Viihde

Tv-arvio: Ruokaremontti onnistuu Kari Aihisen opein yhdessä tehden ja yhdessä syöden

Keittiöpäällikkö Kari Aihinen (vasemmalla) auttaa Maaritia saamaan jälleen ilon ruuanlaittoon ja tekemään terveellisiä aterioita.
Viihde 15.1.2018 7:00 | Päivitetty 15.1.2018 7:07
Virpi Tiainen

Kaappaus keittiössä

★★★ Tämä on se tavallinen tarina: pikkulapsiperheen väsyneet vanhemmat eivät jaksa huolehtia riittävän terveellisen ruuan tekemisestä, vaikka tietävät hyvin, että einekset ja neljä pannullista kahvia päivässä eivät ainakaan helpota ruokakriisiä.

Sastamalaisperheen avuksi rientää keittiömestari Kari Aihinen Kaappaus keittiössä -ohjelman neljännen tuotantokauden avausjaksossa.

Maaritin ja Jani-Pekan suurperheen arki pyörii 1-8-vuotiaiden lasten ja työn ympärillä. Äidin urakkana on kodin ja kolmen nuorimman lapsen hoiva, kun isä käy vuorotyössä kodin ulkopuolella.

Kun Aihinen tutustuu ensimmäisenä päivänä perheen jääkaappiin, paljastuu ruokavarastosta se tyypillinen tilanne: paljon eineksiä, vähän kasviksia.

Aihinen ei paasaa eikä rajoita

Perheessä on jo aiemmin yritetty remontoida ruokavaliota mutta tuloksetta. Vanhemmat tietävät, että "jotain tarttis tehrä", mutta kättä pidempää avuksi ei ole keksitty - ennen kuin Aihinen astuu ovesta sisään.

Aihinen ei paasaa eikä rajoita vaan käy kiinni sastamalaisperheen ruokaruljanssiin varmoin mutta joustavin ottein. Keittiömestarin opit ovat yksinkertaisia: säännöllisiä aterioita, paljon kasviksia, vähemmän kahvia ja maitoa, itsetehtyä. Einesten mikrossa lämmittäminen vaihtuu Sastamalassa juuresten pilkkomiseen seuraavan päivän itse kokattavaa keitosta varten. Myös lapset pääsevät innokkaina mukaan ruuan valmistamiseen.

- Muutos lähensi perhettä. Ruokailu sujuu nyt aiempaa juohevammin, Maarit kiittelee.

- Kommunikointi on parantunut. Kun yhdessä valmistellaan seuraavan päivän ateriaa, siinä tulee jutelluksi. Kun puhutaan, jaetaan myös tunteita enemmän, Jani-Pekka sanoo.

MTV3 maanantai 15.1. klo 20.00.

MAINOS

Kommentoi

Kyllä Jani-Pekka puhui ihanasti yhdessä olon ajasta, vähemmän kännyköitä sun muuta. Enemmän aikaa keskinäiselle puhumiselle ja yhdessä ololle ♥

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image