Viihde

Tv-arvio: Modernin ajan mies kiemurtelee mas­ku­lii­ni­suu­den kivuliaassa koukussa – Eero Milonoffin Jarkko on traaginen hahmo

Modernit miehet Matti (Iikka Forss), Jarkko (Eero Milonoff), Tuomas (Tommi Rantamäki) ja Pete (Jarkko Niemi) kohtaavat miehisyyden pelkojaan ja ajautuvat noloihin tilanteisiin. KUVA: Peter Salovaara
Viihde 25.3.2020 7:00
Anna Kilponen

Modernit miehet

★★★ Miehen pitää tehdä mitä miehen pitää tehdä. Mutkikkaassa nykymaailmassa se on kaikkea muuta kuin helppoa. Naurunalaiseksihan siinä helposti joutuu. Juuri näin käy tavallista useammin Eero Milonoffin, Iikka Forssin, Tommi Rantamäen ja Jarkko Niemen esittämille kaveruksille Jarkolle, Matille, Tuomakselle ja Petelle, jotka kamppailevat miehisyyden suorituspaineiden kanssa.

Toiselle tuotantokaudelle edennyt, Jäppi Savolaisen ja Juha Pursiaisen ohjaama Modernit miehet -komediasarja on kärsinyt hieman epätasaisuudesta, sillä välillä vitsit ovat suorastaan latteita, mutta parhaimmillaan ne osuvat lujaa miehiseen kipuhermoon ja saavat aikaan vapauttavat naurut.

Mies eikä mikään "tuhkamuna"

Huumoria revitään lähinnä yrityksistä olla miehinen mies. Siitä seuraa vääjäämättä hämmennys: mitä ihmettä se sitten oikein tarkoittaakaan? Aika syvälle miehisyyden ytimeen mennäänkin, kun Tuomas ja Jarkko päättävät tutkituttaa spermansa. Tuomas tosin ryhtyy touhuun eksänsä (Jenni Banerjee) painostamana. Eero Milonoffin esittämän, toksista maskuliinisuutta tihkuvan Jarkon riemulla ei ole rajaa, kun hän saa tietää lopputuloksen: ei tässä aivan "tuhkamunia" ollakaan. Niinpä hän päättää postata koko toimituksen someen.

Homofobiajakso taas kiteytyy irvokkaasti miesluolaan – autotalliin, jonne miesriepu on viskattu itsenäistä naista häiritsemästä.

Mieshahmot ovat varsin tunnistettavia ja liioitellun kliseisiä: on Iikka Forssin esittämä, ruuhkavuosiaan elävä insinöörityyppi, Jarkko Niemen suvaitseva maailmanparantaja Rantamäen ylikiltti, eksänsä pompottelema Tuomas. Sitten on vielä Milonoffiin taksia ajava, epäonnistunut elokuvaohjaaja, joka kiemurtelee tuskaisesti maskuliinisuuden koukussaan kuin liero. Jarkko on traaginen hahmo, ja elokuvarooleissaankin (Raja ja Hymyilevä mies) loistanut Milonoff on tämän sarjan ehdoton tähti.

TV2 klo 21.00 ja Yle Areena

Huumoria revitään lähinnä yrityksistä olla miehinen mies. Siitä seuraa vääjäämättä hämmennys: mitä ihmettä se tarkoittaakaan?

 

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

13:32
Suojainhankinnoista tehty kolme kantelua – Oikeuskansleri: "HVK:n selvitettävä tavarantoimittajien ja yhteistyökumppaneiden suhteessa ilmenneet epäselvyydet"
13:06
HS: Tiina Jylhän kauneusklinikka markkinoi suojamaskeja väärennetyllä sertifikaatilla
13:00
Talvirenkaiden hankinnassa on tapahtunut huomattava muutos – varautuminen uuteen tieliikennelakiin näkyy jo Tilaajille
12:21
Suomessa on todettu 164 uutta koronatartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla määrä kasvoi viidellä – OYSissa 11 koronapotilasta, joista kuusi tehohoidossa
12:03
Kaleva oikaisee
12:00
Suomalaisia sotavankeja lepää Saint Helenan hautausmaalla – Afrikan tähdestä ja Napoleonin haudasta tutulle saarelle vietiin buurisodan häviäjiä Tilaajille
12:00
Kulttuuria koronan aikaan: Kerkkämehua imeksitään, ja kohta saa kuusenkantoja nuoleskella Tilaajille
87
Maskeja sekä Jylhältä että Sarmasteelta tilanneen huoltovarmuuskeskuksen Lounema pahoittelee virheitä – "Jälkipyykin pesu on sitten, kun on saatu akuutti tilanne hoidettua"
19
Euroryhmä lähestyi sopua koronatukipaketista – Euroryhmän puheenjohtaja: "Me olemme hyvin lähellä sopimusta"
13
Neljän viikon yhtämittainen kesäloma uhkaa jäädä haaveeksi – Hakemusruuhka voi laittaa Kelan lomajärjestelyt uusiksi
9
Järjestöt julkaisivat viralliset ompeluohjeet, joilla syntyy kasvomaski kotoa löytyvistä tarvikkeista – "Tämä on uusi kansalaistaito"
8
Kuoleman hiljainen kaupunki – New Yorkissa rekkoihin työnnetään kuolleita, liikkeet ovat kiinni ja lääkärit ihmettelevät tilannetta
7
Viinasen talousopit toisivat uuden tuhon – tie taloudellisen häiriön yli on tasoitettava kaikille Lukijalta
6
Pääministeri Marin Ylellä: Uudenmaan sulku loppuu todennäköisesti 19. huhtikuuta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

PS:n kannatus laskee jatkuvasti

Persujen vouhotukseen,yhtä ja samaa jankuttavat,hallituksen tytöt ovat oikealla asialla se näkyy kannatuksesta, Lue lisää...
Kansa kyllästynyt.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

10.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image