Viihde

Saara Aalto taisteli tiensä brit­ti­julk­kis­ten Dancing on Ice -shown finaaliin – hakee parinsa Hamish Gamanin kanssa yllätystä sunnuntai-iltana

Saara Aallon kanssa luistelee aktiiviuransa 2015 lopettanut taitoluistelija Hamish Gaman. KUVA: Matt Frost/ITV/REX/Shutterstock
Viihde 9.3.2019 16:43 | Päivitetty 9.3.2019 17:25
Esko Aho

Kilpailun tuottamaa suurta mediajulkisuutta ja mainosarvoa ei voi mitata rahassa.

Dancing on Ice -kilpailu alkoi Isossa-Britanniassa sunnuntaina 6. tammikuuta. Laulaja Saara Aalto on parin kuukauden aikana taistellut itsensä finaaliin, joka on vuorossa sunnuntaina 10. maaliskuuta.

Ohjelman idea on käytännössä sama kuin suomalaisessa Tanssii tähtien kanssa -kilpailussa, mutta tanssilattian sijaan Lontoossa tanssitaan jäällä luistimet jalassa.

Kyseessä on ohjelman 11. tuotantokausi. Tv-taltioinnit nähdään Suomessa Jim-kanavalla viikon viiveellä.

Semifinaalijakson voi katsoa Jimiltä ensi sunnuntaina 10. maaliskuuta eli samoihin aikoihin, kun Englannissa kilpaillaan finaalissa. Loppuhuipennus näkyy Jimillä vasta viikon päästä 17. maaliskuuta.

Jos joku haluaa kokea sunnuntaiset luistelut tuoreeltaan, siihen löytyy helppo keino, koska kilpailun fanit yleensä lataavat kaikki osakilpailut heti samana iltana Youtubeen.

Pitää vain kirjoittaa Youtuben hakukenttään noin kello 22 maissa ”Saara Aalto and Dancing on Ice final” ja valita haun aikajaksoksi tänään. Britannian aika on kaksi tuntia Suomesta jäljessä. Finaalilähetys alkaa ITV:n kanavalla kello 20 Suomen aikaa.

Tämänkertaisessa ohjelmassa kilpaili aluksi ammattiluistelijoiden pareina 12 eri alojen julkkista. Aallon kanssa luistelee aktiiviuransa 2015 lopettanut taitoluistelija Hamish Gaman.

Jäällä on nähty Westlife-poikabändistä tunnettu Brian McFadden, useissa realitysarjoissa nähty Gemma Collins, Pussycat Dollsissa laulanut Melody Thornton, EastEnders-saippuasarjassa näytellyt Richard Blackwood, Grease-näyttelijä Didi Conn, Coronation Street -näyttelijä Jane Dandon, Australian Neighbours-sarjasta Mark Little, kriketin pelaaja Ryan Sidebottom, juontaja ja paneeliohjelmista tuttu Saira Khan, Love Island-finalisti Wes Nelson sekä tanssija James Jordan.

Joka jaksossa kilpailijat esittävät jäätanssinumeron, josta ammattilaistuomarit antavat pisteitä. Kotiyleisö äänestää puhelimitse.

Tuomaristossa istuvat tässä kilpailussa legendaarinen jäätanssipari Jayne Torvill ja Christopher Dean, australialainen koreografi, laulaja ja teatterituottaja Jason Gardiner sekä tanssija, koreografi ja juontaja Ashley Banjo.

Viime sunnuntaina käydystä semifinaalista finaaliin jatkoi kolme paria, ja Saara Aalto on joukossa mukana ainoana naiskilpailijana.

Saaran lisäksi finaalissa kilpailevat Wes Nelson ja James Jordan pareineen.

– Briteissä yleisö on ollut hieman närkästynyt siitä, että Jordan on ylipäätään mukana kisassa, sillä hänet tunnetaan paikallisen Tanssii tähtien kanssa (Strictly Come Dancing) -ohjelman tanssinopettajana. Hänellä on katsottu olevan epäreilu etulyöntiasema muihin kilpailijoihin nähden, kertoo Nelonen Median tuottaja Mia Paavonen.

– Toisaalta on mukavaa, että James jatkaa, sillä hänen luistelunopettajansa kisassa on suomalainen Alexandra Schauman.

Tasapuolisuuden nimissä suomalaisten on hyvä muistaa, että Saara Aaltokin kilpaili Britannian X-Factorissa 2016 kokeneena, akateemisesti koulutettuna muusikkona amatöörejä vastaan.

