Viihde

Tuntematon sotilas ryskyy tv-sarjana – Koskela ja kumppanit sotivat 1,5 tuntia pidempään kuin elokuvassa

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas istutti tämän päivän tunnetuimmat näyttelijät klassikkorooleihin. Jussi Vatanen loistaa vänrikki Koskelana nyt myös televisiosarjassa. KUVA: Juuli Aschan
Viihde 30.12.2018 7:00
Pirjo-Liisa Niinimäki

Tuntematon sotilas

**** Yli miljoona katsojaa on jo nähnyt elokuvateattereissa Aku Louhimiehen Tuntemattoman sotilaan. Jos klassikkoteoksen tuorein versio jäi kaikesta huolimatta näkemättä, siihen voi nyt tutustua viisiosaisena tv-sarjana.

Sarjaan sisältyy puolitoista tuntia materiaalia, jota elokuvassa ei ollut. Tämän "pois leikatun materiaalin" bongaamisesta voikin tehdä itselleen viihdykettä, jos uusintakatselu muuten kyllästyttäisi.

Ei ennen näkemättömän materiaalin hoksaaminen kuitenkaan aivan helppoa ole, koska ensi-illastakin on kulunut jo toista vuotta.

Lisää ihmissuhteita

Ohjelmatiedoissa luvataan, että uusi materiaali antaa tilaa henkilöille ja ihmisten tunnoille niin rintamalla kuin kotioloissakin.

Se on tervetullutta, sillä elokuvaversiossa ihmissuhteiden kuvaus jäi ainakin minun makuuni liikaa sota- ja taistelukohtausten jalkoihin.

Kansainvälisten sotaelokuvien tyyliin Tuntemattomassa korostui rambomainen seikkailu ja rymistely. Sellaisenaan se oli tavattoman vauhdikas ja mukaansa tempaava.

Vastaavasti vähemmälle jäivät yhteiskuntaluokkien vastakkainasettelu ja yksittäisten hahmojen motiivit, joita elokuvan perustana olevassa Väinö Linnan Sotaromaanissa painotettiin.

Ristiriitaisia tunteita

Elokuvan ensi-illan ja tv-sarjan välissä nousi esiin metoo-kampanja. Keskustelu ohjaaja Louhimiehen työskentelytavoista oli kampanjan näkyvimpiä kohuja Suomessa.

Senkin takia televisiosarja herättää ristiriitaisia tunteita.

Kaikesta huolimatta Tuntematon kannattaa katsoa, jos pitää sotaelokuvista. Kun se on kerran suurella rahalla ja suuren kohun saattelemana tehty, on tv-versiokin perusteltu.

TV1 sunnuntai 30.12. klo 21.05

Sarjaan sisältyy 1,5 tuntia materiaalia, jota elokuvassa ei ollut. Sen luvataan antavan tilaa ihmisten tunnoille.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

huonosti näytelty elokuva,, aihe ja ohjaaja hyviä kyllä,,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olin jo aiemmin katsonut elokuvan valkokankaalta, ja kun TV-sarja tuli YLE-areenaan pitihän ne kaikki katsoa heti samantien. Pidin kyllä molemmista versioista. Vähän ihmettelen, että Yle on pätkinyt sarjan noin moneen osaan. Ja vielä lähettää ne viikon välein. Pakko vielä mainita, että sotilaista sodassa kertovassa elokuvassa tuppaa olla sitä räiskettäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paras tuntematon sotilas tällä hetkellä. On värikuva ja kaikki. Siviilipalvelusta tarvitaan nykyään enempi verrattuna ennen aikaan kun metsissä käsiaseilla sodittiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä uudessa versiossa sotilasta esittää vasurit joilta on jäänyt varusmiespalvelus käymättä. Ei kiinnosta. Alkuperäistä voisi katsetta Edvi Laineen versiota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

uudessa versiossa oli jo muutenkin 1,5 tuntia liikaa, muun muassa höllyvööd-tyylisiä ääliömäisyyksiä ja räiskettä. Ja sarjassa on tätä jöötiä 1,5 tuntia lisää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elokuvateatterissa ihmettelin miten tämän elokuva vaikutti niin tutulta. Eipä ollut ihme. Osa kohtauksista oli suoraa kopiota OIKEASTI HYVÄSTÄ OSCAREITA VOITTANEESTA SOTAELOKUVASTA THE THIN RED LINE. Meni niin lopullisesti maku koko versiosta. Pelkää rahastusta ja uudelleen filmatisointia...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella hyvä verrattuna mihin tahansa mailmalla tehtyyn sotaelokuvaan. Katsoin kaikki osat kerralla läpi vaikka vähän ensin arveluttikin kun piti jättää pari jenkkisarjaa katsomatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:16
Merihädässä ollut norjalaisristeilijä kulkee taas ja matkustajia evakuoidaan – kapteeni on lehtitietojen perusteella suomalainen
9:12
Sikalarakennuksen katto sortunut osittain Ristijärvellä – sortuneella alueella noin 200 sikaa, eläinvahingoista ei tietoa
9:00
Essee: Syön tästedeskin lihaa, autoilen ja lennän – emme tarvitse elämäntapapoliiseja Tilaajille
9:00
Analyysi: Vaalikampanjoista loppuivat repivät aiheet, koska kukaan ei halua suututtaa Sdp:tä
9:00
Mahdollisuus antaa lapselle neljä etunimeä ei aiheuttanyt ryntäystä maistraattiin – uutena ilmiönä lapselle halutaan hakea yhteinen sukunimi Tilaajille
8:26
Vanhat kuvat: Saariselän monotansseissa riitti tunnelmaa – tunturialuetta ehostettiin EU-huippukokousta varten
8:19
Jo kertaalleen palaneen omakotitalon rauniot syttyivät uudelleen Posiolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono aluksi Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio, Kemijärvi ja Salla lumi- tai räntäsateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

PEKKA HAAVISTO

300 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tulonsiirrot rikkailta köyhille....

Viimeisin kina oli 12:sta eurosta, joka johtui työeläkemaksusta? Kuten tunnettua alle 15 000€ vuodessa tienatusta ei mak... Lue lisää...
Sopotti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image