Viihde

Päivän lef­fa­poi­min­nat: Siskokset Tina Fey ja Amy Poehler päättävät pitää viimeiset bileet lap­suu­den­ko­dis­saan

Tina Fey ja Amy Poehler ovat toisistaan vieraantuneet siskokset Sisters-elokuvassa. KUVA: K.C. Bailey
Viihde 8.6.2019 7:00
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Sisters

★★★ Omat oivallukset ja uudet vitsit ovat vähissä Jason Mooren komediassa, mutta niinpä se vain hauskan puolelle pusketaan – asenteella ja kokemuksella. Saturday Night Live -sarjasta ponnistaneet Tina Fey ja Amy Poehler ovat vuosien vieraannuttamia siskoksia. He päättävät pitää high school -tyylin bileet lapsuusvuosiensa talossa, ennen kuin tämä myydään. Nolojen tilanteiden ja kasarinostalgian vyöryä ei voi estää. Ensiesitys. (USA 2015)

TV5 lauantai 8.6. klo 21.00.

Angry Birds -elokuva

★★★ Työvoitoksi voi kehua tätäkin elokuvaa. Toki Suomessa munitut linnut olivat pelihitti ja tähtiä jo valmiiksi. Pelien katapultit ja ryminät tarjosivat kuitenkin heikosti eväitä leffalle, jossa olisi tarkoitus kertoa tarina. Vihanhallinnan ympärille onnistuttiin joka tapauksessa rakentamaan pirteästi koheltava animaatioseikkailu. Riku Nieminen antoi äänen Red-linnulle, joka kohtaa ärsyttävät vihreät possut. Ensiesitys. (USA/Suomi 2016)

Nelonen lauantai 8.6. klo 19.30.

Hyökkäys erämaassa

★★★★ John Fordin läpimurto-ohjauksen myötä lännenelokuvien laulavat lehmipojat ja muut markkinapellet siirtyivät takavasemmalle. Verevässä mustavalkoisessa seikkailussa lainsuojaton Ringo Kid liittyy erämaata halkovan seurueen matkaan. Vankkureissa on siis John Wayne ja muutenkin edustava läpileikkaus amerikkalaisesta yhteiskunnasta. Tähtien sodan George Lucas ja moni muu on opiskellut tämän elokuvan tarkkaan. (USA 1939)

Yle Teema & Fem lauantai 8.6. klo 21.00.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image