Viihde

The Handmaid's Tale ahdistaa – moni asia, kuten aseelliset vartijat ovat kuin suoraan nykypäivästä

Elisabeth Moss tekee vaikuttavaa työtä Junena The Handmaid's Talen kolmannella tuotantokaudellakin.
Viihde 6.6.2019 7:00
Tiina Vuorimäki

The Handmaid's Tale

**** The Handmaid's Tale on paljon velkaa pääosan esittäjän Elisabeth Mossin kasvoille. Ilmeet, silmäykset, ihon kunto ja katseen suunta paljastavat ja peittävät juonta tarpeen mukaan.

Tiivis jännite ja ahdistavuus ovat sarjan valtteja, ne pysyvät yllä jaksosta toiseen. Osittain tunne syntyy tuttuudesta, esimerkiksi aseistettuja vartijoita on kuin eurooppalaisten kaupunkien nähtävyyksien liepeillä.

Kun kolmas tuotantokausi alkaa, Mossin roolihahmo June on päättänyt jatkaa taisteluaan Gileadin hallintoa vastaan. Toisen tuotantokauden lopussa hän ei halunnut paeta Kanadaan.

Gilead on kuin Jane Austenin romaanien naisten maailma, mutta painajaisena. Yhteistä Austenille ja The Handmaid's Talelle on, että naiset ovat miesten määräysvallan alla, eikä heillä juuri ole mahdollisuuksia itsenäisiin ratkaisuihin.

Naisen osa Gileadissa on olla vaimo, kotiapulainen, prostituoitu tai synnyttävä orja. Maailmanjärjestys perustellaan uskonnolla.

Yle Teema & Femillä sarjan edellinen, toinen tuotantokausi on edennyt puolivälin tienoille. Tiistaina 11.6. tulee seitsemäs jakso.

The Handmaid's Talen 13-osaisen kolmannen kauden kolme ensimmäistä jaksoa tulevat saataville tänään. Loput kymmenen jaksoa julkaistaan aina torstaisin yksi jakso viikossa.

Maksullinen suoratoistopalvelu HBO Nordic on saatavilla osoitteessa hbonordic.com.

HBO Nordic, kolmas kausi alkaa torstaina 6.6.

MAINOS

Kommentoi

Hämmästyttävän ajankohtainen sarja, vaikka itse tarina on kirjoitettu 80-luvun
maailmankuvasta.
Toivottavasti se onnistuu muistuttamaan itse kutakin, että demokratia ei ole itsestään selvyys.
Fanaatikkojen ajama totalitarismi on aina johtanut ihmisoikeusrikoksiin, riippumatta siitä mikä aate, uskonto tai kansallismielisyys on ollut fanaattisuuden lähteenä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Dehän on taiteellisin vapauksin kuorrutettu asiallisesti paikkansapitävä kuvaus nykypäivästä useissa maailman valtioissa, joissa osassa noudatetaan islamistista sharialakia, joka ei salli naisille juuri mitään vapauksia vaan pitää naiset käytännössä orjan asemassa. Samaan suuntaan mm. aborttilakien kiristämisen myötä ovat menossa usean ns. ''vapaat demokratiat'' niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On irvokasta, kuinka suomalainen, tai edes länsimaalainen ja taatusti tasa-arvoinen nainen näkee tämän sarjan jotenkin kertomuksena juuri hänen elämästään ja kokemuksestaan. Tekijät ovat todella osanneet painaa jokaista oikeaa nappia yleisössään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

76
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
52
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
52
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
30
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
28
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
19
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
18
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image