Viihde

Rinta rottingilla eu­ro­vii­su­tais­toon

Pekka Rautio sanoo saaneensa Raahesta hyvät eväät muusikon uralleen. "Aina oli treenikämppiä ja jonkinlaista ohjaustakin saatavilla", Suomen Euroviisuihin valmistautuvan Boys Of The Bandin kitaristi kiittelee.
Viihde 8.10.2009 0:00
Timo Myllykoski
Raahelaislähtöinen muusikko Pekka Rautio, 39, ei ole koskaan haaveillut kilpailemisesta euroviisuissa. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Boys Of The Bandin eli BOBin kitaristi olisi tosissaan ja jopa tohkeissaan yhtyeen tultua valituksi vuoden 2010 Suomen euroviisujen kutsuartistien joukkoon.

"Nyt, kun on bändi, johon uskoo hirveästi ja jossa soittaa parhaat kaverit, euroviisut tuntuu hauskalta idealta. Kun bändin takana voi seisoa sataprosenttisesti, sen kanssa voi mennä ihan mihin vain. Tavallaan tuo on keikka keikkojen joukossa, mutta toki sillä on suurempi huomioarvo kuin keikoilla normaalisti, ja se kestää vain kolme minuuttia", Rautio pohtii.

Euroviisukarsintojen kilpailukappaleet ovat nimiään myöten yhtä suurta salaisuutta joulukuun 7. päivään saakka. Omasta kappaleestaan Pekka Rautio uskaltautuu paljastamaan sen verran, että kyseessä on tarttuva ja myös jollain tavalla provosoiva kappale, joka tulee varmasti herättämään tunteita puolesta ja vastaan.

"Siinä on sellaisia elementtejä, joiden ympärille saa varmasti rakennettua ihan hyvän spektaakkelin. Emme ole säveltämällä säveltäneet viisukappaletta, vaan meillä sattui olemaan valmiina uusi biisi, jota ei ollut vielä koskaan esitetty missään. Ajattelimme, että tämä nyt on sen verran törkeä biisi, että se voisi jopa menestyäkin."

Boys Of The Bandiin kuuluvat kitaristi Pekka Raution lisäksi Sallasta lähtöisin oleva laulaja Kimmo Blom, basisti Janne Antikainen ja rumpali Teijo Jämsä. Vaikka yhtye näki päivänvalon vasta viime vuonna, on nelikko musisoinut yhdessä jo kymmenen vuotta coverbändi Mr C:n puitteissa.

"Itse asiassa Kimmon (Blom) kanssa meillä tulee yhteistä taivalta jo 20 vuotta. Tarina lähtee Raahesta ja vuodesta 1989, jolloin tapasimme ensimmäisen kerran. Minulla oli silloin Putron Samulin kanssa Sadetanssi-bändi Raahessa ja Kimmolla oli sallalaisten kaverien kanssa Nova Scotia -bändi, jossa minä sitten aloin soittaa", Rautio kertaa BOBin biisintekijäkaksikon kohtaamista.

Jo yli tuhat keikkaa tehnyt Mr C on edelleen olemassa, mutta viimeksi kuluneet puolitoista vuotta nelikko on työskennellyt tosissaan BOBin tulemisen eteen. Keikoille yhtye starttaa tammikuun euroviisukarsintojen jälkeen, ja levyäkin on suunniteltu ensi kevääksi.

Raution mukaan BOB soittaa iloista ja energistä rokkia. Yhtyeen musiikillista linjaa on kuvailtu muun muassa Sex Pistolsin ja Queenin sekoitukseksi.

"Vedetään aika täysillä ja lauletaan korkealta. Juuri tullut ensimmäinen single, Sour, on ehkä pieni poikkeus tästä linjasta. Se ei ole ihan niin hilpeä kappale", kitaristi toteaa.

BOBin lavashow euroviisukarsinnoissa on vielä idea-asteella. Pekka Raution mukaan tarkoitus on, että lavalla nähdään muutakin kuin neljä soittavaa miestä.

"Yritetään keksiä jotain hauskaa. Meillä on hyvä tilanne, kun olemme pienellä levy-yhtiöllä ja aika indie-meiningillä liikkeellä, joten voimme tehdä oikeastaan ihan mitä itse haluamme. Eli jos on jotain idioottimaisia ideoita, niin nyt on aika toteuttaa ne", Rautio naurahtaa ja vakuuttaa yhtyeen lähtevän kisaan voittomielellä.

"Minun mielestäni euroviisut on ihan mahtava juttu. Sinne voi todellakin lähteä rinta rottingilla mukaan, ja onhan se uudelle bändille loistava tilaisuus saada näkyvyyttä. Uskon kyllä, että meidän kappale toimii siellä."

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image