Viihde

Syke ei ole enää entisensä – ote on herpaantunut

Zahra (Senna Vodzogbe) ja Ilmari (Matti Ristinen) jatkavat Sykkeen kuudennella kaudella potilaiden hoitamista suuren sairaalan traumapolilla.
Viihde 7.6.2019 7:00
Laura Krohn

Syke

★★ Nyt surettaa. Haikailen yllättävien potilaskertomusten ja mukaansa tempaavien ihmissuhteiden aikaa. Syke oli vetävää laatudraamaa, mutta jotain tapahtui, kun sarja siirtyi Neloselle.

Ote herpaantui ja jäntevä kerronta vaihtui heppoiseen. Hyvätkin hahmot taantuivat yksiulotteisiksi ja käsikirjoitukseen tuli tyhjäkäyntiä ja epäloogisuuksia.

Se on outoa, kun tekijätiimi on pääosin sama. Leviäminen johtuu todennäköisesti siitä, että hahmojen määrä on kasvatettu liian suureksi. Ketään ei seurata riittävällä syvyydellä.

Valokeila Zahrassa

Fokus on siirtynyt nuoriin. Viitoskauden positiivinen yllätys oli keskiöön noussut Aino (Amelie Blauberg) ja hänen hoitosuhteensa kuolemansairaaseen Kasimiriin (Jaakko Ohtonen).

Nyt kahden ensimmäisen jakson perusteella valokeila näyttäisi siirtyvän kämppis Zahraan (Senna Vodzogbe). Faneille on pettymys, että Holopainen (Jarkko Niemi) on häipännyt Hollantiin.

Heti aluksi selviää, miten edellisen kauden dramaattisessa ampumavälikohtauksessa kävi.

Sarja luoja ja showrunner (pääkäsikirjoittaja, joka vastaa koko tuotannosta) Petja Peltomaa on kertonut, että kuudennella kaudella koetaan jopa kolme synnytystä, mutta läheisistä joudutaan myös luopumaan.

Traumapolilla vierailee potilaina muun muassa down-syndroomaa sairastava pariskunta, jolla todetaan yllätysraskaus ja itsensä tuleen sytyttänyt nainen.

Kaksi jaksoa Nelosella

6. kausi on edelliseen tapaan ainakin aluksi vain Ruutu+-tilaajien katsottavissa. Sarjasta ilmestyy palveluun joka perjantai kaksi uutta jaksoa.

Kaksi ensimmäistä jaksoa esitetään myös Nelosella.

Niiden pitäisi toimia houkuttimena, mutta ne ovat sen verran höttöisiä ja epäkiinnostavia, ettei tule mieleenkään maksaa enemmästä.

Nelonen perjantai 7.6. klo 21.00

Kaksi ensimmäistä jaksoa esitetään myös Nelosella. Ei tule mieleenkään maksaa Sykkeen kuudennesta kaudesta.

MAINOS

Kommentoi

Sarjoja käsikirjoitetaan nykyisin mainoskatkojen ehdoilla, sekä myös mahdollisimman paljon tyhjästä nyhjäten venyttäen että saadaan lisää jaksoja aikaiseksi. Toki kun mainoskatkot ovat niin pitkiä, tyhmälle katsojalle pitää vielä kerrata katkoa edeltävät tapahtumat. Eipä ihme, että katsojat kaikkoavat maksullisille netti-tv:lle, joissa ei mainoksia tarvi kenenkään sietää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla jäi Sykkeen seuraaminen jo aiemmin. Pari ekaa kautta oli tosi kiinnostavia, sitten sarja muuttui tavanomaiseksi shaibaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

25.6.
Kieli keskellä suuta, pallo keskellä mailaa – KeKin ulkopeli antoi mahdollisuuden
25.6.
UN Womenin raportti: Suurin osa perheistä ei sovi ydinperhemuottiin, perhepolitiikassa huomioitava erityisesti naisten ja tyttöjen asema
25.6.
Mies etsii alaikäistä seuraa Suviseuroille Youtubeen ladatulla seuranhakuvideolla – poliisi tutkii tapausta
25.6.
Tehtaanmyymälät ovat aarreaittoja automatkan varrella – listasimme Pohjois-Suomessa toimivia myymälöitä
25.6.
Japanin kruununprinssi saapuu Suomeen heinäkuussa – "Tämä on harvinainen vierailu"
25.6.
Apulaisoikeusasiamies pitää kaupunginvaltuutettu Moilasen ihmisroskapuheenvuoroa "epäasiallisena, epäkunnioittavana ja loukkaavana"
25.6.
Reissusa: Isommin suunnittelematta Pyhä-Luoston kansallispuistoon Karhunjuomalammen 10 kilometrin reitille
3
Nuorella karhulla on ollut etujalassaan kiinni näätärauta jo yli vuoden – nyt viranomaiset pähkäilevät, mitä eläimelle tulisi tehdä Tilaajille
2
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"
1
Hallitus päätti perustaa eläinasiamiehen viran, mutta koska ja millä nimellä? – Eläinten hyvinvointilaki on myös uuden hallituksen työlistalla
1
Ennätysmäärä Ferrareja saapuu Nallikariin – roomalainen Ferrari Club Passione Rossa vierailee Oulussa
1
Korkeasaareen saapui uusi täplikäs peto – margai on pieni ja suurisilmäinen kissa, joka elää elämänsä puussa
1
Lisää kylmää vettä niskaan – valmentajaa vaihtanut AC Oulu maalasi kotikentällä kahdesti, mutta menetti hyppysissä olleen voiton lisäajalla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

170 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image