Viihde

Päivän leffavinkit: Nauru juuttuu kurkkuun Jim Carreyn ja Renée Zellwegerin tähdittämässä romanttisessa komediassa

Me kaksi ja Irene on romanttinen komedia poliisista, jolla on kahtia jakautunut persoonallisuus. Pääosissa ovat Jim Carrey ja Renée Zellweger.
Viihde 25.11.2019 7:00
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Me kaksi ja Irene

★★ Nuijan ja tosinuijan tekijät Bobby ja Peter Farrelly ovat menestyksekkäästi posautelleet rikki hyvän maun rajoja. Jim Carrey on hypännyt riemukkaasti kelkkaan. Ehkä vauhtisokeus vaivasi, kun huumorin eväiksi tempaistiin skitsofrenia. Tietenkin Carrey irrottelee antaumuksella kiltin poliisin kahdella minällä, mutta nahkea vääntö jumittaa turhan monet naurut kurkkuun. Vaikka Renée Zellweger ihastusta esittääkin. (USA 2000)

Sub maanantai 25.11. klo 21.00

Tuomari Martta

★★ Naisen paikka on kehdon ja kotilieden ääressä. Ilmari Turjan näytelmällä oli hämmentävä viesti varsinkin sota-ajan Suomelle, jolle naisten työpanos kotirintamalla oli korvaamaton. Hannu Leminen ohjasi siitä lievästi sovittelevan filmisovituksen, jossa Helena Kara kohtaa juristinalku Marttana naisen roolin rajat. Unto Salminen on poikaystävä, Uuno Laakso oikeustieteen professori, joka kipuilee sukupuoliroolien murroksessa. (Suomi 1943)

TV1 maanantai 25.11. klo 13.30

Rakkautta vain

★★★★ Jouluaika alkaa kai virallisesti nyt, kun Richard Curtisin romanttinen komedia pelmahtaa ruutuun. Kahdeksan pariskunnan jouluiset tarinat viritetään ehkä turhankin tyrkysti, mutta mikäs on viritellessä, kun rakkauden iloja, pettymyksiä ja lievempiä lämmönlähteitä tulkitaan ykkösluokan brittikaartilla. Mukaan lähtivät Emma Thompson, Colin Firth, Hugh Grant, Keira Knightley ja Rowan Atkinson. Noin niin kuin aluksi. (Britannia 2003)

TV5 maanantai 25.11. klo 22.00

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

0:13
Ovensuukyselyt: Konservatiivit ottamassa murskavoiton Britannian parlamenttivaaleissa – ennusteen mukainen vaalitulos tietäisi nopeaa brexitiä
12.12.
Nelostie suljettu liikenteeltä Rovaniemellä Petäjäkosken ja Jaatilan välillä – liikenne ohjataan kiertotielle
12.12.
Auto syttyi palamaan lattiaa hitsattaessa Oulaisissa – ajoneuvo tuhoutui käyttökelvottomaksi, henkilövahingoilta säästyttiin
12.12.
Liikkuvan poliisin perinneyhdistys: peltipoliisien sijoittelulle ei suurelta osin järkeviä perusteita – "Kansan silmissä kameratolpista tullut sakotusautomaatteja"
12.12.
Kärppien tähdet Juho Lammikko ja Jesse Puljujärvi pohjustivat Leijonien nousun ahdingosta jatkoajalle – sitten Tshekki tarjosi kylmän suihkun voittomaalin muodossa
12.12.
Oulun Uinti yllätti naisten viestihopealla SM-altaassa Tampereella
12.12.
Mies uhkasi rikosseuraamustyöntekijää puhelimitse – kertoi tarkoituksenaan olleen valittaa työtehtävien hoidosta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image