Viihde

Taikasienet parantavat miehen päänsäryn – olisiko vastuullinen huumekauppa tulevaisuuden Suomea, kysyy Ina Mikkola

Ina Mikkola paneutuu muun muassa päihdepolitiikkaan ja tapaa yrittäjän, joka mikroannostelee psykedeelejä kehittääkseen itseään.
Viihde 7.10.2019 7:00 | Päivitetty 7.10.2019 10:20
Laura Krohn

Hortonin syndroomasta eli itsemurhapäänsärystä kärsivä mies kertoo parantavansa kipujaan “taikasienillä”, joita hän kerää Suomen metsistä – laittomasti.

Ina Mikkola tutkailee maassamme vallitsevia sääntöjä, tapoja ja uskomuksia ja kuuntelee avoimesti radikaalejakin ideoita.

– Haluan kohdata huumeidenkäyttäjätkin ennakkoluulottomasti, tasavertaisesti Suomen kansalaisina, Mikkola sanoo.

Kuusiosaisessa sarjassa käsitellään huumeiden lisäksi muun muassa maahanmuuttoa ja ruokaa.

– Ajattelen, että ohjelmassa käsiteltyjen asioiden on pakkokin muuttua jollain tasolla.

Muutama nörtti voi pistää valtion matalaksi

Ensimmäisessä jaksossa on aiheena puolustuspolitiikka.

– Puolustusvoimat on ollut vuosia melko muuttumaton instituutio. Kun kuulee Suomen kovimmilta tietoturva-alan ammattilaisilta, kuinka muutamalla nörtillä voisi pistää valtion matalaksi, niin saa aika paljon uutta perspektiiviä turvallisuuskysymyksiin.

Jaksossa nähdään myös ensimmäistä kertaa kybersotilaan tv-haastattelu.

Mikkola uskoo, että kaikki aiheet herättävät tunteita ja ajatuksia.

– Kannustan kaikenlaiseen asialliseen keskusteluun. Olen halunnut luoda ratkaisukeskeisen lähtökulman, ja puhua meistä kaikista suomalaisista. Olen väsynyt kinasteluun, jossa syytellään toisia ja ollaan muka itse parempia kuin muut.

– Toivon, että voisimme löytää uudestaan me-hengen. Kaikesta ei tarvitse eikä voi olla samaa mieltä, mutta meillä on yhteinen maa, joissa meidän kaikkien pitää elää erilaisine mielipiteinemme ja asenteinemme, Mikkola sanoo.

Sarjassa käsitellään huumeiden lisäksi maahanmuuttoa ja ruokaa. Mikkola uskoo, että kaikki aiheet herättävät tunteita ja ajatuksia.

Ina <3 Suomi Sub kello 20.

Juttua muutettu kello 10.20. Juttuun lisätty ohjelmatieto.

MAINOS

Kommentoi

huumaavien kipulääkkeiden laillinen tarjonta on jo nyt aiheuttanut ns. opiaattikriisin eri puolilla maailmaa. (ks. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Opioid_epidemic)

Tämä sama ongelma täällä Suomessakin jo on, joskin lievempänä. Se on vaikeasti hallittava ongelma. Päihdyttäviä lääkkeitä väistämättömästi päätyy "pikkupoikien taskuihin", mistä syystä niiden päätyminen potilaan itsensä käyttöön aiheuttaa lisävaivaa niin sote-ammattilaisille kuin potilaille.

Tämä etukeno, että tiedotusvälineet täällä Suomessa haastattelevat päideriippuvaisia ja heidän kamujaan huumausaineiden laillistamiseen liittyen, eli ajatuksella "jotta he itse voisivat päättää asiasta", on hurja juttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko kysymys jostakin tv-sarjasta vai ilmestyykö ko. sarja radiossa tai jossakin lehdessä, esim. Kalevassa? Ja koska tämäkin uutionen on viihde-osastolla, niin onko sarjakin sitten jokin hupijuttu vai dokumentti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtion kontrollissa oleva "huumekauppa" olisi kaikkien etu, paitsi rikollisten.

Siksi se on yhä rikollisten käsissä, jokainen voi miettiä miksi päättäjät mielummin pitävät miljardikaupalla pimeää rahaa kierrossa sen sijaan että valtio kuittaisi niin haitat kuin hyödytkin, eikä haitat kaikkine lieveilmiöineen kuten nyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huumeriippuvainen yksilö tulee valtiolle tosi kalliiksi. Työelämästä syrjäytynyt jää yhteiskunnan holhottavaksi vuosikymmeniksi.

