Viihde

TV-arvio: Reidet kramppaavat, mutta mikäs sen parempaa – hiih­to­tai­do­ton ruot­sa­lais­mies tähtää 90 kilometrin Vaasahiihtoon

Stephan Wilson urakoi kaksiosaisessa ohjelmassa Ruotsalaisen klassikon eli hiihdon, uinnin, pyöräilyn ja juoksun supermatkat. KUVA: SVT
Viihde 22.2.2019 7:00
Virpi Tiainen

★★★★★ Stephan Wilson on 36-vuotias ruotsalaismies, joka päättää ryhtyä kuntoilemaan ja ottaa ensi tavoitteekseen maailman suurimman yksittäisen hiihtokilpailun Vaasahiihdon, 90 kilometriä.

Vaikka hiihto on Wilsonin urheilullinen tavoite, tärkeämmäksi nousee pyrkimys ymmärtää, mikä ruotsalaisia hiihdossa viehättää?

"Koko kansan rakastama laji ei olekaan koko kansan laji. Jos on syntynyt Ruotsissa väärään perheeseen, väärässä kolkassa, väärin edellytyksin, maastohiihto tuntuu vieraalta lajilta", turkkilaistaustainen Wilson pohtii.

Ohjelma on riipaisevan kiinnostava ja hulvattoman hauska. Wilson puskee läpi harmaan kiven. Hiihdon opettelun alussa hän on kuin Bambi jäällä. Kaiken räpeltämisen keskellä hienointa ovat onnistumisen hetket ja vilpitön kannustus. Maajoukkuetason urheilijat toimivat tsemppareina; tavalliset ruotsalaiset huutelevat kannustushuutoja; ihana perhe tukee kaikessa.

Hiihdon mäkitreenissä Wilsonin sisu alkaa hiipua. Vaasahiihdon kolminkertainen voittaja Daniel Tynell tsemppaa: "Opi nauttimaan kivusta. Rakasta sitä". Wilson on oppivainen: Vaasahiihdossa hän runttaa mäkeen ja kertoo: "Kumpikin reisi kramppaa, mutta mikäs sen parempaa."

Yksittäisistä suorituksista selviytymistä korkeammalle nousee liikkumisen ilo.

Siitä todistaa etenkin 72-vuotias Karen, jonka Wilson nimeää suurimmaksi innoittajakseen kunnonkohotusmatkallaan.

Yle Teema & Fem perjantai 22.2. klo 18.30

MAINOS

Kommentoi

Kokemuksesta voin kertoa , reenaamattomana niin tuskien taival on tuo yheksänkymmentä. Aikoinaan hiihdin ensikerran muutaman kymmenen kilometrin reenillä, vain nuoruuven luulolla että kyllähän se menee . No läpi meni. Aika taisi olla kaheksantunnin päälle. Nollakeli , puusukset. Puolenkymmentä varpaan kynttä irtosi monot täynnä verta valtavat krampit joka puolella. Tuskien taival. Montapäivää sukkasillaan kun kenkiä ei voinu laittaa jalkaan. Mielenkiintoinen ohjelma nähdä miten turkinpoika selviää..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja ei lähtisi jos ei ole muusta lajista kunnon pohjakuntoa alla.Ei pääsisi maaliin samana päivänä muuten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Kevyenliikenteen väylällä jalankulkija voi kulkea kumpaa reunaa tahansa. Autotien reunassa vasenta reunaa. Lue lisää...
Mosse65

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image