Viihde

Suo­ra­tois­to­ma­ka­sii­ni: Gentleman Jackin oikea nimi on Anne Lister – sarja perustuu Listerin päi­vä­kir­joi­hin

Gentleman Jack on historiallinen draamasarja, joka vie katsojat Britanniaan ja vuoteen 1832. KUVA: Photographer: MATT SQUIRE
Viihde 23.4.2019 7:00
Lännen Media

Anne Lister ei ollut tavallinen 1800-luvun nainen. Hänet tunnettiin myös Gentleman Jackinä. Häntä on sanottu myös ensimmäiseksi moderniksi lesboksi. Hän kertoi elämästään päiväkirjoissa, jotka on kirjoitettu pääosin salakoodauksella.

Sally Wainwright loi Listeristä draamasarjan, jonka pääosassa on Suranne Jones. Muissa rooleissa ovat muun muassa Katherine Kelly, Sofie Gråbøl ja Gemma Jones.

Gentlemen Jack, HBO Nordic 23.4.

Kotikatu muuttaa 10. kaudella

Luotoloiden, Mäkimaiden ja Partasten elämä jatkuu Kotikadulla Helsingissä. Yle Areenaan julkaistaan sarjan kymmenes tuotantokausi torstaina.

Kauden jaksossa numero 322 Jouluksi kotiin koko joukko muuttaa Korkeavuorenkadulta Kallioon. Muutto esitettiin suorana 23.12.2004.

Kotikatu, Yle Areena torstai 25.4.

Sketsejä yli 30 vuoden takaa

Heikki Kinnunen ja Leo Lastumäki naurattavat vuodelta 1971 olevassa sketsiviihdeohjelmassa Ällitälli. Naurattavatko vitsit vielä? Jokaisessa jaksossa on mukana myös musiikkivieras.

Ajankuvaa on sekin, että sarjaa tehtiin kaikkiaan 16 jaksoa, joista vain kolme on värillisiä. Heikki Kinnunen jatkaa uraansa edelleen Tampereen Teatterissa. Leo Lastumäki on kuollut muutama vuosi sitten.

Ällitälli, Yle Areena perjantai 26.4.

Ulkopuolelle jätetty

Seitsemäsluokkalainen Oda (Jenny Evensen) jätetään ulkopuolelle, kun taas hänen ystävänsä Arin (Sana Omar) pääsee mukaan suosittuun porukkaan.

Lik meg on norjalainen draamasarja 12–14-vuotiaille, se kertoo kiusaamisesta ja ystävyydestä. Tapahtumat koetaan sekä kiusaajan että kiusatun näkökulmasta.

Lik meg, Yle Areena keskiviikko 1.5.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

86
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
55
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
52
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
44
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
30
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
30
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
19
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image