Huumeiden käyttö tulisi minimoida. Sillä pelastettaisiin moni riippuvaisuuteen taipuvainen normaaliin elämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niitä kutsutaan apteekeiksi ja "huumeet" saa reseptillä lääkärin todettua hoidon tarpeen. Vaikka alkoholi onkin riippuvuuta aiheuttava ja päihdyttävä aine sitä ei kannata rinnastaa suoraan huumeisiin. Poltteleeko joku hassista, piikittää tai nielee pillerin esim. ruokailun yhteydessä niiden hyvän maun takia tai saunan päälle oluen sijaan piikki suoneen, kyllä jano lähtee? Ongelmakäytön syyt pitäisi poistaa, eikä taistella saatavuutta vastaan. Elämän pitäisi olla edes siedettävää selvin päin; näinhän ei nyt ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viini on käytännössä pilaantunutta marjamehua, kyseessä on ns. acquired taste, jos se maistuu hyvältä ruuan kanssa. Alkoholia ei lasketa elintarvikkeiksi ominaisuuksiensa vuoksi. Samoiten se saunaolut. Ei ole hyvää ei, se on opittu maku. Ottaisitko sen kolmosen tai nelosen sijasta alkoholitonta? Moni ei ota, enkä minäkään, joten ehkä se maku ei ole se juttu, vaan vaikutus. Muistan edelleen ensimmäiset juomani oluet useita vuosikymmeniä sitten, maistui ihan hirveälle, käytännössä pilaantuneelle ja päädyin oksentamaan vaahtoa kolmannen jälkeen. Ei ne päähän mennyt, vaan maistu vain niin karmealle. Myöhemmin alkoikin maistua hyvälle, koska assosioitui siihen efektiin, mikä oluella nyt sattuu olemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdottomasti kyllä - uusi valtion monopoli huume-alko pystyyn heti vaan.
Turha selitellä muuta, koska kieltolaki ei ole koskaan toiminut missään - eikä tule toimimaan.
Huumeiden laillistaminen ei lisää niiden käyttöä vaan pikemminkin päinvastoin, kuten on alkoholinkin laita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kannustan kaikenlaiseen asialliseen keskusteluun." Miten voi keskustella asiallisesti tällaisesta huuhaasta? Pitäiskö normaalin ihmisen muka suhtautua ennakkoluulottomasti kaikiin kummajaisiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Miten voi keskustella asiallisesti tällaisesta huuhaasta?"

No aika helposti, kunhan keskustelu pohjautuu faktoihin, eikä olettamuksiin ja tunteisiin.

"Pitäiskö normaalin ihmisen muka suhtautua ennakkoluulottomasti kaikiin kummajaisiin?"

Kuka sen normaaliuuden määrittää? Ovatko asiat silloin kunnossa, kun kaikki maapallon ihmiset ajattelevat ja toimivat täysin samalla tavoin kuin sinä? Kuulostaa yhden sortin harvainvallalta tai diktatuurilta. Vastauksena kysymykseesi: niin kauan kuin nämä muut ihmiset eivät aiheuta omalla toiminnallaan sinuun suoraan kohdistuvaa haittaa, niin kyllä pitäisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeisesti jostain tv-sarjasta puhutaaan tässä artikkelissa. Missään ei vain sanota mikä on sarjan nimi tai milloin tai miltä kanavalta se tulee..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huumeiden vapauttamista vastaan ovat erityisesti rahavallan edustajat swkä huumekauppiaat. Rahavalta johtaa suomea kaikissa asioissaja pitää itsellään kaikki narut jotta rikastuminen olisi taattua. Näin on myös huumeiden vapauttamisen laita. Huumeet ovat loistava lisätulon lähde jos talous heikkenee ja tulovirrat taantuu. Huumeita menee aina sillä suomessa on vakituinen käytyäjäkunta johon huumekauppiaat väevää lisää väkeä koko ajan. Siksi huumekaupan laillistaminen on vaikeaa koska eliitti saa osan sen tulovirroista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän ne sitten enään olisi huumeita, jos olisivat laillisia, Huume on vain juridinen termi laittomalle päihtelle.
Vaan kyllähän se yhteiskunnalle parempi vaihtoehto entä nykyinen. Poltetaan rahaa älyttömiä määriä kissahiirileikkeihin ja samaan aikaan rikollisjärjestöt nauraa matkalla pankkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä,,, minä kum, olin nuori,,, niin oli vain nuorisolla vIINA juamana,,, kaiken mailman huume heikit ne hyppii nyt helsinkissäkin,,, viinam riittääpi minulle,,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän se alkoholi monelle riittää. Onhan se yksi voimakkaimmista päihteistä mitä löytyy. Myöa yksi eniten haittoja aiheuttava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

0:07
Kreikka järjesti myöhäisillan ottelussa yllätyksen – voitto Liechtensteinista riittää Suomelle EM-kisapaikkaan
15.10.
Kun yksi meni sisään, Teemu Pukki päätti tehdä toisen maalin samalla tavalla – Huuhkajat on nyt voiton päässä EM-kisapaikasta Tilaajille
15.10.
Mika Nurmela hehkui tyytyväisyyttä Huuhkajien voiton jälkeen, mutta kiisti tuhonneensa päävalmentaja Kanervan lippalakin
15.10.
Apuja ei tullut Ranskastakaan, Kärpät Skellefteå-voitosta huolimatta ulos Mestarien liigan pudotuspeleistä – Manner: ”Emme pystyneet parempaan, joten emme jatkopaikkaa ansainneetkaan”
15.10.
Oulun Kiviniemeen tulee pätkä uutta raidetta, jota pitkin malmijunat ajavat Kainuusta suoraan etelään – Heikkilänkankaalle rakennetaan kilometrin pituinen sivuraide
15.10.
Kärppien ja Skellefteån kohtaaminen ratkesi vasta voittolaukauskilpailussa – katso kuvia ottelusta
15.10.
Säveltäjäkonkari Kaj Chydenius: "Jos teen sata laulua, ja niistä vaikkapa neljä ovat hyviä, loput 96 huonoa eivät haittaa tippaakaan"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yön aikana Kainuun maakunnassa ja Koillismaalla sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio, Kemijärvi, Salla, Pelkosenniemi ja Savukoski lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kenelle ilmainen ruokakassi kuuluu ?

Ilmainen ruoka kuuluu jokaiselle joka kehtaa sellaisen käydä noutamassa. Se on kuitenkin selvää säästöä vaikka rahaa ruo... Lue lisää...
Dick Nordic

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image