Viihde

Toimittaja paljastaa rakastajansa vää­rin­käy­tök­set pankki- ja me­dia­maa­il­mas­ta kertovassa sarjassa

Taloustoimittaja Bealla (Julia Ragnarsson) on suhde liikaa riskejä ottaneen pankin toimitusjohtajan (Matias Varela) kanssa.
Viihde 20.8.2019 7:00
Laura Krohn

Sokaistuneet

★★★★ Jo ensimmäisessä jaksossa viritellään niin kutkuttavat lähtöasetelmat, että tätähän on pakko katsoa enemmän. C Moren ruotsalainen alkuperäissarja Sokaistuneet sijoittuu pankki- ja mediamaailmaan.

Vielä kiehtovammaksi tarinan tekee se, että sarjalla on juurensa todellisissa tapahtumissa. Se perustuu palkitun taloustoimittajan Carolina Neurathin romaaniin. Neurath on kirjoittanut myös faktakirjan ruotsalaisen HQ-pankin romahduksesta vuonna 2010.

Sarjaan on toki käsikirjoitettu kaikkea mahdollista: ihmissuhdedraamaa, kipeitä eroja ja juonittelua. Päähenkilöt vaikuttavat erittäin onnistuneilta roolihahmoilta.

Tunteet ja työ ristiriidassa

Kaikki lähtee menestyvän pankin osavuosikatsauksesta, josta nuori toimittaja Bea Farkas (Julia Ragnarsson) saa tehtäväksi tehdä juttua.

Tilanne on jo sinällään kiusallinen, sillä hänellä on suhde pankin karismaattiseen toimitusjohtajaan (Matias Varela). Vielä mutkikkaammaksi menee, kun hän alkaa penkoa totuutta päällisin puolin hyvän raportin takana. Farkas saa vinkin, että pankki yrittää peitellä jotain.

Yksityiselämän tunteet ja journalistin vahva ammattietiikka joutuvat pahaan ristiriitaan.

Alussa silmä lepää pankkiirien hyvin leikatuissa puvuissa, ylellisessä perhe-elämässä, vanhojen rahasukujen sulavassa käytöksessä ja loistokkaissa illallisjuhlissa.

Pian tämä kaikki alkaa murentua.

Sokaistuneet, C More. 20.8. kaksi jaksoa, sen jälkeen yksi jakso viikossa.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

18:07
Osallistu kyselyyn: Mitä laitat laskiaispullan täytteeksi – vihreitä kuulia, mantelimassaa, hilloa vai salmiakkia?
18:00
Timo Reinikka näyttelee Oulussa muistisairaan isän roolin – Sir Anthony Hopkins esittää saman roolin Florian Zellerin näytelmästään itse ohjaamassa The Father -elokuvassa Tilaajille
17:45
Ilkka Herola taisteli kolmanneksi Trondheimin maailmancupissa – "Oli työmiehen päivä ja hyvin tuli loppuun asti"
17:19
Chelsea sai helpotusta, Tottenhamin taivaalle synkkiä pilviä Valioliigassa
16:43
HS: Oikeuskansleri ryhtyy selvittämään, onko kaksi ministeriötä rikkonut perustuslakia EU-asioista tiedottamisessa
16:20
Pohjois-Italiassa useiden kaupunkien julkisia tiloja suljettu koronaviruksen vuoksi, Etelä-Koreassa tautitapausten määrä singahtanut ylöspäin
16:17
Lauri Vuorinen otti maajoukkueen ainoan välieräpaikan Trondheimin sprintissä, Pärmäkoski toivoo sunnuntaille lumisadetta
142
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
70
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
64
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
54
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
26
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"
24
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

237 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image