Viihde

Suomen vahvimman naisen voimat karttuivat Viron maaseudulla – syksyn ensimmäisessä Perjantai-lähetyksessä puhutaan täydellisestä vartalosta

Voimanaisurheilussa kannattaa unohtaa kaiken maailman dieetit, sanoo Viron maaseudulla vahvaksi kasvanut Annika Eilmann. Mulla on aika kova grippi eli ote. Se johtuu varmaankin siitä, että nuorena tyttönä olen lypsänyt lehmiä käsin ja raahannut narulla mullikoita pellolle.
Viihde 13.9.2019 7:00
Silja Aitoaho

Perjantai-dokkari: Suomen vahvin nainen

*** Annika Eilmann, 38, on Suomen vahvin nainen vuosimallia 2018. Kun hän nostelee yli satakiloisia kiviä salilla tai kaatelee autoja hiekkatien varrella, meno näyttää karskilta, tuulahdukselta miehisestä maailmasta.

Eilmann tutustui voimanaisurheiluun kolme vuotta sitten ja nousi lajin huipulle hämmästyttävän nopeasti. Sanna Ihalaisen ohjaamassa, syksyn ensimmäisessä Perjantai-dokkarissa maatalouslomittajana työskentelevä nainen arvelee, että hänen voimansa ovat peräisin lapsuudesta Viron maaseudulla.

Suurperheen esikoisena varttuneen Annikan piti auttaa vanhempiaan tilan töissä. Traktoria tai lypsykonetta ei ollut, vaan kaikki tehtiin käsin. Se opetti sitkeyttä ja periksiantamattomuutta, joita tarvitaan myös urheilussa.

Suomeen 1990-luvun lopussa saapunut Eilman ajattelee, että voimanaisurheilussa ja maataloustöissä on paljon samaa. Kivien nostelu, säkkien lastaus ja tukkipunnerrus ovat kisalajeja, jotka muistuttavat erehdyttävän paljon maatilan töitä.

– Maatilallakaan ei koreilla vaatteilla, kuten ei myöskään tässä lajissa.

Silti Eilmann ei halua tinkiä naisellisuudestaan. Hän haluaa olla huoliteltu ja sanoo, että omaa kehoaan pitää rakastaa – ja olla naiseudestaan ylpeä.

Aamulla hän lapioi lehmänlantaa navetassa, mutta päivällä istuu kynsihuollossa hemmoteltavana. Tosin geelikynnet on pidettävä tarpeeksi lyhyenä, jotta ne eivät haittaa painojen nostelua.

Syksyn ensimmäisessä Perjantai-lähetyksessä keskustellaan Pekka Vahvasen johdolla lihaksista ja täydellisen vartalon tavoittelusta. Vieraina ovat tv-gladiaattorina tunnettu urheilubloggaaja Oona Tolppanen sekä kehonrakennusta harrastava Dr. Body, ylilääkäri Jan Sundell.

TV1 perjantai 13.9. klo 21.05

MAINOS

Kommentoi

Toisessa jutussa oli, että jossakin lajissa oli kävellyt 125 kilon painot molemmissa käsissä. Yhteenlaskettuna painoo on enemmän kuin kaverin ennätyspaino maastavedossa. Ja kaverilla on muuten lihasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omien ihanteidensa ja kuvitelmiensa pohjalta - itsekin olin tyytymätön fyysiseen olemukseeni ja heikkouteeni jo lapsena. Lisäksi olin kasvatettu olemaan puolustautumatta joten päädyin koulukiusaajien kohteeksikin. Kehittyi ahdistuksia ja tarve purkaa turhaumia. Sen sijaan että olisin keskittynyt rauhoittumiseen keskityin aggression harjoittamiseen. Siitä tulee helposti tapa. Aikaa myöden kiinnostuin punttien nostelusta ja alkuun tulokset olivatkin melko mukavia mutta äkkiä huomasin että on erittäin helppo treenata liikaa ja siten pysäyttää kehitys. No, sitten tuli mukaan lääkintäåpuoli joka muutti tilanteen. Täysin. Omalla kohdalla ei omakuva muuttunut kuitenkaan enkä "vahvana" ollut tyytyväinen itseeni. Lopulta lopetin osaksi terveyssyistä ja pidin pari vuosikymmentä taukoa, nyt olen uudestaan alkanut treenaamaan. Ja aivan eri pohjalla eli ilman steroideja... Hauskaahan se on enkä vastusta lääkintäpuolta mutta tiettyjä asioita ei saisi päästää elämän keskipisteiksi. Entiset nostajat ei näistä paljoa puhele ja nykyisetkään ei rohkene kertoa totuutta vaan pitävät yllä satumaata, joka on joidenkin etu. Ei välttämättä yleinen etu. Ongelma on hiukan sama kuin missä tahansa todellisuutta muokkaavassa asiassa. Eihän ihminen harjoittelematta jaksa maratooniakaan juosta - ja paranee se kestävyys samoilla keinoin kuin voimatkin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Steroidit ei ole lääkintäpuolta paitsi joissakin tapauksissa. Harvinaisempia kylläkin.
Steroidit on kiellettyjä varsinkin voimalajeissa.
Toki niillä voi kivasti saada pikapika muskelit jotka poksahtaa kuin ilmapallot aikaa myöten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

28
Kommentti: Ehdotus bensakiintiöstä on kuin EU:n päästökauppa – hyvässä ja pahassa
22
SSAB sulkee Raahen toisen masuunin väliaikaisesti – seisakin arvioidaan kestävän viikkoja
21
Moottoritietä pääsee ajamaan pian aina Kiiminkijoelle saakka – uudella tiellä on aluksi 80 kilometrin nopeusrajoitus
18
Teknologiateollisuuden kysyntä laskee selvästi – Työmarkkinapomo Minna Helle: Kiky-tunneista luopuminen merkitsisi palkankorotuksista tinkimistä
14
Senaatti-kiinteistöt pitkittää Poliisin toimitilaongelmaa Oulussa, luvattujen uusien tilojen suunnittelu viipynyt kohtuuttomasti Lukijalta
14
Pahasti myöhässä oleva junaliikenne pääsi liikkeelle – Juna Helsingistä Kemijärvelle myöhästyy noin 10 tuntia
11
Vihreät lopettaa puoluelehtensä – Vihreän Langan päätoimittaja on uutisesta surullinen, järkyttynyt ja yllättynyt

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Lapissa lumisateen ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

119 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mitä mieltä sisäministeri Ohisalosta?

PS-kansanedustaja Packalén sanoi ihan oikein, että Ohisalon toiminta on populistista flirttailua anarkismille, eikä täll... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.10.

Fingerpori

23.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image