Viihde

Suomen virallinen viisustudio jännittää nyt Saaran ko­ti­kau­pun­gis­sa Oulussa – yleisöä näkyy taustalla, kun Anna Abreu lukee pisteet

Sadat viisufanit Oulun seudulta pääsevät kansainvälisen lähetyksen tunnelmaan Suomen "virallisessa kisakatsomossa" kauppakeskus Valkean kesäkadulla. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Viihde 12.5.2018 22:25
Marjo Oikarinen

Sadat viisufanit Oulun seudulta pääsevät kansainvälisen lähetyksen tunnelmaan Suomen "virallisessa kisakatsomossa" kauppakeskus Valkean kesäkadulla.

Lähetys Euroviisuista Lissabonista heijastetaan kahdelle isolle ruudulle. Järjestäjien mukaan paikalla on arviolta 500 ihmistä.

Valkeaan rakennetusta katudiscosta kuvattava materiaali leviää euroviisulähetyksen kautta maailmalle. Kuvaa juhlivasta yleisöstä taltioidaan lähetyksen kuluessa, ja se näkyy taustalla, kun laulajatähti Anna Abreu kertoo Suomen antamat pisteet sunnuntain puolella.

Oulu on Saara Aallon kotikaupunki, mistä syntyi ideakin kisastudiosta. Yle on mukana järjestelyissä. Tilaisuuden juontaa Sampo Marjomaa.

Aalto esiintyy 17:ntenä loppukilpailun kaikkiaan 26 finalistista. Finaalilähetys starttasi kello 22.

Osa yleisöstä on pukeutunut sateenkaaren väreihin, osalla on mukana Suomen lippuja. Meikkauspisteessä saa glitteriä poskipäihin. Taustalla soivat vanhat viisut, kun yleisöä valuu sisään turvatarkastuksen läpi.

Esiintymislavaa vastapäätä olevassa nousevassa katsomossa on parhaat mahdollisuudet päästä kuvaan. Sanna Tapanisen vetämä porukka istuu aivan keskellä odottamassa viisujen alkamista. Tapaninen osallistui Oulun kaupungin järjestämään kilpailuun Facebookissa ja voitti liput vip-katsomoon.

– Olen tosi viisufani. Kävin Helsingissä katsomassa, kun Suomi järjesti euroviisut 2007. Nytkin meinasin lähteä Portugaliin, Tapaninen kertoo.

Hänen seurueeseensa kuuluvat Jouni Rahko, Jari Haapaniemi ja Katja Kärkkäinen eivät ole yhtä innokkaita, mutta tunnelmassa mukana. Kaikki uskovat Suomen pärjäävän.

– Suomi on kymmenen parhaan joukossa, Tapaninen uskoo, muttei kerro omaa suosikkiaan.

– Niitä on monta. Aion äänestää sovelluksella ja antaa ääniäkin monelle kappaleelle.

Rahko sijoittaa Suomen kakkoseksi, mutta harmittelee, kun ei voi veikata tulosta vain oman makunsa mukaan, vaan joutuu arvailemaan muiden äänestyskäyttäytymistä.

Seurueella ei ole mukana rekvisiittaa, koska yhdestäkään kaupasta ei löytynyt Suomen lippuja. Oulu oli huonosti varautunut. Haapaniemi kävi ostamassa kuitenkin tummansinisen kukkapaidan.

Kati Jurkko ja Niinamari Klemetti ovat yleensä katselleet viisuja kotisohvalta, mutta kaksi viikkoa sitten he päättivät tulla Valkean kisakatsomoon. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen

Hemaisevat puputytöt erottuvat porukasta. Kati Jurkko ja Niinamari Klemetti ovat yleensä katselleet viisuja kotisohvalta, mutta kaksi viikkoa sitten he päättivät tulla Valkean kisakatsomoon.

– Ajatus tunnelmasta kiehtoi. Ja ollaan kyllä myös viisufaneja. Euroviisuissa on monenlaista sanomaa: tasa-arvoa, kansainvälisyyttä ja suvaitsevaisuutta.

– Teemat ovat menneet eteenpäin viime vuosina. Esimerkiksi Irlannin kappaleen taustalla tanssivat avoimesti homoseksuaalit tanssijat. Se ei olisi ollut mahdollista vielä kymmenen vuotta sitten, Klemetti sanoo.

Naiset haluaisivat tietysti Suomen voittavan, mutta veikkaavat silti ykköseksi Israelia. Suomi sijoittuu heidän mielestään top kymppiin.

