Viihde

TV-arvio: Elossa 24h tulee taas – yksi päivä sai­raan­hoi­dos­sa 13 paik­ka­kun­nal­la: hirvikolari, syöpää ja keskosia

25-vuotiaan Janitan elämänarvot pyörähtivät ympäri, kun häneltä löytyi aggressiivinen syöpä. Äiti on ollut tukena sairauden aikana. KUVA: ITV
Viihde 6.1.2019 7:00
Laura Krohn

Elossa 24h

★★★ Elossa 24h on loistava vaihtoehto fiktiivisille sairaalasarjoille – nämä tapahtumat ja tarinat ovat läheltä ja tosia.

Kolmas tuotantokausi alkaa tänään ja päivittäin ilmestyy uusi jakso. Kaikki materiaali on kuvattu yhden lokakuisen päivän aikana, kun 40 kameraryhmää taltioi materiaalia 13 paikkakunnalla.

Osa tarinoista on sovittu etukäteen, mutta paljon tapahtuu myös odottamatonta. Dramaattisimpia hetkiä ohjelmassa koetaan ambulanssissa, kun elotonta onnettomuuspotilasta elvytetään.

Sarjassa tavataan niin kaksikymppinen syöpäpotilas kuin yhdeksänkymppinen lihaksia kuntouttava teräsmummukin. Keskoset ovat riipaisevan pieniä.

Hirvikolarin jälkeen mies kertoo kivuistaan

Lääkärihelikopterissa konkretisoituu, kuinka isojen asioiden kanssa ollaan tekemisissä. Helikopterilla matka sairaalaan nopeutuisi, mutta toisaalta siellä ei ole samanlaisia elvytysmahdollisuuksia kuin ambulanssissa. Vaikeita päätöksiä pitää tehdä, ja seuraava tehtävä jo odottaa.

Hirvikolarin jälkeen mies makaa niska tuettuna ja katkenneiden kylkiluiden kera ambulanssissa ja pystyy kertomaan kivuistaan.

Kuvausryhmät ovat onnistuneet kohtaamaan potilaat hienotunteisesti, kun kuvauslupia on hellinnyt herkissä ja kaoottisissakin tilanteissa. Toisaalta katsojahan ei tiedä, mitä on jäänyt pois.

Ilman näitä akuutteja tapauksia kahdeksanosainen sarja olisi paljon köyhempi.

Kirurgi puhuu ranskaa vauvan vanhemmille

Kunnioitus hoitoalan ammattilaisia ja lääketieteen keinoja kohtaan kasvaa. Lääkärit kohtaavat potilaansa ihailtavasti. Kirurgi jopa puhuu sujuvaa ranskaa vauvapotilaan vanhemmille.

Parempaa PR:ää ei suomalainen sairaanhoito voi saada.

Mukava lisä sarjassa on se, että ihmiset puhuvat eri puolilla Suomea niin vahvasti murteita.

TV1 sunnuntai 6.1.2019 klo 20.00, Yle Areena

MAINOS

Kommentoi

Onko tämä 24 hengissä tehty rauhoittelemaan potilaita? Ei ollut ollenkaan kokemukset samanlaisia syöpäleikkauksen jälkeen. Oyksissa. Kukaan ei edes kertonut sairaalassa, että oli syöpäkasvain leikattu. Ei riittävää kivunhoitoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alan ammattilaisena en ymmär
rä miksi nämä sairaalasarjat
jaksavat kiinnostaa maallikoita
vuosikymmenestä toiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image