Viihde

Saara Aalto kisaa tänään Euroviisujen semifinaalissa - Israelin ennakkosuosikki myöntää olevansa hulluna Suomen viisuun

Lissabonin pressitilaisuuksissa Saara Aalto on kertonut kansainväliselle medialle, kuinka Monsters-kappaleen sanat ovat kuin suoraan hänen elämästään.
Viihde 8.5.2018 2:01 | Päivitetty 8.5.2018 7:37
STT, Kaleva

Suomen edustaja Saara Aalto kisaa tänään semifinaalissa pääsystä Eurovision laulukilpailun finaaliin. Euroviisut järjestetään tällä kertaa Portugalissa.

Illan semifinaaliin osallistuu Lissabonissa 19 maata. Aallon kilpailukappale Monsters nähdään viidentenätoista.

Tiistain semifinaalista on ennakoitu erittäin tiukkaa. Samassa semifinaalissa Aallon kanssa kisaa useampi vedonlyöntitoimistojen kymmenen parhaan joukkoon sijoittama artisti, kuten Israelin edustaja Netta Barzilai, Viron Elina Netshajeva, Kyproksen Eleni Foureira, Tshekin Mikolas Josef ja Bulgarian Equinox.

Israelin Barzilai on ollut jo kauan viisujen ennakkosuosikki. Hän kertoo STT:lle, että asema aiheuttaa myös paineita.

- Yritän vain keskittyä kisaan. Paineita on tietysti hyvin paljon, mutta työskentelen niin kovasti kuin vain voin ja saankin onneksi paljon apua tiimiltäni, sähköpostitse tavoitettu Barzilai kertoo STT:lle.

"Sinun ei tarvitse mahtua mihinkään muottiin"

Barzilain kappale kertoo naisten voimaantumisesta tuoden mieleen #metoo-kampanjan.

- Minusta on mahtavaa, että nykypäivän naiset löytävät äänensä ja taistelevat oikeutetusta asemastaan yhteiskunnassa, Barzilai sanoo.

Barzilain mukaan viisujen voittaminen olisi mahtavaa, mutta hän kokee voittaneensa jo kertoessaan viestinsä maailmalle.

- Viestini on se, että ihmisen ei tarvitse mahtua mihinkään normienmukaiseen muottiin, jossa kerrotaan miltä tulisi näyttää, miten tulisi ajatella tai puhua. Olemme täällä vain hetken, joten meidän on parasta nauttia matkasta.

Barzilai kertoo koko Israelin tiimin olevan hulluna Aallon Monsters-kappaleeseen.

- Saara on mahtava, ja koko Israelin delegaatio on hulluna hänen kappaleeseensa, soitamme sitä paljon. Meissä on myös samankaltaisuuksia. Ihmiset sanovat, että meillä on samanlaiset kasvonpiirteet ja että laulujemme viestit ovat samankaltaiset.

"Yleensä vedonlyönnit eivät pidä paikkansa"

Vedonlyöntikertoimia yhteen laskevan Oddschecker-sivuston tiistain tilastojen mukaan Aalto menisi finaaliin kahdeksantena. Kärjessä keikkuvat Israelin lisäksi Viro, Kypros ja Tshekki.

- Yleensä vedonlyönnit eivät pidä paikkaansa. Ensimmäiseksi tulevan osalta ne voivat pitää paikkansa, mutta muutoin en luota niihin, euroviisuasiantuntija ja toimittaja Anna Muurinen kommentoi maanantaina.

Muurisen mukaan Suomi ei ole automaattisesti Euroviisujen suosikkimaa, joka saisi pisteitä. Aalto on hänen kanssaan samoilla linjoilla.

- Onhan Suomi sellainen, jonka täytyy ehkä tehdä enemmän töitä sen eteen, että saa pisteitä. Se johtuu varmaan historiasta, ihmiset luovat niin helposti mielikuvia, Aalto sanoi maanantaina.

- Koen sen hyväksi, että ihmisillä on mielikuva minusta jo ennakkoon. Et voi tuoda persoonallisuuttasi kovinkaan paljon esille yhden kappaleen aikana, mutta ihmiset tietävät minut (Britannian) X Factorin kautta ja heillä on lämmin fiilis minua kohtaan, joten ehkä se auttaa tässä.

