roosevelt sanoi kuulemma (silloin olivat pressat vielä aika fiksuja!) ettei hän kunnioita helpon elämän eläneitä vaan vaikean elämän!

Ei se objektina olokaan ole helppoa ainakaan kun nuoruus alkaa melko nopeasti hiipua ja aurinkopaikalla on tilaa vain yhdelle...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:16
Punaista päin kävelleet jalankulkijat jäivät auton alle Rovaniemellä
15:13
Traktori suistui katolleen ojaan Kiiminkijoentiellä Oulussa
15:10
Henkilöauto suistui katolleen ojaan Siikajoella – rekkakuski auttoi vöihin roikkumaan jääneen kuljettajan ulos autosta
15:05
Suomalaisen Sonja Laukkasen tutkimusmatka tyssäsi koronaviruksen sulkemassa Kiinassa – hostellin koirakin puri niin, että oli mentävä tarkistettavaksi sairaalaan Tilaajille
14:41
Kolttamuusikko Jaakko Gauriloff palkittiin elämän mittaisesta kulttuurityöstä Tilaajille
14:35
Finnair peruu lentonsa Pekingin Daxingiin ja Nanjingiin maaliskuun loppuun asti
14:15
Vanhemmat pakottivat 5-6 vuotiaan lapsen nukkumaan ja syömään kädet sidottuina, tutkimuksissa kyynärvarresta löytyi arpi: ”Äiti on tehny ton saksilla”
48
Yli 600 Stora Enson Oulun tehtaalla työskentelevää henkilöä osallistuu lakkoon – "Me olemme sitä mieltä, että talkootyön pitää nyt loppua"
28
Mestarivalmentaja Kari Jalonen sai kenkää SC Bernistä – edelliskausien menestys ei paljon painanut
26
Surkea ajokeli aiheutti kilometrien mittaiset seisahtelevat jonot Pohjantien aamuliikenteessä
21
Koronaviruksen kuolonuhrien määrä nousi yli sataan – ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista Wuhaniin ja Hubein maakuntaan
15
Jokunen republikaani äänestää Trumpia vastaan, uskoo puolueen senaattori – Trumpin oikeudenkäynti jatkuu, uusi vuoto asetti puolustuksen tukalaan asemaan
11
Sähköautoilijan kokemattomuus ja latausongelmat kostautuivat maantiellä, Helsinki–Vaasa-väli venyi 14 tuntiin – Näin käytetty ja halpa täyssähköauto toimii Suomen talvessa Tilaajille
10
Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen kansanedustaja Ano Turtiaisesta – taustalla kansanedustajan tviitti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla ja aamupäivällä maan keski- ja itäosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image