Aalto on lisäksi käynyt lapsuudessaan taitoluistelukoulua Raksilan jäähallissa.

Dancing on Ice -yleisöäänet ja tuomareiden antamat pisteet lasketaan yhteen.

Kaksi vähiten pisteitä ja ääniä saanutta paria joutuu kilpailemaan paikastaan ylimääräisellä tanssinumerolla, minkä jälkeen tuomarit päättävät, kumpi pareista putoaa kilpailusta.

– Saara Aalto on omien laskujeni mukaan joutunut tähän tilanteeseen kolme kertaa kauden aikana, viimeksi viime sunnuntain semifinaalissa. Jokaisella kerralla tuomarit ovat kuitenkin säästäneet hänet, sanoo Mia Paavonen.

Vastaavasti kävi usein myös brittien X-Factorissa. Tuomarit pelastivat huonosti yleisöääniä keränneen Saaran, joka lopulta sijoittui kokonaiskilpailun kakkoseksi.

Kyseisen X-Factorin jälkeen keskusteltiin vilkkaasti myös siitä, kuinka pitkälle käsikirjoitettuja nämä suurten tv-yhtiöiden julkkiskisat loppujen lopuksi ovat.

Ainakin kilpailijoiden haastattelut ohjattiin X-Factorissa 2016 tarkkaan ja ne kuvattiin tarvittaessa useampaan otteeseen.

Vaatiiko myyvä brittiläinen tv-dramaturgia kilpailijoiksi Aallon kaltaisia, mielellään koulukiusattuja ja syrjittyjä altavastaajia, jotka silkalla tahdonvoimallaan etenevät ikään kuin ”from rags to riches”, ryysyistä rikkauksiin?

Ohjelman tuottava tv-yhtiö ja todennäköisesti myös kilpailijat tietävät vastauksen, mutta eivät kerro, tai eivät sopimussyistä voi kertoa.

Englantilaisen Daily Express -lehden vahvistamattomien tietojen mukaan jokaiselle julkkiskilpailijalle maksetaan esiintymiskorvausta pisimmillään kuuden kuukauden luistelu- ja harjoittelu-urakasta 20 000–100 000 puntaa eli 23 167–116 000 euroa. Kilpailun tuottamaa suurta mediajulkisuutta ja mainosarvoa ei voi mitata rahassa.

Dancing on Ice -kilpailijat 2019

Jane Danson ja Sylvain Longchambon.

Saara Aalto ja Hamish Gaman.

Gemma Collins ja Matt Evers.

Melody Thornton ja Alexander Demetriou.

Didi Conn ja Lukasz Rozycki.

Saira Khan ja Mark Hanretty.

Brian McFadden ja Alex Murphy.

Ryan Sidebottom ja Brandee Malto.

Mark Little ja Brianne Delcourt.

Richard Blackwood ja Carlotta Edwards.

James Jordan ja Alexandra Schauman.

Wes Nelson ja Vanessa Bauer.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (31)

vaan kun ei ole luovuutta, eikä osaa laulaa eikä näytellä, ei luistella, ei liikkua.
onpa hoikentava kuva tarkkaan valittu, pikkutyttöähän pikkutytön ei tarvii ees esittää.
mököttää vaan, suu mutrulla - katsokaa vaikka itse.

onhan sillä ääni, mutta.... laulaa väärin, nuotin vierestä. esim. joka kertosäkeen.
eikä äänensäkään ole kaunis.

tekniikkaa voi opetella - taiteilijaksi synnytään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokooma tähän paikkaan sopii hyvin.
Kokoomus ja EK kymmenen vuotta, aianakin haukkunut suomalaisia ja varsinkin nuoria.
Nyt niitä sapettaa Suomalaisen menestys maailmalla. Kyllä niitä sapettaa.
Mutta , Saara Aallon tekemisissä , lahjakkuuksien lisäksi, tulee esille monipuolinen toiminta lapsena , nuorena .
Nykypäättäjät yrittävät kampittaa tätä kehitystä myymällä, harrastustilat ,jollekin ulkomaiselle sijoittajalle, gryndereille niinkuin LUKIJA kirjoitus kertoo.
Kysymys , miksi Saara Aaltoa ei käytetä suomessa suomalaisen musiikin esittämiseen ulkomailla.
Miksi joku tuntematon Darude jolla ei ole kuin 3 % mahdollisuudet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä Saaralle on tapahtunut, kun painoa on tullut lisää lyhyen ajan sisällä? Alkaa olla kohta painava nostettava. Ei enää onnistu pelkän niskan varassa kannattelu Hamishilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Saara voita mutta kyllä kolmassijakin on voitto kahdentoista kilpailijan joukossa.
On kyllä taitava tyttö, ei päätä huimaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja mitähän yrittää seuraavaksi jos tästä tulee se jo perinteeksi muodostunut kakkossija...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iloitkaamme veikkoset jopa rupuisista pistesijoista, kuten urheilussa nykyään on pakko tehdä lähes kautta linjan. Varmaan maailmasta löytyy miljoonia laulajia, jotka haluaisivät nyt olla Saaran paikalla, jos osaisivat myös luistella. Sijoitus on showbusineksen kannalta sivuseikka. Pääasia että puhutaan. Kuka muistaa, kuka tämän shown voitti viime kerralla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