– Tshekki on myös kova sana.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

Niin sanoissa olis pitäny mainita ilmasto ,maailman parannus ,kaikille terveyttä , ynnä muuta höpö löpöä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen raadin korkeimmat pisteet menivät oudolle euromaalle eli Israelille, jonka viisun melodia ei ollut kaksinen, mutta sanoitus hyvin kantaaottava. Näin Suomikin on osaltaan tukemassa euroviisujen muuttumista musiikkikilpailusta erilaisten erityisryhmien ja muotiin tulevien kannanottojen kisaksi. Sävellys ja melodia ovat jo jääneet taka-alalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Porukkaa melkein kuin Raksilan hallissa Kärppäpelien aikaan. Ei tainu kuitenkaan mennä 7000 rikki eikä tulla mestaruutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä oli taas normi suomalaista menoa: suomalaiset sinatuntijat luulevat vuosi toisensa jälkeen tietävänsä mikä on hyvää musiikkia ja erehtyvät. Pelkkä ulkonen LGBT-hapatus varsinkaan ei huonoa musiikkia paranna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei jääny esitys kakkossijalle....no, toisesta päästä katsottuna kyllä🤔

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kiitän Oulua,että se kaikkensa teki huomioidessaan ja tukea antavana oli viisuissa mukana. Itse veikkasin sija 16 mutta en olisi uskonut tätä,ennenkuin näin. ARTISTI itse pilasi ,puhumalla henk.kohtaisia elämiään,kuten takahuoneen naimisiinmeno.

Ei Euroopassa sellaista tehdä maan edustajana,joku tolkku pitää olla. Kyllä on tullut rumaa Suomi kuvaa. Tervemenoo Brittien ovia aukoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljon tämä kustantaa veronmaksajien rahaa? Finland 0 poäng ei kyllä tuo paljoa sijoitetetuista euroista takaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt nähtiin kun maailmaluokan tähti edusti Suomea ja ei saatu kuin jäännöspisteitä. Saaran nykyinen kotimaa Iso-Britanniakin antoi jopa 3 pistettä ja nekin varmaan säälistä. Hyvä kun kisat on ohi niin päästään normaaliin päiväjärjestykseen, eikä tarvi lukea tämä tähtösen edesottamuksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan järkyttävä 70-luvun discohumppa muihin verrattuna. Muissa biiseissä omaperäisyyttä, ainutlaatuisuutta, mieleenjääväisyyttä, nautintoa, miellyttävyyttä aimoin annoksin mutta eipä Saaran biisissä. Perinteistä saman jankutusta 70, eikä mitään uutta ja erityistä. Ei voi pärjätä! Surkea biisi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

yle määräsi, että Suomen 2018 edustaja on tämä. Mitä sitä mitään normaalia demokraattista äänestystapaa alkaa käyttämään, niin kuin aina ennen on tehty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensimmäistä kertaa kuulin Suomen edustuskappaleen. Olipa tylsä kipale. Taa-taa-taa-tata-taa-taa-tata-...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tokkopa tämä kannattaa, ettei nyt kuitenkin vaan tulisi suuri pettymys kaiken hypettämisen jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

17:56
Punainen pyöräbaana jatkuu Raksilasta Mäntylään – kaupunki hakee 1,8 miljoonan euron hankkeeseen valtion avustusta
17:07
SSAB:n yt-neuvottelut päättyivät, henkilöstöä lomautetaan loppuvuodesta 2-3 viikoksi
16:24
Pääministeri Rinne keskustelee Ranskan presidentti Macronin kanssa ilmastotyöstä ja hybridiuhista Pariisissa
16:22
Kärppäyhtiö muuttaa Areena Oulun tiloihin – areenalle oma brändi erilleen jääkiekosta ja Qstockista
16:15
Postin hallitus päätti aikalisästä: palkkataso pysyy tammikuun 2022 loppuun, mutta sopimus vaihtuu – "Pakettilajittelua koskeva asia on nyt ratkaistu"
16:02
Kritiikki: Paras kaveri on matkakumppanina darling – Route 6353 on ystävysten Titta Courtin ja Julie Clevesin yhteinen tanssiteos
15:36
Suomessa ei ole timantteja tai öljyä – uusien innovaatioiden löytäminen huutaa rahaa
82
Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala hakee Kelan pääjohtajaksi – jätti hakemuksensa maanantai-iltana viikon pohdinnan jälkeen
35
Pienestä toritapahtumasta paisui Lakeuden suurin yleisötapahtuma – "Perunamarkkinat on näyteikkuna tyrnäväläisyyteen"
25
Kampuspaikannin vie ovelle, Oulun yliopistolla voi nyt suunnistaa kännykän avulla
17
Ouluntien risteys Tupoksessa saa liikennevalot – risteyksessä on sattunut paljon kolareita
15
Parempi taksitolpalla kuin eläkepäivillä joutilaana – lomakassan kartuttaminen kannusti 73-vuotiasta Matti Särkelää palaamaan autonrattiin
15
Viranomaiset tahtovat United Brotherhood -jengin toimintakieltoon nopeutetusti — LM:n tiedot: UB:n johto suunnitellut siirtymistä Helvetin Enkelien yhteyteen
14
Areena Oulu lopettaa Limingantullissa vuodenvaihteessa – uudeksi vuokralaiseksi tiloihin Qstock

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

184 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miten joku voi väittää kaikilla olevan mahdollisuus oppia ja menestyä?

Aika harvassa taitaa olla ne, joilla oikeasti on jotain häiriöitä, jotka estävät oppimisen. Suurimmalla osalla kyse lien... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image