Viihde

Tangokuningas Teemu Roivainen nousi koskettimien takaa par­ras­va­loi­hin

Viihde 11.7.2014 14:36
Janne Taanila

Haukiputaalaislähtöistä Teemu Roivaista ei haittaa, vaikka saisi laulaa tangoa joka ilta.

Sitä onkin tiedossa, sillä hänet kruunattiin tangokuninkaaksi torstai-iltana.

Musiikin parissa Roivainen on toiminut lähes koko ikänsä. Parhaiten hänet muistetaan Saara Aallon taustabändistä.

”Vaikka teen myös paljon keikkoja freelancerina, tällaiset vakiokokoonpanot työllistävät minua eniten”, Roivainen kertoo.

Aallon kanssa hän on toiminut niin pitkään, että olo on kuin sisaruksilla. Muutenkin bändikuvioissa tärkeintä on Roivaisen mukaan se, että tulee toisten kanssa toimeen.

”Keikkamatkoilla suurin osa ajasta vietetään tien päällä tai muualla kuin itse estradilla.”

Ikä tuo uskottavuutta

Tangomarkkinoille osallistuminen on kolkutellut Roivaisen mielessä jo pitkään.

”Olen vain odottanut oikeaa aikaa ja fiilistä, ja nyt se on koittanut”, hän sanoo.

Roivaisen mukaan tangossa on paljon sisältöä ja latautunutta tekstiä, jota ei voi noin vain luritella.

”Nyt kilometrejä on kertynyt tarpeeksi ja olen omasta mielestäni tullut siihen ikään, että voin tulkita tangoa uskottavasti.”

Omaksi vahvuudekseen hän laskee teknisen osaamisen lisäksi yllätysmomentin, joka on ulkoinen habitus.

”Harva saattaa päälle päin uskoa, että perinteistä tangoa vetää pitkätukkainen rokkarinoloinen kaveri, jolla on Olavi Virta esikuvanaan ja tangojen laulaminen lähellä sydäntä.”

Madetojan musiikkilukion kasvatti

Laulutaitoaan Roivainen on treenannut jo pitkään, sillä harjoittelu alkoi jo kolmevuotiaana pianon ääressä.

Tie on sittemmin vienyt konservatorioon, Madetojan musiikkilukioon ja lopulta Sibelius-akatemiaan asti, missä pääinstrumentiksi vaihtui ensimmäisen vuoden jälkeen ooppera eli klassinen laulu.

Tangosta ja vanhasta iskelmästä Roivainen on pitänyt aina.

Suomalaisissa lyriikoissa on sellaista asennetta, jota ei löydä vaikkapa rajan takaa Ruotsista.

”Sen sijaan että läpsittäisiin tekopirteästi käsiä yhteen, on laulettu äärirajojen tunteista: menetyksen tuskasta, repivästä rakkaudesta ja myös epäonnen hetkistä, rehellisesti.”

Suomessa on tunnetusti niukka elekieli, joten teksti on täytetty voimakkaalla sanomalla ja syvillä merkityksillä. Roivainen toivookin, että vanha tanssilavojen kulttuuri ja elävän musiikin tangoperinne saisivat uutta nostetta.

”Vanhaa iskelmämusiikkia soitetaan vielä jonkun verran varsinkin pienempien paikkakuntien lavoilla, missä sama henki elää myös nuorison keskuudessa.”

On selvää, ettei iskelmästä tule suosittua teinikulttuuria, mutta perinteissä on hänen mukaansa paljon säilyttämisen arvoista.

Laivalla esiintyminen tuonut esiintymiskokemusta

Laivamuusikkona Roivainen on saanut harjoitella paljon tangon laulamista myös oikean yleisön edessä ennen kilpailuja.

Osallistumisen jälkeenkin hän on saanut yleisöltä hauskaa palautetta, kuten ”sinunhan se pitäisi tangomarkkinoille lähteä”.

Musiikin ohella hän pyrkii harrastamaan paljon liikuntaa.

”Frisbee-golf on sellainen henkireikä, jonka avulla pääsen Töölön vilinästä ulos luontoon kuuntelemaan linnunlaulua.”

Roivaisen innostuksen myötä keikkamatkoilla kiertääkin aina säkillinen frisbee-kiekkoja auton takakontissa mukana.

Teemu Roivainen

Syntynyt 1986 Oulussa, asuu nykyään avopuolisonsa kanssa Helsingissä.

