Viihde

Putsaako M/S Romantic Venla-pöydän? Ris­tei­ly­mat­kus­ta­jien tarinat ehdolla neljässä kategoriassa

Viihde 16.1.2020 14:51
Laura Krohn

Komediaa, synkkyyttä ja mysteeriä sekoittava tyylilaji osui napakasti suomalaiseen kipuhermoon.

M/S Romantic osui viime keväänä napakasti suomalaiseen kipuhermoon. Neliosainen draamasarja sisälsi kaikki laivamatkustajien tunnistettavat prototyypit ja tilanteet.

Komediaa, ahdistusta ja mysteeriä kutkuttavasti sekoittava tyylilaji piti otteessaan. Vaikka katsoja kiemurteli myötähäpeässä, sarja oli silti puhdasta nautintoa. Yhtään ei osannut arvata, mitä seuraavaksi tapahtuman pitää.

Sarja yhdisti suomalaisia paremmin kuin jääkiekon maailmanmestaruus ja palautti kerrasta uskon suomalaiseen tv-draamaan. Risteilymatkustajien tarinat tekee mieli katsoa toisenkin kerran.

Lopputulos on huikea, vaikka sen kuvaaminen oli rankkaa

Nyt M/S Romantic on ehdolla Venla-gaalassa neljässä kategoriassa: paras draamasarja, käsikirjoitus, ohjaaja ja miesnäyttelijä. Sen soisi voittavan jokaisen.

Jani Volasen ja Tommi Korpelan omista havainnoista syntynyt käsikirjoitus on timanttinen. Ohjaajana Volanen ansaitsisi pystinsä myös työvoittona. Hän avautui haastattelussa (Helsingin Sanomat 8.3.) pienellä rahalla ja tappotahdilla tehdyistä kuvauksista.

Sarja kuvattiin neljällä ihan tavallisella Tukholman-risteilyllä. Yhden päivän aikana kuvattiin 21 kohtausta. Sen jälkeen Volanen oli tärisevä raunio, joka vannoi, ettei ohjaa enää koskaan.

Kaikki sarjan hahmot ja näyttelijät ovat hyviä, mutta hersyvin on risteilyisäntä Hannu-Pekka Björkman.

Björkman ehdolla myös Nyrkistä

Kultainen Venla -patsaat jaetaan viime vuoden parhaille tv-ohjelmille gaalassa Suomen Kansallisoopperassa perjantaina 17.1.2020.

Suurin osa palkinnoista annetaan televisioalan ammattilaisten mielipiteen pohjalta. He äänestivät esituomariston valitseman kolmen ehdokkaan listojen pohjalta.

Yleisökin on saanut äänestää omia suosikkejaan Paras ohjelma ja Paras esiintyjä -kategorioissa. Molemmissa oli yli sata ehdokasta ja mukana likipitäen kaikki kotimaiset tuotannot Urheiluruudusta Temptation Island Suomeen ja Onnenpyörästä Aallonmurtajaan.

Sielläkin mukana on myös M/S Romantic ja Hannu-Pekka Björkman, mutta tässä ehdolla Elisa Viihteen Nyrkistä.

Sarja kuvattiin neljällä ihan tavallisella Tukholman-risteilyllä.Sen jälkeen Volanen oli tärisevä raunio.

MAINOS

Kommentoi

”Sarja yhdisti suomalaisia paremmin kuin jääkiekon maailmanmestaruus”. Rohkenen olla eri mieltä, vaikka erinomainen sarja onkin kyseessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi kiva että Oululainen kaleva huomiois myös hyvin Oululaisväriä sisältävän ohjelman eli Sohvaperunat! Joka taitaa havitella jo neljättä peräkkäistä venla voittoa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:36
Oululaisen lähiöpubin omistajat harjoittivat alkoholin ohimyyntiä eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
6:00
Kysyimme Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien paikallisyhdistysten uusilta puheenjohtajilta, miten he aikovat toimia luottamustoimessaan Kaupallinen yhteistyö
6:00
Karjasillan asemakaavamuutosta vauhditettava – tilanne on kohtuuton alueella asuville ja sinne kodin haluaville Lukijalta
6:00
Talvilomaksi lumen keskelle? Useassa hiihtokeskuksessa on vielä tilaa, mutta kannattaa olla nopea Tilaajille
24.2.
Janne Kuokkanen joutui kauppatavaraksi – Oulunsalon kasvatti vaihtaa maisemaa päittäin Sami Vatasen kanssa
24.2.
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
24.2.
Tshernobyl näkyy yhä Perämeren pohjassa: raskasmetallien pitoisuudet ovat laskeneet jo montakymmentä vuotta – "Jotakin ollaan merialueilla tehty oikein" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

211 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lentoaseman vastuu koronaviruksen tarttumisessa

tuo korona virus hysteria ampuu yli ja kovasti enemmän tappaa normaali infulenssa kausi ihmisiä.pitäs kävellä suojain s... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image