Viihde

Toimittajat kilpailevat skuupeista paineen alla – brittisarja ei oikein tempaise mukaansa

Ben Chaplin esittää uudessa sarjassa räväkän brittilehden häikäilemätöntä päätoimittajaa Duncan Allenia. KUVA: BBC
Viihde 24.5.2019 7:00
Riikka Happonen

Press – vallan vahtikoirat

★★ Millaista on brittiläisen lehtitoimittajan työ, jossa kilpaillaan huippujutuista eli skuupeista jatkuvan paineen alla? Tähän keskittyy Doctor Foster -sarjastaan aiemmin tunnetun käsikirjoittajan Mike Bartlettin uusi draamasarja Press – vallan vahtikoirat.

Kuusiosaisen sarjan pääosissa ovat kahden kuvitteellisen lehden toimittajat: perinteisen laatulehden Heraldin apulaisuutispäällikkö Holly Evans (Charlotte Riley) ja viihteellisemmän ja räväkämmän The Postin päätoimittaja Duncan Allen (Ben Chaplin).

Evans haluaa selvittää, miten hänen liikenneonnettomuudessa kuollut kämppiksensä tarkalleen menehtyi, ja Allenilla on asiaan liittyvä videotodiste. Mutta miksi kilpaileva lehti luopuisi lähdemateriaalistaan toisen hyväksi?

Allenilla on omiakin huolia. Myös hänen lehtensä lukijamäärät ovat laskussa, ja joka päivä printtiin ja nettiin olisi saatava lukijoita kiinnostavaa, räväkkää luettavaa. Tavalliselta vaikuttava yliajo ei siihen riitä.

Hän lähettää vasta työnsä aloittaneen nuoren Ed Washburnin (Paapa Essiedu) haastattelemaan itsemurhan tehneen jalkapalloilijan vanhempia.

Taustalla linjauksia vetää kustantajan roolissa on David Suchet, joka muistetaan muun muassa Hercule Poirot’n nimiroolista.

Press kiinnostaa työkseen sanomalehtiin kirjoittavaa toki jo aiheensa vuoksi, mutta ensimmäinen jakso ei kuitenkaan ihan tempaise mukaansa.

TV1 perjantai 24.5. klo 21.05

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

63
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"
18
Biologi kouluttautuu nyt 12 viikossa koodariksi, kun oman alan töitä ei löytynyt – pikakoulutuksista toivotaan apua ohjelmistoalalle
17
Qstockin kahden päivän liput myyty loppuun kuukausi ennen festivaalia – tältä kesältä odotetaan uutta kävijäennätystä
16
Oulun kaupunginhallitus myönsi Torihotellille jatkoajan tiukoilla ehdoilla – kaupungille 800 000 euron vakuus
15
Iran: Diplomatian tie on suljettu Yhdysvaltain pakotteiden takia
9
Kauppa yritettiin ryöstää Oulun Koskelassa, teko keskeytyi toisen myyjän tultua paikalle – poliisi kaipaa havaintoja tapahtuneesta
8
Suviseurat tuo runsaasti liikennettä Oulun alueelle – liikenne saattaa jonoutua, ruuhkaa odotetaan muun muassa keskiviikolle ja torstaille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

177 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kaleva rikkoo

Kaikilla suomen kansalaisilla on myös oikeus valittaa. Myös mediassa. Mikä ihmeen pyhä lehmä on eri uskonnot. Saako sitt... Lue lisää...
jussijuonio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image