Ikä: 28-vuotta

Aloitti pianon soiton nelivuotiaana ja jatkoi harjoittelua viisivuotiaasta lähtien Oulun konservatoriossa.

Siirtyi klassisen kautta vapaasäestyksen linjalle ja vaihtoi myöhemmin pop & jazz -puolelle.

Kirjoitti 2005 ylioppilaaksi Madetojan musiikkilukiosta, minkä jälkeen siirtyi opiskelemaan Sibelius-akatemiaan.

Aloitti 2006 myös musiikkituotannon koulutusohjelman Metropolia-ammattikorkeakoulussa.

Perusti kolme vuotta sitten oman levy-yhtiön, Yume recordsin.

Valmistui tänä keväänä musiikkikasvatuksen maisteriksi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (27)

Teemu on fantastinen laulaja ja musiiin monitaituri. Toivon hänelle menestystä ja onnea omaan elämäänsä:)! Mun mielestä paras tangokuningas mikä Seinäjoella on koskaan ikinä valittu. Mulla ei riitä Sanoja kehumaan miehen uraa on tainnut saada kaiken tavoittelemansa. Joululevy tulee myymän yli rajojen. Mukavaa syksyä ja keikkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen täysin samaa mieltä nimimerkin FANI kanssa. Teemu on kaikkien aikojen paras tangokuningas, mitä tangomarkkinoilla on valittu, ei myöskään riitä sanoja kehumiseen. Erityisesti ihailen hänen ääntänsä ja äänenkäyttöänsä erittäin vaikeissakin musiikkikappaleissa. Myös loistava esiintyjä. Olin katsomassa mm. Georg Otsin elämästä kertovaa musiikkiesitystä ja täytyy kyllä sanoa, että Teemu loisti myös Otsin tunnetuksi tekemissä kappaleissa oli niistä kolmesta esiintyjästä kyllä taitavin ja esiintymiskykyisin. Eli meillähän on nyt myös uusi Georg Ots. Odotan myös innolla Teemun uutta joululevyä. Toivon myöskin Teemulle onnea ja menestystä elämäänsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Upea ääninen laulaja,ooppera olisi mielistäni omin paikka tämän tasoiselle laulajalle.Tangoa ei tarvitse laulaa kovaa ja korkealta,uskon,että Teemu hallitsee tangon pienellä harjoittelulla.Onnittelut!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Roivainen lauloi vielä eilisiltanakin ja minulla vahvistui käsitys, ettei oopperalaulajan esitys sovi tangoon eikä iskelmään. On se ennenkin todettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eivät nuo tuollaiset yleisöäänestykset mitään todellista kerro. Sen ne kertovat, kenen taustaryhmillä on eniten pistää rahaa likoon jonkun laulajan tueksi. Ja joillakin laulajillahan tuota taustaryhmää kyllä riittää, jopa levy-yhtiöt pystyvät manipuloimaan miten haluavat.. Sitten vasta yleisöäänestys kertoo oikeasti mielipiteistä, kun jokaisella on vain yksi ääni käytettävissä. Niinpä tuomarien valinta Teemu Roivainen on täysin pätevä ja oikea. Hyväksyn myös Tyysterin valinnan, vaikka mielestäni hän oli yksi finaalin huonoimpia suhinaässineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lopettakaa jo tämä polemiikki. Tuomaristo on puhunut ja piste.
Uskon, että Teemusta kuullaan vielä, paljon. Odottakaahan, kun hän tekee oman tangon.
Tiedän, että siitäkin hänellä on jo kokemusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millähän kriteerillä tämä kilpailija valittiin tangokuninkaaksi? Jos olisi valittu paras laulaja, hän olisi ollut ehdottomasti Leif Lindeman.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rotusyrjintää nähtiin taas ja se on surullista:( Leif Lindeman jätettiin kylmästi taas kakkoseksi ja heti näki et naistuomarit olivat jo edeltä päättäneet kenestä tehdään voittaja. Leif Lindeman on iloinen ja herkkä ja todella sympaattinen tangon taitaja ja myös häneltä löytyy sitä tangokuninkaalle kaivattua karismaa. Myös yleisönsuosikki hän oli ylivoimaisesti mutta tuomarit pilasi koko kisan jälleen, kuten viimevuonnakin. Kysynkin et miksi Suomen kansa ei saa äänestää voittajan? Se olisi reiluin ja oikeudenmukaisia tapa. Toivottavasti Lindeman ei lannistu vaan on taas mukana ensivuonna ja saisimme lopultakin Oikean Kuninkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Leif oli paras ja yleisön ehdoton suosikki. Pia Pasanenkin lähti tukemaa Roivaista kommenteillaan. Hänhän totesi, että Roivainen on yleisön suosikki ja sai kovimmat aplodit. Mielestäni juontajan ei tulisi tuoda omaa mielipidettään julki kilpailun aikana. Leif sai kuitenkin yleisöäänestyksessä ylivoimaisen kannatuksen.
