Viihde

Tehokkaan ame­rik­ka­lai­sen tarkka-ampujan Chris Kylen sihti katoaa arjessa

Bradley Coomer on tarkka-ampuja Chris Kyle American Sniper -elokuvassa, joka perustuu löyhästi tositarinaan. Kyle teki työtään Irakissa 2000-luvun alkupuolella.
Viihde 9.2.2019 7:00
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

American Sniper

★★★ Sotasankari on nimensä mukaisesti sodan sankari, jolle rauhan ja arjen normaali elämä voi olla tuskaista kompurointia. Clint Eastwood onnistui pusertamaan sen totuuden löyhästi tosipohjaiseen Irakin sodan kuvaukseensa. Bradley Cooper tulkitsee amerikkalaisten tehokkainta tarkka-ampujaa Chris Kylea taitavasti hermonpäillään, mutta Kathryn Bigelow’n The Hurt Locker kiteytti näitä tantereita vielä puhuttelevammin. Ensiesitys. (USA 2014)

Sub lauantai 9.2.2019 klo 21.00.

Tahraton mieli

★★★★★ Kikkailun varaan kasattu tarina ja umpiromanttinen sydän on onnistuttu elokuvan historiassa yhdistämään kunnolla vain kerran. Michel Gondyn elokuva on salakaihoinen rakkauskomedia, jossa yksin jäänyt heppu pyytää, että klinikalla pyyhitään pois kaikki muistot tyttöystävästä. Ja kesken operaation alkaa kaduttaa. Jim Carrey ja Kate Winslet puskevat esiin rakkaussuhteen pikkumaisuudet, kipuilut ja rintaa sulattavan lämmön. (USA 2004)

Ava lauantai 9.2. klo 21.00.

Alfie – naisten viettelijä

★★★ Eilen kahdeksankymppinen Michael Caine ihmetteli vuosien rientoa elokuvassa Youth. Tänään puoli vuosisataa nuorempi Caine keskittyy hameenhelmojen rientoon. Lewis Gilbertin satiirinen komedia on paatuneen naisteniskijän muotokuva, jossa seksuaalisen vapautumisen ja svengailun 1960-luku tuntuu sekä hyvässä että pahassa. Kukasta kukkaan pörräily tuo vastaan muun muassa Millicent Martinin, Jane Asherin ja Shelley Wintersin. (Britannia 1966)

Yle Teema & Fem lauantai 9.2. klo 21.24.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Suomi pystyy turvaamaan hyvinvointivaltion, ja hyvät julkiset palvelut kaikille kansalaisille mutta ei tietenkään presii... Lue lisää...
Tenu Tane

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image