Viihde

Saara Aalto kaipaa kipeästi hyväksyntää - Suomea ja suo­ma­lai­suut­ta käsittelevä Docstop-sarja alkaa TV1:ssä

Laulaja Saara Aalto valittiin suoraan ilman äänestystä Suomen euroviisuedustajaksi. Nyt jos koskaan on korkea aika tutustua tähän kiisteltyyn popppariin. KUVA: Jussi Meling
Viihde 14.11.2017 7:00 | Päivitetty 14.11.2017 7:16
Nea Alanen

Docstop: Saara Aalto

**** Saara Aalto on itkenyt menestyksen tiellään monet itkut. Toinen sija vuoden 2016 Uuden Musiikin Kilpailussa, median lyttäys ja hapuilevan riskinoton kautta Britannian The X-Factorin finaaliin samana vuonna olivat Aallon mäkihuippuja. TV1:ssä nähtävä tunteiden ja työnpaiskimisen täyteinen puolituntinen antaa riipaisevan kuvan Aallon kovasta yrityksestä tulla arvostetuksi muusikoksi. Hän tahtoo muilta hyväksynnän kaikelle sille, mitä on.

Saara Aalto -dokumentti kuuluu Docstopin uuteen kymmenosaiseen Suomea ja suomalaisuutta käsittelevään dokumenttisarjaan.

Ulkomailta itseluottamusta

Ohjelman alussa Aalto kertoo heräävänsä aamuisin tsemppaamaan itseään. Hän haikailee tukea ja apua uralleen. Matkallaan Briteissä Aalto katsoo Suomea kauempaa ja osaa arvostaa kaikkea sitä hyvää omassa kotimaassaan. Vasta ulkomailla Aalto todella saa eniten kaipaamansa hyväksynnän ja voimaa ponnistaa jälleen eteenpäin urallaan.

"Sanonko mä tarpeeksi usein kiitos?" Aalto miettii. Dokumentti ei tukahduta Aallon omaa vilpitöntä, iloa kuplivaa ja herkkää persoonaa, vaan antaa sen kuultaa läpi koko ohjelman. Ääneen ohjelmassa pääsevät Aallon lisäksi manageri ja avo-puoliso Meri Sopanen, lähipiiri sekä Aallon kansainvälinen työtiimi. Aalto ja Sopanen pohtivat elämäntapahtumiensa tarkoitusta ja yhteistä suhdettaan.

Valinta euroviisuedustajaksi

Dokumentti saa herkän silmänurkat kostumaan ja antaa hyvän kuvan siitä, mitä Aallon urassa on tapahtunut viimeaikoina.

Lopussa Aalto saa kuulla tulleensa valituksi suoraan Suomen edustajaksi vuoden 2018 euroviisuihin ja iloitsee saamastaan kunniasta. Varsinkin jos paljon hypetetyn Aallon vaiheet ovat itsellä jääneet pimentoon, viimeistään nyt kannattaa päivittää tietonsa kansansuosikiksi nousseesta epic love popparista.

TV1 tiistaina 14.11. klo 20.00

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (22)

Ei oikein ole miellyttävää tämä jatkuva Saara Aallolla naamaan väkisin hierominen. Joku tässä hommassa mättää pahemman kerran. Onko suomalaisilla joku velvollisuus tukea jotain yksittäistä muusikkoa? Ihmiset joko tykkää tai ei tykkää, ei musiikissa sen enemmästä ole kyse. Jos ei joku kolahda, ei se ole suomalaisten tai kansan musiikkimaun vika. Jotkut vaan tykkää, tai on tykkäämättä ja tykkää muunlaisesta. Saara ei onnistunut lyömään itseään läpi Kiinassa eikä Japanissakaan, vaikka haki sitä hyväksyntää ja menestystä opettelemalla kyseisten maiden kieltäkin. Onko sekin suomalaisten vika? Hänhän kertoi olevansa sielultaan britti, ei suomalainen. Nyt jätti suuren etukäteis-mediarummutuksen maailmantähteydet ja brittienkin yhteistyökuviot, eikä uutta musiikkia ole tullut, vaikka siitä on koko vuoden hehkutettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mites se nyt oikein meni. Eikös se saara ole ilmoittanut itse ettei hyväksy suomea ja suomalaisia. Täällä kun ei ole mitään hänelle. Pitäskö meidän nyt ihan järkyttävästi sitten digata häntä. Miksi ihmeessä. En edes ole kuullut hänen tuotoksiaan missään mitä digata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saara voisi palkata managerin, joka ei ole avopuoliso. Muutenkin kotikutoisuus paistaa läpi. Stylisti myös kehiin ja arvokkuutta olemukseen. Valmennusta millainen artisti haluaa olla. Se epic love pop ei normityypille sano mitään, kun hittibiisi puuttuu. Tähän asti Saaran omakustanteet eivät ole kiinnostaneet yhtään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä ongelma on juuri siinä että juurikin sitä hyväksyntää ollaan hakemassa sen sijaan että keskittyisi viihdyttämään muita.
Muita ei kiinnosta mennä konserttiin artistin henkilökohtaisten tarpeiden vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muut artistit ei itsek ja valita vaan tekevät musiikkia. Saaralta ei vaan sitä musiikkia kuulu.
Turha julkkis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisi miettiä, kenelle suuntaa musiikin. Itselleen vai taiteesta ymmärtämättömälle kansalle. Taviskansa haluaa musiikkia, jota ymmärtää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jopa on taas kommentteja. Kyllä ääni muuttuu kellossa, kun tuo viisuista voiton:D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ymmärrä neiti Aaltoa. Mielestäni hän on pärjännyt meillä ja muualla aivan erinomaisesti. Se ettei hän toistaiseksi ole voittanut mitään, kertoo siitä että hän on vain ihminen, ei mikään Madonna jonka käsissä kaikki muuttuu kullaksi. Aalto on hyvä, muttei erinomainen. Aallolta puuttuu toistaiseksi sävellys joka erottuisi massasta, sävellys joka esittäjästä huolimatta räjäyttäisi potin.

