Viihde

Tv-arvio: Siuruan senaattori Kari Tykkyläinen on par­ta­tai­tei­li­ja, jolle Timo Soini lupasi ministerin salkun

Luonto, humanismi ja monikulttuurisuus ovat tärkeitä perussuomalaisten kansanedustajaksi pyrkivälle kuvanveistäjä Kari Tykkyläiselle.
Viihde 2.1.2018 7:00
Silja Aitoaho

Docspot: Siuruan senaattori

★★★★ "Tässä kun on hulluna pitäneet koko ikänsä niin eikö se nyt oo sama ryhtyä poliitikoksi", lohkaisee Kari Tykkyläinen. Hän on Pudasjärven Siuruan kylässä asuva kuvanveistäjä, jonka kampanjointia seurataan 2015 eduskuntavaalien alla kuvatussa Siuruan senaattori -dokumentissa. Se nähdään televisisiossa tiistai-iltana.

Perussuomalaisten riveistä eduskuntaan pyrkivä Tykkyläinen on omalaatuinen taitelija ja Youtube-tähti, jonka videot ovat keränneet miljoonia katselijoita. Hän on mies, jolla Timo Soini lupasi kulttuuriministerin viran hallituksessa.

Erkki Määttäsen dokumentti piirtää kuvan miehestä, jonka mielipiteitä ei voi muokata, mutta joka sanoo voivansa muokata perussuomalaisuutta. Tykkyläinen itse luonnehtii itseään yhteiskunnan ulkopuoliseksi partataiteilijaksi.

Olisiko edessä pääsy yhteiskunnan ulkopuolelta sen ytimeen?

Naurunremakat siivittävät kohtaamisia perussuomalaisten vaalikojuilla. Alle tuhannen euron vaalibudjetilla Tykkyläinen ajaa ristiin rastiin Pohjois-Pohjanmaata Kuusamosta Himangalle. Hän on hyvä suustaan ja osaa ottaa yleisönsä markettien parkkipaikoilla. "Tuleva kulttuuriministeri kiittää ja kuittaa." Hänen innostuneisuutensa on käsin kosketeltavaa.

Dokumentti kulkee vääjäämättä kohti vaali-iltaa. Tykkyläinen ei pääse eduskuntaan. Jytkytetään, huudattaa Soini perussuomalaisia televisiossa, mutta Tykkyläinen seuraa voitonjuhlia television ruudulta, ulkopuolisena.

TVI tiistai 2.1. klo 21.00

MAINOS

Kommentoi

Soini on pelimies ja lupasi Karile ministerinsalkun ihan vaan sen vuoksi, että hän tiesi K. Tykkyläisen keräävän ääniä Persusten laariin merkittävästi. Tämä Soini on pahimman luokan oman edun tavoittelija ja populisti mutta sillä lailla fiksu, ettei luvannut kansalle kuuta taivaalta esim. poistamalla työttömyyden muutamassa kuukaudessa ja sillä lailla. Sääli, ettei Tykkyläinen päässyt eduskuntaan koska hänenlaisiaan siellä tarvitaan ja tästä saa olla vapaasti erimieltäkin mutta kyllä nykyisetkin kansanedustajat liihottelevat jossain atmosfääreissä ja eivätkä tiedä tavallisen kansalaisen ajatusmaailmasta mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tykkyläinen vaihtoi puoluetta kun ei saanut veistosta Pudasjärven Hirsikampukselle.Hinta olisi ollut 200 000 euroa.Heppu oli itse päättämässä itselleen tuota työtä.Kai siksi,että Pudasjärvi sijaitsee kaukana mediahuomiosta hänen toiminta on jäänyt pimentoon.Tässä voisi Kaleva olla aloitteellinen,jotta tämäkin rötöstelijä saataisiin vastuuseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Normaalista käyttäytymisestä mahdollisimman paljon poikkeavalla on tässä maassa suuret mahdollisuudet päästä koko kansan julkkikseksi. Muutaman kymmenen vuoden hihhunoinnilla varmistetaan nykyään jopa taiteilijaeläke.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä lupailitkaan, Soini? Tekisitkö saman uudelleen? Hinnalla millä hyvänsä salkun kulmaan ja siitä ei irroteta. Suomen historian noloin puoluepulivaattori.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soinihan petti äänestäjänsä kaikkien lupausten osalta. Oman hillotolpan pönkittäminen on ollut hänen ohjelmansa ainoa tavoite.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luuletko että tykkyläisellä on aidosti perussuomalaisten arvot, vai oliko vain yritys päästä mahdollisimman helposti leveään leipään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, se siitä ja eduskunnan arvostus on jo lokaan tallottu ilman Tykkyläistäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno dokumentti kansantaiteilijasta. Jos jotain yrittää, niin ei kannata olla turhan kaino. Taisi Timo kuitenkin vetää höplästä, luvatessaan kulttuuriministerin salkun, ei kannata luottaa etelän herrojen puheisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viemme aina ulkomaalaiset vieraat katsomaan taidettasi ja muutenkin seuraamme sinun
hienoja videoitasi.
Jää aina hyvää mieli ja huomaa, että kohtelet ihmisiä kunnioitaen!
Menestystä sinulle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tykkyläinen tosin myöhemmin erosi perussuomalaisista ja siirtyi vihreiden leiriin. Ehkä tuossa olisi pitänyt asia selventää, että ei hän ihan niin hullu sitten lopulta ollutkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaisten porukassa ei saanu riittävästi kannatusta mutta vihreiltä ehkä voi saadakin! Soinikin tyhjiä lupaili, tietenkin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän ylimielisyys syöksee keskustan oppositioon!

Niinkö, ainakin 750 000 kansalaista ulosotossa ja määrä senkun kasvaa, josta kiittäminen pikavippifirmojen koskeva heikk... Lue lisää...
Mutta osa kansaa voi...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image