En aio katsoa tämän illan kuningatarfinaalia, koska tuomarityösketely on sitä mitä on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tähtitaivaallinen Teemun ääni, ansiokkain ammattitaito, lahjakkain laulaja, Suomi sai melodisen musiikin maisterin Tangokuninkaalliseksi 2014. Onnea Teemu Roivainen, kultaisia keikkoja Suomen Lucianolle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teemu on aivan täydellinen tangokuningas, aivan mieletön ääni ja tulkinta ammattitaitoista. Lisäksi erittäin miellyttävä persoona ja esiintymiskykyä myös suurille estradeille. Meille on syntynyt uusi paljon parempi Olavi Virta, jos tällaista vertailua voi käyttää. Olavi Virta oli aivan upea, mutta Teemun hienostuneempi voimakkaampi tulkinta on kyllä vertaansa vailla.Tangoa pitää tulkita juuri tuollaisella voimakkaalla tunteella ja loppuvedoilla, millä Teemu tangoja laulaa. Kaikkea hyvää Teemun laulu-uralle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdottomasti Teemu oli paras. Ei kai laulukilpailu ole rotukysymys, vaan laulu ratkaisee ja Teemu oli lahjakkain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hävetkää tuomarit Kansalle finalistit tulkitsivat tangoja ,eivätkä teidän tuomareiden antamat pisteet tehneen oikeutta kansan antamalle äänestystulokselle! Leif olet KUNINGAS! Teemu en ole pettynyt ,nutta toivon sinulle menestystä Tangokuninkaana!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän se paras jätettiin taas kakkossijalle! Hänellä oli lavakarismaa ja aivan mahtava ääni! Leif Lindeman oli paras, muut vaan yrittivät! Onko tämä jo rotusyrjintää kun ei parhaan anneta voittaa??? Ensi vuonna kun on tangokilpailut! Leif Lindeman. Tangokuninkaan kultainen kruunu jo kuuluu sinulle....!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heikko tasoinen kilpailu.Kilpailut pitäisi järjestää joka 5-vuosi niin saataisiin kisaan UUsia naamoja ja Ehkä jopa HUIPPU laulajakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"[Saara] Aallon kanssa hän on toiminut niin pitkään, että olo on kuin sisaruksilla." Juu sen jälkeen kun reilu vuosi sitten päättivät yhdeksän vuoden seurustelun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Leif Lindeman olisi saanut voittaa! Hänellä on lavakarismaa ja ääni on niin mahtava. Kyllä siinä toiset jää omaan sarjaan! Ihmettelen kanssa,että onko tämä rotusyrjintää kun ei annettu hänelle kuninkuutta vieläkään! ....hän osaa laulaa,muut vaan yrittää!! Toivottavasti Leif olet vielä ensivuonnakin Seinäjoella,?kultainen kruunu kuuluu sinulle!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Uutisvirta

23.1.
Ruotsin sprinttitykin takareidessä repeämä – MM-kisat jäävät todennäköisesti väliin
23.1.
Norjan poliisi: Viimeisen lumivyöryn suomalaisuhrin etsinnät lopetetaan – "Valitettavasti on odotettava nyt kevättä"
23.1.
Oppositiojohtaja julistautui Venezuelan presidentiksi – Trump tunnusti uuden johtajan vain minuuteissa
23.1.
Kapinaryhmä ehdottaa brexitin siirtämistä vuoden loppuun – May tiukkana: "Ei ratkaise mitään"
23.1.
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
23.1.
Hailuodon jäätie työn alla, avaamiseen vaadittavasta jään paksuudesta puuttuu vielä kymmenisen senttiä
23.1.
Meiju Suvas kasvoi Frederikin taustalaulajasta lavatähdeksi – "Minun tekisi mieli sanoa, että opin Frederikiltä, mitä ei pidä tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan itä- ja pohjoisosassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset töissä

Eli rahan perässä olet elämäsi juossut. Oletko osannut nauttia elämästä, Oikeasti? Minä kunnioitan ihmisiä jotka jäävät... Lue lisää...
Raukka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image