Viihde

The Handmaid's Tale ahdistaa – moni asia, kuten aseelliset vartijat ovat kuin suoraan nykypäivästä

Elisabeth Moss tekee vaikuttavaa työtä Junena The Handmaid's Talen kolmannella tuotantokaudellakin.
Viihde 6.6.2019 7:00
Tiina Vuorimäki

The Handmaid's Tale

**** The Handmaid's Tale on paljon velkaa pääosan esittäjän Elisabeth Mossin kasvoille. Ilmeet, silmäykset, ihon kunto ja katseen suunta paljastavat ja peittävät juonta tarpeen mukaan.

Tiivis jännite ja ahdistavuus ovat sarjan valtteja, ne pysyvät yllä jaksosta toiseen. Osittain tunne syntyy tuttuudesta, esimerkiksi aseistettuja vartijoita on kuin eurooppalaisten kaupunkien nähtävyyksien liepeillä.

Kun kolmas tuotantokausi alkaa, Mossin roolihahmo June on päättänyt jatkaa taisteluaan Gileadin hallintoa vastaan. Toisen tuotantokauden lopussa hän ei halunnut paeta Kanadaan.

Gilead on kuin Jane Austenin romaanien naisten maailma, mutta painajaisena. Yhteistä Austenille ja The Handmaid's Talelle on, että naiset ovat miesten määräysvallan alla, eikä heillä juuri ole mahdollisuuksia itsenäisiin ratkaisuihin.

Naisen osa Gileadissa on olla vaimo, kotiapulainen, prostituoitu tai synnyttävä orja. Maailmanjärjestys perustellaan uskonnolla.

Yle Teema & Femillä sarjan edellinen, toinen tuotantokausi on edennyt puolivälin tienoille. Tiistaina 11.6. tulee seitsemäs jakso.

The Handmaid's Talen 13-osaisen kolmannen kauden kolme ensimmäistä jaksoa tulevat saataville tänään. Loput kymmenen jaksoa julkaistaan aina torstaisin yksi jakso viikossa.

Maksullinen suoratoistopalvelu HBO Nordic on saatavilla osoitteessa hbonordic.com.

HBO Nordic, kolmas kausi alkaa torstaina 6.6.

MAINOS

Kommentoi

Hämmästyttävän ajankohtainen sarja, vaikka itse tarina on kirjoitettu 80-luvun
maailmankuvasta.
Toivottavasti se onnistuu muistuttamaan itse kutakin, että demokratia ei ole itsestään selvyys.
Fanaatikkojen ajama totalitarismi on aina johtanut ihmisoikeusrikoksiin, riippumatta siitä mikä aate, uskonto tai kansallismielisyys on ollut fanaattisuuden lähteenä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Dehän on taiteellisin vapauksin kuorrutettu asiallisesti paikkansapitävä kuvaus nykypäivästä useissa maailman valtioissa, joissa osassa noudatetaan islamistista sharialakia, joka ei salli naisille juuri mitään vapauksia vaan pitää naiset käytännössä orjan asemassa. Samaan suuntaan mm. aborttilakien kiristämisen myötä ovat menossa usean ns. ''vapaat demokratiat'' niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On irvokasta, kuinka suomalainen, tai edes länsimaalainen ja taatusti tasa-arvoinen nainen näkee tämän sarjan jotenkin kertomuksena juuri hänen elämästään ja kokemuksestaan. Tekijät ovat todella osanneet painaa jokaista oikeaa nappia yleisössään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

25.6.
Kieli keskellä suuta, pallo keskellä mailaa – KeKin ulkopeli antoi mahdollisuuden
25.6.
UN Womenin raportti: Suurin osa perheistä ei sovi ydinperhemuottiin, perhepolitiikassa huomioitava erityisesti naisten ja tyttöjen asema
25.6.
Mies etsii alaikäistä seuraa Suviseuroille Youtubeen ladatulla seuranhakuvideolla – poliisi tutkii tapausta
25.6.
Tehtaanmyymälät ovat aarreaittoja automatkan varrella – listasimme Pohjois-Suomessa toimivia myymälöitä
25.6.
Japanin kruununprinssi saapuu Suomeen heinäkuussa – "Tämä on harvinainen vierailu"
25.6.
Apulaisoikeusasiamies pitää kaupunginvaltuutettu Moilasen ihmisroskapuheenvuoroa "epäasiallisena, epäkunnioittavana ja loukkaavana"
25.6.
Reissusa: Isommin suunnittelematta Pyhä-Luoston kansallispuistoon Karhunjuomalammen 10 kilometrin reitille
3
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"
3
Nuorella karhulla on ollut etujalassaan kiinni näätärauta jo yli vuoden – nyt viranomaiset pähkäilevät, mitä eläimelle tulisi tehdä Tilaajille
2
Lisää kylmää vettä niskaan – valmentajaa vaihtanut AC Oulu maalasi kotikentällä kahdesti, mutta menetti hyppysissä olleen voiton lisäajalla
1
Tehtaanmyymälät ovat aarreaittoja automatkan varrella – listasimme Pohjois-Suomessa toimivia myymälöitä
1
Hallitus päätti perustaa eläinasiamiehen viran, mutta koska ja millä nimellä? – Eläinten hyvinvointilaki on myös uuden hallituksen työlistalla
1
Britannian Boris Johnson: Theresa Mayn neuvottelema brexit-sopimus on kuollut
1
Kasvatusalan valintakokeen pisteitä tallentunut väärin Oulun yliopistossa – joukossa viisi hakijaa, joiden todelliset pisteet eivät riitä opiskelupaikan saamiseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

170 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image