siinä on taas katteellisille tuulipuku-juntteille ihimeteltävää, kun oulunsalon tyttö pitää positiivista suomikuvaa maailmankartalla.

Mahtavaa, että meillä on tuollainen lahjakkuus joukossamme!

Kaikkea hyvää Saaralle ja läheisille. I am so proud!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Mistä sen livenä näkee? Pitääkö olla joku maksukanava? Itse en ainakaan saa näkymään itv:ltä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Facebookista minä olen nähnyt sen melkein tuoreeltaan. IS lehti julkaisee myös myöhään iltasella, suoraa lähetystä en tiedä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Saara voittaisi skaban (ei voita), niin mitä hän saavuttaisi?
Kuka muistaa edellistä voittajaa ja ei kait Saara tähtää luistelijaksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (31)

Uutisvirta

15:12
Kuvagalleria: Progressiivisen metallin suurnimi Dream Theater vieraili ensimmäistä kertaa Oulussa
14:57
Mitä ihmettä – Suomessa rekisteröitiin joulukuussa uusia henkilöautoja 33,2 prosenttia edellisvuotta enemmän
14:29
Vegaaniruuan tarjoamisessa päiväkodeissa suuria vaihteluita Suomen sisällä – Helsingissä perheet voivat ilmoittaa syövänsä vain vegaaniruokaa, Oulussa tällaista vaihtoehtoa ei ole
14:03
Johaug tuplasi etumatkansa ja juhli voittoa – Pärmäkoski ei pysynyt Östbergin kyydissä
12:19
Mies laittoi toisen miehen kuvan Facebook-ryhmään ja väitti sarjakuristajaksi – Rovaniemen hovioikeus tuomitsi maksamaan sakkoja ja korvauksia
11:43
Vanhat kuvat: Nuorten yöelämä oli hurjaa 90-luvun ja vuosituhannen vaihteen Oulussa - kaduilla parveilua ja biletystä
11:13
Traktoria ohittanut henkilöauto ajoi ojaan Muhoksen ja Utajärven välillä – matkustajat pääsivät pois autosta omin voimin
133
Kysyimme, onko työaika Suomessa liian lyhyt – "Vastaus riippuu paljon siitä, minkälaisesta työstä puhutaan"
52
Pimeät katuvalot ovat kulkijoiden riesana Oulussa – ledeissä ongelmia aiheuttaa lamppujen huolto
24
Mikko Rautalin opettaa nuoria sairaalakoulussa – Aknestikin ex-rumpali antaa kaikille perheille yhden vinkin: "Voisi olla ihan hyvä, että kotona keitetään pottuja neljän aikaan"
22
Oululaiset eivät ole ottaneet kultuuripääkaupunkihanketta omakseen Lukijalta
20
Harry ja Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä eivätkä saa enää valtion varoja – Kuningatar Elisabet: "Tuen heidän toivettaan itsenäisemmästä elämästä"
17
Kärpät palasi voittojen tielle, mutta Ässät järjesti Porissa hikisen ja stressitasoja nostaneen puhteen – ykkösnyrkki piti vieraat pelissä mukana, Kristof ja Koblizek voittolaukauskilpailun sankarit
14
IS: Elisan pu­he­lin­myy­jät va­leh­te­li­vat asiak­kail­le – Yhtiön kä­si­tyk­sen mukaan käy­tän­tö oli pe­siy­ty­nyt ty­tär­yh­tiön Enia Oy:n Poh­jois-Suo­men myyn­ti­yk­sik­köön

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus suunnittelee uutta aktiivimallia

134 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei ihan normaali nainen, enkä sellaista kaipaa

Tuskin susta on miehetkään kiinnostuneet. Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image