Viihde

Seitsemän lapsen isoäiti Virve "Vicky" Rosti odottaa jo keikkatahdin hidastumista

Tässä ammatissa saa valita työkaverinsa. Kiertämisessä karsiutuvat epäsosiaaliset tyypit, ja minulla on mahtavia duunikavereita, joista on tullut elämänikäisiä ystäviä. Hauskaa on ollut, Vicky Rosti kertoo. KUVA: Roni Rekomaa/Lehtikuva
Viihde 9.11.2018 20:00
Raiko Häyrinen

Vantaan Martinlaakson juna-aseman portaikon seinämaalauksessa punanenäinen mieshahmo kantaa paitansa rintamuksissa vantaalaislähiön tunnetuimman laulajan ja tämän vuoden 1987 euroviisukappaleen nimiä: Vicky ja Sata salamaa.

Niin se vain on, että martinlaaksolaisista muualla tiedetään Vicky Rosti ja formulakuskit Mika Häkkinen ja Mika Salo.

– Olen asunut täällä 30 vuotta ja kyllä mä olen sen brändännyt, Virve Rosti hymyilee.

Aseman lähellä on Rostin nykyinen koti, ja Martinlaakson ostoskeskuksen ravintolaa hän kutsuu toimistokseen, jonka kabinetissa hän usein istuu jo kouluajoilta tuttujen kavereiden kanssa.

Pohtimassa esimerkiksi sitä, miltä tuntuu täyttää 60.

– Meitä on kuusi mimmiä, ja meistä neljä on jo täyttänyt 60. Kun olemme siitä jutelleet, ei se niin kauhealta tunnu. Kun asiat ovat kunnossa, laskeminen tavallaan alkaa nollasta.

Toiveissa on silti hidastaa keikkatahtia.

– Toivoisin että voisin downshiftata, että voisin tehdä keikan silloin, toisen tällöin. Olen järjestänyt taloudellisesti asiat siten, että voisin jäädä neljän vuoden päästä eläkkeelle.

Kun Chicago…

Rostin isä soitti bassoa Reijo Taipaleen yhtyeessä ja laittoi tyttärensä laulamaan pienestä pitäen. Lauluopinnot oopperabaritoni Ture Aran johdolla jäivät tosin yhteen tuntiin, sillä isä ei pitänyt tavasta, jolla Ara kosketti tyttärensä vatsaa tunnustellakseen pallean toimintaa.

1974 Rosti voitti iskelmälaulun SM-kisan, ja sen jälkeen hänen uransa ampaisi lähes pystysuoraan nousuun. Lukiovuosiensa kesät Rosti kiersi Danny show’n mukana ja jo ennen 20-vuotispäiväänsä hän oli julkaissut jo neljä albumia, joista 1-2-3-4 Tulta oli myynyt platinaa.

Ja ensisinglen b-puolella soi ykköshitti Kun Chicago kuoli, joka on seurannut laulajaa vuosikymmenestä toiseen.

Kappale on alun perin brittiläisen Paper Lacen The Night Chicago Died, ja Rosti valitsi itse sen levylle. Pertti Reponen kirjoitti suomenkielisen tekstin, mutta ensimmäinen yritys studiossa epäonnistui.

– Olin laulanut sitä keikoilla englanniksi. Suomeksi se ei heti sujunut ja lauloin epäpuhtaasti. (Tuottaja) Jaakko Salo sanoi, että otetaan kahden viikon kuluttua uusi yritys, harjoittele kotona. Hän oli tosi tarkka artikulaatiosta ja vireestä.

Uusi yritys tuotti hitin, joka nousi Suomen singlelistan kärkeen. Eikä Rosti ole tainnut sen jälkeen päästä kertaakaan pois lavalta esittämättä tuota laulua.

– Nautin niistä ilmeistä yleisössä, kun esitän sen. Olen kuullut niin monia tarinoita ja muistoja, joita ihmisillä on siihen liittyen. Se on minulle rakas laulu ja olen siitä tosi ylpeä. Se on käännösiskelmien parhaimmistoa.

”Ylpeitä mummista”

Kun takana on yli 40 vuotta muusikon työtä, Rosti sanoo haaveilevansa jonkin yllättävän tekemisestä.

– Olisi ihanaa tehdä vielä levy. Pidin todella paljon viime levystäni (Pitkästä aikaa), jonka tein Matti Mikkolan kanssa. Viime vuonna tein kaksi jazzkeikkaa, mutta se on valtava työ harjoitella kokonaan uusi ohjelmisto uuden bändin kanssa.

Rostilla on seitsemän lastenlasta, joista viisi vanhinta on jo nähnyt isoäitinsä esiintymässä.

– Vanhimpien kanssa meillä on oma WhatsApp-ryhmä, siellä on päivittäin läppää. Ne ovat hirveän ylpeitä mummista.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image