Euroviisujen ensimmäinen semifinaali näytetään tiistaina suorana kello 22.00 lähtien Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa. Kymmenen kilpailijaa jatkaa semifinaalista lauantain finaaliin. Toinen semifinaali käydään torstaina.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Huomaatteko, että netissä sitä voi sanoa vaikka mitä. Kuinkahan moni sanoisi samat sanansa Saaralle ihan kasvotusten? Jos ei osaa sanoa mitään kohteliasta, ei kannata sanoa mitään. Suunsa voi pitää myös kiinni, eikä sanoa ääneen kaikkea, mitä sylki suuhun tuo. Käytöstapoja, hyvät aikuiset, kiitos!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsalaiset jotka ovat euroviisuasiantuntijoita jos jotkut eivät pitäneen aallon ''laulua'' edes lauluna vaan huutamisena/kirkumisena kertonee sekin jotain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joutavanpäiväinen laulaja joka täydellisellä yliyrittämisellä kun oikeasti taidot ei riitä pilaa koko esityksen ja shown. Näin on käynyt ennenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saaralla on yhtä hyvät mahdollisuudet jatkoon kuin muillakin. Mun mielestä hän huikea laulaja, mutt se on vaan mun mielipide. Toiset tykkää ja toiset inhoo, onneks maailmasta löytyy jokaiselle oman maun mukaista musiikkia, kenenkään ei ole pakko tykätä samasta. Ei Saara pelkällä showlla menestynyt brittien xfactorissa, kyllä laulamisella oli iso osuus kakkossijaan niissä skaboissa. Jos ei finaalipaikkaa heltiä edes tälläkään kertaa, niin ainakin Saara on saanut esittää osaamistaan ja lahjakkuuttaan miljoonille katsojille ympäri Eurooppaa ja taitaa nuo viisut näkyä Australiassakin asti. Saaralle peukkuja tämän illan esitykseen ja toivottavasti finaalipaikka aukeais. Viime vuonna oli myös upea esityskappale Suomelta, Blackbird, balladinomainen, mutt ei vaan jatkopaikkaa irronnut. Nämä, jotka Saarasta eivät tykkää voivat lohduttautua sillä, ett ens vuonna he voivat äänestämällä päättää kuka lähetetään viisuihin esiintymään ja voittamaan kisat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi voi. Karvas pettymys odottaa. Mitäänsanomaton hoilotus veeeenyyteeetyyllä huutamisella ei sijoja tuo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattais lopettaa tämä kaikenaikainen kohkaaminen edes hyvästä sijoituksesta,mitä enemmän vouhotetaan sen varmemmin sijoitutaan häntäpäähän,valitettavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos oulussa ei keksitä mistä muusta valittaa niin ensin: kärpät ei voita tällä kaudella mitään ja sitten: saara aalto ei voita.. sitten kun kärpät voittaa niin on facebook täynnä "mää tiesin tän! kiiitos kärpät!!" ja kun saara aalto voittaa niin "kiitos saara! hyvä suomi!!"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saaran laulutaidossa ei ole moitteen sijaa hän äänenkäyttö on juuri sellaista mitä minä naislaulajalta haluan kuulla. Saaran persoonaan olen kyllästynyt, siihen valittamiseen mitä hän on joutunut kokemaan. Kaikesta huolimatta toivotan hänelle menestystä elämässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikävä kertoa teille totuus. Saara ei tule voittamaan. Esitys menee yliyrittämiseksi kuten tapana on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saara tulee ja voittaa Eurovision Song Contest kilpailun. Kaikkien yllätykseksi. Vedonlyöntitilastot eivöt ole koskaan pitäneet paikkaansa näissä kisoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saara Aalto voittaa euroviisut, ette voi mitään vaikka kuinka yritätte. Ei tarvitse edes hirmuliskoja tänä vuonna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerronko, miksi Saara ei voi voittaa Euroviisuja? Kerron silti. Euroviisut on gay-kansan suurta juhlaa, eikä Saaran jo hyväksytyksi tullut sukupuolinen suuntaus ole enää eduksi yhä ja yhä enemmän friikki-sirkukseksi kehittyvässä spektaakkelissa. Musiikillisella osaamisella ei enää ole mitään arvoa lopputuloksissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea esitykseen sekä menestystä äänestyksiin! Jospa niitä pisteitä ropsahtaisi riittävä määrä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

17:04
Koulukiusatusta tytöstä kasvoi tatuoitu Miss Rovaniemi – nyt hän örisee metallibändissä ja järjestää Ouluun vaihtoehtokulttuurien messut Tilaajille
16:36
"On vaikea tarkkaan arvioida, millainen vaikutus huumausaineilla on tavallisen raahelaisen turvallisuuteen" – Poliisi valvoi tehostetusti huumeita Raahessa, tuloksena 17 rikosilmoitusta
16:27
Korkeasaaren nuori Topias-norppa menehtyi yllättäen – heinän mukana syöty hiekka aiheutti suolitukoksen
16:08
Kaleva oikaisee
15:59
Bittiumille Puolustusvoimille toimitettaviin radioihin liittyvä 1,6 miljoonan euron jatkotilaus
15:55
Pohjois-Pohjanmaan museon suosikkinäyttelyt kiinni rakennusteknisistä syistä – Koiramäki ei siirtyisi muualle ongelmitta, museolehtori paljastaa
15:41
Mies pahoinpiteli toista ravitsemusliikkeessä Kuhmossa – töytäisi uhrinsa kaksi kertaa lattialle
40
Päästöjen vähentämiseksi tehtävissä vapaaehtoisesti paljonkin – kauppaan voi joskus kävellä ja julkisia kulkuneuvoja tulee suosia Lukijalta
36
Vähälumisen ja vetisen talven olosuhteet osoittautuivat liian vaikeiksi, perinteikäs Tervahiihto peruttiin
23
Oululainen varavaltuutettu Kati Jurkko siirtyy SDP:stä kokoomukseen
21
Pudasjärvi vetoaa päättäjiin – 110-paikkaisen vastaanottokeskuksen lopetus veisi työpaikkoja ja vaikuttaisi palvelujen kysyntään
16
Oulun seudulla varoitetaan kovasta tuulesta, huonosta ajokelistä ja liukkaista kevyen liikenteen väylistä – tuulenpuuskat voivat puhaltaa myrskylukemissa
15
Myrsky on tehnyt tuhojaan: Laajat sähkökatkot tulivat nyt pohjoiseenkin – ajokeli on paikoin erittäin huono
12
Merivesi voi nousta rajusti Perämerellä, merivartiosto varoittaa: "Näin kovat ennustukset ovat todella harvinaisia"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

254 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

Samasta syystä, kuin Natsejakin. He vetoavat ihmisten vietteihin ja syrjäyttävät moraalin. Silloin pintaan nousee ahneus... Lue lisää...
PSYKOPAATTIEN DIKTAT...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image