Viihde

Syke ei ole enää entisensä – ote on herpaantunut

Zahra (Senna Vodzogbe) ja Ilmari (Matti Ristinen) jatkavat Sykkeen kuudennella kaudella potilaiden hoitamista suuren sairaalan traumapolilla.
Viihde 7.6.2019 7:00
Laura Krohn

Syke

★★ Nyt surettaa. Haikailen yllättävien potilaskertomusten ja mukaansa tempaavien ihmissuhteiden aikaa. Syke oli vetävää laatudraamaa, mutta jotain tapahtui, kun sarja siirtyi Neloselle.

Ote herpaantui ja jäntevä kerronta vaihtui heppoiseen. Hyvätkin hahmot taantuivat yksiulotteisiksi ja käsikirjoitukseen tuli tyhjäkäyntiä ja epäloogisuuksia.

Se on outoa, kun tekijätiimi on pääosin sama. Leviäminen johtuu todennäköisesti siitä, että hahmojen määrä on kasvatettu liian suureksi. Ketään ei seurata riittävällä syvyydellä.

Valokeila Zahrassa

Fokus on siirtynyt nuoriin. Viitoskauden positiivinen yllätys oli keskiöön noussut Aino (Amelie Blauberg) ja hänen hoitosuhteensa kuolemansairaaseen Kasimiriin (Jaakko Ohtonen).

Nyt kahden ensimmäisen jakson perusteella valokeila näyttäisi siirtyvän kämppis Zahraan (Senna Vodzogbe). Faneille on pettymys, että Holopainen (Jarkko Niemi) on häipännyt Hollantiin.

Heti aluksi selviää, miten edellisen kauden dramaattisessa ampumavälikohtauksessa kävi.

Sarja luoja ja showrunner (pääkäsikirjoittaja, joka vastaa koko tuotannosta) Petja Peltomaa on kertonut, että kuudennella kaudella koetaan jopa kolme synnytystä, mutta läheisistä joudutaan myös luopumaan.

Traumapolilla vierailee potilaina muun muassa down-syndroomaa sairastava pariskunta, jolla todetaan yllätysraskaus ja itsensä tuleen sytyttänyt nainen.

Kaksi jaksoa Nelosella

6. kausi on edelliseen tapaan ainakin aluksi vain Ruutu+-tilaajien katsottavissa. Sarjasta ilmestyy palveluun joka perjantai kaksi uutta jaksoa.

Kaksi ensimmäistä jaksoa esitetään myös Nelosella.

Niiden pitäisi toimia houkuttimena, mutta ne ovat sen verran höttöisiä ja epäkiinnostavia, ettei tule mieleenkään maksaa enemmästä.

Nelonen perjantai 7.6. klo 21.00

Kaksi ensimmäistä jaksoa esitetään myös Nelosella. Ei tule mieleenkään maksaa Sykkeen kuudennesta kaudesta.

MAINOS

Kommentoi

Jotenkin tällä kutos kaudella on koettu hirveästi negatiivista aiempaan verrattuna. Yhtäkkiä kaikki kuolee tai tehdään virheitä, potilaat ei selviä.. Aikaisemmilla kausilla myös positiivisia juttuja oli ripoteltu sopivasti sinne tänne, mutta tätä kautta todellakin varjostaa negatiivisuus. Toki on rankkoja aiheita, mut sekaan vois mahtuu pari onnistumistakin. Kuten ratkaisu Olavin tapaukseen oli todella hyvä, mut sit jakso loppu taas tosi synkästi. Hei kamoon nyt, jotain positiivistaki välii, ei elämä oo vaa epäonnistumista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sarjoja käsikirjoitetaan nykyisin mainoskatkojen ehdoilla, sekä myös mahdollisimman paljon tyhjästä nyhjäten venyttäen että saadaan lisää jaksoja aikaiseksi. Toki kun mainoskatkot ovat niin pitkiä, tyhmälle katsojalle pitää vielä kerrata katkoa edeltävät tapahtumat. Eipä ihme, että katsojat kaikkoavat maksullisille netti-tv:lle, joissa ei mainoksia tarvi kenenkään sietää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla jäi Sykkeen seuraaminen jo aiemmin. Pari ekaa kautta oli tosi kiinnostavia, sitten sarja muuttui tavanomaiseksi shaibaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:45
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – Opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
12:22
Ylitornion asuntopalon sytyttäjäksi epäilty ja uhri ex-pariskunta, asunnossa oli sylilapsi
11:55
Kaleva oikaisee
11:34
Piikkimattokaan ei pysäyttänyt poliisia pakenevaa rattijuoppoa, pakomatka loppui vasta ojassa – Varkaudet ja rattijuopot työllistivät poliisia viikonloppuna Rovaniemellä
11:22
Palestiinalaiset asemiehet pyrkivät Gazan rajan yli – Israelin armeija avasi tulen
11:04
Poliisi löysi Torniosta varastetun pakettiauton – varas jäi kiinni Kemissä ajettuaan autoa päihteiden vaikutuksen alaisena
10:59
Vanhat kuvat: Kuoroesityksiä ja rock-keikkoja – Oulussa on vuosikymmenten varrella nautittu erilaisista konserteista
68
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
51
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
47
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
26
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
25
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
16
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"
11
Luonnonnurmikenttä on ympäristöystävällisin vaihtoehto Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image