Ei Aallon menestyksen esteenä ole suomen kateellinen kansa, vaan hän itse. Musiikkiteollisuus on äärimmäisen kovaa bisnestä jossa suhteet ja levymyynti ovat kaikki kaikessa. Aalto voi syyttää osin itseään siitä, että hänen taustatiimissä on täydellisiä amatöörejä. Toisaalta on kunnioitettavaa että hän vetää omaa musiikillista linjaansa, mutta se saattaa olla myös este hänen tähteydelleen, ei suomen kateellinen kansa. Aalto voi katsoa myös peiliin ja miettiä onko suomen kateellinen kansa todella ollut este hänen uralleen. Harvalle artistille meillä annetaan vapaalippu Euroviisuihin ja ilmaista mainosaikaa oman uransa lobbaamiseen kansainvälisillä estradeilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Hän tahtoo muilta hyväksynnän kaikelle sille, mitä on"

Aallon ongelma taitaa olla enemmänkin hänen omat lausuntonsa esim. suomesta ja suomalaisista. Ne eivät välttämättä välitä kovin hyvin positiivisuutta ja hyväksynnän ilosanomaa. Ylen ratkaisu päästää hänet ohituskaistan kautta euroviisujen edustajaksi vain pahentaa tilannetta entisestään, erityisesti hänen itsensä kannalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kateeliset suomailaiset täällä valittaa kukaa tykänyt lordistakaa silloin kyl sitten tykkäätiin voitti euroviisut

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina tv-kanava vaihtuu välittömästi jos siellä vilahtaakaan saara. Näin se vaan jostain syystä menee. Jos ei pidä artistista tai sen olemuksesta niin ei sille mitään voi. Liika itsensä hyväksyttäväksi tyrkyttäminen vie sen vähäisenkin mielenkiinnon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas! Aina kun näen Saaran televisiossa, kanava vaihtuu. En tiedä mistä johtuu, mutta aina valtaa jokin kumma myötähäpeän tunne. Valinta euroviisuedustajaksi ilman äänestystä oli piste iin päälle. Jos yleisö olisi hänet valinnut, niin olkoon menneeksi, mutta että tälleen kabinettisopimuksilla. Ihan tulee kesän "hallituskriisi" mieleen.

Osa kovasta kritiikistä varmaan johtuu myös siitä että hän on esittänyt aika tylyjä kommentteja kotimaastaan (Suomesta).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ihme että on tullut tylyjä kommentteja suomesta ku haukutaan minkä keretään. Kateus menestyksestä. Suomalaisia vaivaa kateus ku niin monet ei itse rohkene tavoittelemaan unelmiaan. Saarahan sanoi että nyt ku on saanut etäisyyttä kotimaahan niin näkee paljon hyvää myös. Joskus pitää lähtee kiusaajia karkuun kun eivät osaa lopettaa. Onneksi muutti Lontooseen, missä saa myös tukea omaan juttuunsa. Käyttääkö energian siihen että luo omasta elämästä mielekkään vaiko siihen että haukkuu muita jotka uskaltaa elää? 🌈✌️Onnea Saara🌼🌈😀

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt en tajuu, kuinka huono itsetunto on että pitää hakea hyväksyntää ja syyttää muita etteivät hyväksy ? Ehkä pitää katsoa peiliin, jos tuntuu ettei tule muiden kanssa toimeen. Diivailulla sitä hyväksyntää ei saa, varsinkaan jos ei osaa olla oikea diiva.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saara ei ole vielä voittanut mitään suurta. Kakkostilasta ei säälipisteitä saa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko arvon taiteilija ymmärtää vihdoin, että muut ovat erilaisia ja hänen itsensä olisi hyväksyttävä se tosiasia. Tämä pätee musiikista asenteisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tuo laulamista,Minusta tuo huutaa eikä laula ja tuostako pitäis vielä pitää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On persoonia, joista ei kaikki voi pitää. Aalto on juuri sellainen. En pysty millään pitämään hänestä, vaikka kuinka hyväntahtoisesti yritän. Varmasti on tosi paljon ihmisiä, jotka pitävät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aallon Lontoon-kisan aikaiset kommentit Suomesta eivät taatusti lisää kannatusta...Päinvastoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (22)

Uutisvirta

137
Kysyimme: Miksi Oulun linja-autoasemalla ei ole tauluja, joista näkisi autojen lähtö- ja tuloajat?
112
Muiden uskontojen läsnäolo voi olla hyväksi Suomen kristityille, sanoo Oulun hiippakunnan seuraava piispa
65
Tuiranpuiston kehittämiskaavailut kuumensivat tunteita – Asukkaat haluavat puiston pysyvän puistomaisena ja täysin ennallaan
39
Median lokaaminen riitti - yli 200 sanomalehteä liittyi Trumpin hyökkäyksiä vastustavaan kampanjaan
34
Loppukesä tuo maatalouskoneet teille, autoilijan tila voi huveta yllättäen – näillä neljällä vinkillä ohitat traktorin turvallisesti
31
Uusista sellutehtaista on puhuttu jo kolme vuotta, päätöksiä yli 5 miljardin hankkeista ei ole vieläkään
31
Lasaretinsaaren rakentamissuunnitelmat eivät lämmittäneet oululaisia – kuulemistilaisuudessa täystyrmäys kaavahankkeelle

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image