Viihde

Päivän lef­fa­poi­min­nat: Yhden naisen performanssi – hän keikkaili Suomessa vain yhden kerran

Grace Jones: Bloodlight and Bami on muotokuva kertoo oman tiensä kulkijasta Grace Jonesista. Jamaikalais-yhdysvaltalainen Jones on laulaja-lauluntekijä, näyttelijä ja malli. KUVA: Jean-Paul Goude
Viihde 30.11.2018 7:00
Pekka Eronen
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Grace Jones: Bloodlight and Bami

★★★★ Grace Jones konsertoi Suomessa kuusikymppisenä, kesän 2009 Flow-festivaaleilla. Huima yhden naisen performanssi jäi verkkokalvoille pyörimään hulavanteineen. Keikan runkona toimi omaelämäkerrallinen albumi Hurricane, jota Sophie Fiennesin dokumentissa valmistellaan. Elämää suurempi Grace nähdään siinä lavoilla, elämän kokoinen studiossa ja kotiväen kanssa Jamaikalla. Ensiesitys. (Britannia 2018)

Yle Teema & Fem perjantai 30.11. klo 22.38

The Square

★★★ Ruben Östlund on peto kuvaamaan pohjoismaista poliittista korrektiutta. Cannes-palkitussa satiirissa se kutkuttelee ikimuistoisesti kohtauksessa, jossa performanssitaiteilija käy villeillä kierroksilla juhlaillallisilla. Muu elokuva on summittaisempaa tulitusta taidepulinan suuntaan. Claes Bang hikoilee kyllä ansiokkaasti kuraattorina, jonka kriisiä kännykän varkaus jouduttaa. Mukana on myös Elizabeth Moss. Ensiesitys. (Ruotsi 2017)

Yle Teema & Fem perjantai 30.11. klo 20.06

Fracture – murtumaton

★★★ Kyllä insinööri osaa – murhatkin. Niin ainakin ajattelee insinööri Ted, joka istuu syytettynä vaimonsa surmasta. Hän on kuitenkin rakentanut itselleen tiukan puolustusmuurin, jota nuori syyttäjä Willy joutuu takomaan kädet vereslihalla. Ryan Gosling puristaakin vakuuttavaa tuskaa rehvakkaan juristin hahmoon. Sen sijaan Antony Hopkins rakentaa ylimielisen murhamiehen hahmon vanhojen menestysrooliensa palasista. (USA 2007)

Nelonen perjantai 30.11. klo 22.00

MAINOS

Kommentoi

Nyt on annettu vähän väärää tietoa Grace Jonesin Suomen keikkailuista. On nimittäin käynyt ensimmäisen kerran jo 80-luvun lopulla Hesperia hotellin yökerhoperformancessa ja tuon mainitun Flown lisäksi myös pari vuotta myöhemmin Helsingin Kaisafestissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

" Toinen on ”yhden ajatuksen -syndrooma”: siinä ihminen on niin tarrautunut johonkin kantaan (usein ajasta jäljessä olev... Lue lisää...
Hihiii

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image