Viihde

Stadi vs. Landen toinen kausi alkaa - väsynyttä vas­tak­kai­na­set­te­lua ja kil­pai­li­joil­ta lipsahtaa monta v-sanaa

Jaakko Saariluoma ja Kalle Lanberg juontavat visailuohjelmaa, jossa ovat vastakkain helsinkiläiset ja maalaiset. KUVA: Numi Nummelin
Viihde 7.2.2018 7:00
Juho Mäkelä

Stadi vs. Lande

★★ MTV3 aloittaa toisen tuotantokauden Stadi vs. Lande -ohjelmasta. Kauden avausjakson perusteella mukahauskoja vitsejä ja stereotypioita viljelevän visailuohjelman olisi voinut kuopata yhteen kauteen.

Stadi vs. Lande -ohjelman logiikka on, että stadilaiset vastaavat muuta Suomea käsitteleviin kysymyksiin ja maalaisilta kysytään Helsingistä. Stadilaisilta kysytään esimerkiksi, ketä urheilijaa kutsutaan Kurikan jätiksi ja landeilta, missä Helsingin kaupunginosassa sijaitsee legendaarinen Oiva-ravintola? Yleisesti ottaen kysymykset vaikuttavat varsin helpoilta.

Helsingin ja muun Suomen vastakkainasettelun purkaminen huumorin keinoin on sinänsä hyvä idea. Epäilen kuitenkin, että ohjelma vain lisää kuplaantumista. Maaseudun ihmiset esitetään jyväjemmareina, jotka kuuntelevat Popedaa ja harrastavat bingoa. Helsingissä taas hipsterit maistelevat viinejä ja juustoja.

Ohjelmassa on paljon väsyneitä ja vanhentuneita stereotypioita, jotka eivät naurata. Harva pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuva esimerkiksi saa oikeasti elantoaan maataloudesta.

Väkisin väännetyt vitsit ärsyttävät

Eniten ohjelmassa ärsyttää se, että juontajat Jaakko Saariluoma ja Kalle Lamberg vääntävät väkisin maaseutu- ja kaupunki-huumoria jokaiseen kysymyksen. Esimerkiksi Jaajo Linnonmaa luottaa Haluatko miljönääriksi -ohjelmassa enemmän itse visailun koukuttavuuteen.

Ohjelman verkkosivuilla kerrotaan, että Stadi vs. Lande on koko perheen hauska visailu. Siksi ihmetyttää, että kilpailijoilta pääsee monta kertaa v-sana. Olen ehkä vanhanaikainen, mutta minusta kiroilu ei kuulu ohjelmaan, joka on suunnattu myös lapsille. Ohjelmaa katsoessa tulee ikävä asiallisen kuivakkaa Suomen Tietoviisasta ja lapsuuteni idolia Erik Toivasta.

MTV3 keskiviikko 7.2. klo 20.00

Mukana on paljon vanhentuneita stereotypioita. Vastakkainasettelu ehkä vain lisää kuplaantumista.

MAINOS

Kommentoi

Pari huomiota illan jaksosta.
Toinen stadin joukkueesta oli espoosta.. mitä?!? Espoo ei ole stadia, vaan sen naapuri. Ja suulberi sriinaa, ei tarkota että aurinko paistaa, kuten väitettiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupallisilta tv-kanavilta ei tule enää muuta kuin tätä "muka" hauskaa pelleilyohjelmaa.. Ylellä sentään vielä joitakin hyviä ohjelmia, kun surffaa 1.- 2.- ja teemakanavien välillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan samaa mieltä.Minulle riittää ylen kanavat,sieltä tulee vielä laatuakin vaikka kyllä esim.dekkarisarjat toistavat jo itseään, roolitukset menee samalla kaavalla eikä aiheetkaan ole kummosia mutta joitakin sarjoja katsoo vaikka maisemien vuoksi.Yleltä löytyy elokuvien helmiä,kulttuuria ja dokumentteja niin paljon ettei enempää tarvitse,ei elämä ole pelkkää tositv:n tuijotusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voittaa mennen tullen esim:
putouksen
bimbot/myös äijäbimbot autiosaarella
ellen erilaisissa lakanoissa kadonneen jäljillä
pitäskö olla muka huolissaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

juu.puheeseen käytöstavat,ei ole puolustus että väsyneitä. ja korjattavaa olisi myös nykyään etu sanoissa kuten sikamakee, sairaankiva,pitääkö nuo mielessä kääntää tosi makee, tosikiva, ja parannusta olisi pipot ja lippalakit pois sisällä ollessa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On totta ,nämät muka hauskat sketsiohjelmat ovat turhaa pelleilyä . .ja alikin sais olla jo lomalla ,Late sow on parasta nykyään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

110
Vuokra-asunnot odottelevat asukkaita – "Oulussa on vuokralaisrintamalla hiljaisinta"
108
Kerro meille: Viillokkia, vatkulia, pinaattikeittoa – mikä kouluruoka oli herkkua, mikä ei mennyt alas millään?
71
Esirippu laski, yksi aikakausi päättyi – alkaako Lipossa uuden rakentaminen lahjakkaiden juniorien varaan vai onko seuran taru lopussa?
55
Oulun tornitaloista ja muista korkeista rakennuksista tarkka selvitys - kaupunki aikoo perehtyä korkean rakentamisen hyödyntämiseen ja kehittämiseen
43
Festivaalien talkootyöläisten verotuskäytönnöt puhuttaneet viime päivinä – Oulun suurfestivaalit vakuuttavat veroasioiden olevan kunnossa
41
Ruotsin autotuhopoltoista epäilty otettu kiinni Turkin rajalla
37
Oulun kaupunki hyväksyi Hailuodon pengertien suunnitelman

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Mikä on ero Suomen ja Italian korruption välillä? Italiassa poliisi sentään yrittää kitkeä korruptiota ja jahtaa mafiaa.... Lue lisää...
PlayTheGame

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image