Viihde

Päivän leffavinkit: Leonardo DiCaprio ja Djimon Hounsou kohtaavat timantin katkeran kimalluksen, kun pakkotyössä oleva Hounsou tekee arvokkaan löydön

Leonardo DiCaprio ja Djimon Hounsou ovat eteläafikkalainen salakuljettaja ja pakkotyöhön joutunut kalastaja, joka löytää timantin. Blood Diamond - veritimantti -elokuva kertoo Sierra Leonen sisällissodasta ja sen rahoittamisesta.
Viihde 5.11.2019 7:00
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Blood Diamond – veritimantti

★★★ Marilyn Monroe oli väärässä: timantit eivät ole läheskään tytön parhaita ystäviä. Edward Zwickin jännitysdraama muistuttaa, kuinka Sierra Leonen julmaa sisällissotaa rahoitettiin laittomalla timanttikaupalla. Klassikkoelokuva Casablancan moraaliasetelmat saavat kaiun Länsi-Afrikassa, kun kalastaja Djimon Hounsou tekee arvokkaan löydön pakkotyössään kaivoksessa. Leonardo DiCaprio on eteläafrikkalainen salakuljettaja. (USA/Saksa 2006)

Ava tiistai 5.11. klo 21.00

Maleficent – Pahatar

★★★ Pari viikkoa sitten sai ensi-iltansa Maleficent 2: Pahan valtiatar, jossa Angelina Jolien hulppea, sarvipäinen hahmo jäi melkein sivurooliin omassa elokuvassaan. Paremmin onnistuttiin tässä edeltäjässä, jossa kerrotaan Prinsessa Ruususen tuttu satu uudesta näkökulmasta. Kun Pahattaren hirmuisuuden tausta selviää, lankeaa tämän mustalle sydämelle jopa valoa. Jolien rooli ja upea puvustus ovat fantasiaseikkailun valtteja. (USA 2014)

Liv tiistai 5.11. klo 21.00

Kukkia ja sidontaa

★★★★ Turistilaumat ihastelevat Porvoon pikkukaupunki-idylliä, mutta Janne Kuusen mustassa komediassa siellä haiskahtaa epäilyttävälle. Improvisaatioryhmä Stella Polaris pyörittää joenvarsikortteleissa intohimokuvioita, joista ei arjen rosoa ja kiimaa pidä puuttuman. Saattaa olla, että Outi Mäenpää, Kari-Pekka Toivonen ja kumppanit käännyttävät muutamankin katsojan kasvissyöjiksi, mutta sehän on näinä päivinä vain trendikästä. (Suomi 2004)

Yle Teema & Fem tiistai 5.11. klo 21.55

MAINOS

Kommentoi

Djimon Hounsou on yhdysvaltalainen näyttelijä, ei kalastaja, eikä varmasti ole koskaan ollut pakkotyössä kaivoksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

84
Loppuko hiihto ilmastonmuutokseen? Professori: "Eteläisen Suomen koululaisille luminen talviloma on muisto vain"
35
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
31
Italiassa koronavirustartuntojen määrä nousee nopeasti – hallitus aikoo eristää tartuntakeskittymät ainakin kahdeksi viikoksi, jalkapallo-otteluita peruttu
22
Koulumaailmassa lastensuojeluilmoituksen oltava viimeinen toimenpide Lukijalta
17
Mikko Niemelä, 29, on noussut luottorooliin loukkaantumisten kurittamassa Kärppä-puolustuksessa – kellottaa uusia ennätyksiä ja tarjoilee namupasseja
15
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
13
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

260 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vihreät vaatii nopeita ratkaisuja

Vihreistä on ollut hirveästi haittaa tavallisille ihmisille Lue lisää...
Caruna pekka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image