Viihde

Päivän lef­fa­poi­min­nat: Saksalainen syyttäjä törmää valheisiin ja vaikenemiseen to­si­poh­jai­ses­sa elokuvassa

Alexander Fehling on nuori syyttäjä tosipohjaisessa Valheiden labyrintti -elokuvassa. KUVA: SCANBOX ENTERTAINMENT DENMARK A/
Viihde 5.7.2019 7:00
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Valheiden labyrintti

*** Eivätkö tavalliset saksalaiset oikeasti tienneet, mitä Auschwitzissa ja muilla keskitysleireillä tapahtui? Entä, jos he olivat vain päättäneet katsoa muualle? Giudo Ricciarellin ohjaamassa tosipohjaisessa elokuvassa vaikenemisen ja valheiden pitkä perinne jatkuu vielä 1950-luvun lopulla. Alexander Fehrlingin esittämällä nuorella syyttäjällä on mahdottoman tuntuinen homma saada entiset natsirikolliset oikeuteen. (Saksa 2014)

Yle Teema & Fem perjantai 5.7. klo 21.00

Ensitreffit

* Kolmekymppisten perusjamppojen kaveruus, kriisit ja naisasiat: ketä kiinnostaa? Ilmeisesti aika monia, kun kerran Luokkakokouskin on menestynyt. Jere Koskisen kuopiolaisessa pientuotannossa yritetään jotakin samanlaista. Poukkoiluksi menee, mutta olisiko kotivideomaisissa hetkissä, hassunhauskoissa äänitehosteissa, alleviivatuissa vitseissä ja laimeassa seksiläpässä sittenkin tulevan kulttileffan aineksia? Kukapa tietää? (Suomi 2017)

TV5 perjantai 5.7. klo 19.25

Copycat – kopiomurhaaja

*** Uhrilampaiden menestys tuuppasi 1990-luvulla valkokankaat täyteen synkkyyttä ja sarjamurhaajia. Jon Amielin jännäri edustaa lajia, mutta onneksi päärooleihin saatiin Sigourney Weaverin ja Holly Hunterin jämäkkä kaksikko. Jälkimmäinen on poliisi, joka saa kovia kokeneen rikospsykiatrin avukseen murhaajan jäljitykseen. Frank Sinatran tyylillä levytellyt laulaja Harry Connick Jr. yllätti psykopaatin roolillaan. (USA 1995)

Ava perjantai 5.7. klo 21.00

MAINOS

Kommentoi

Tuo on totta myös tänään.
Natsi-Saksan vaikutusvaltaisimpiin poliitikkoihin kuuluneen Hitlerin propagandaministerin Joseph Goebbelsin vaimon lapsenlapset kuuluvat nyky-Saksan rikkaimpien ihmisten joukkoon.
Nämä jälkeläiset perivät alun perin muun muassa osia autonvalmistaja Daimlerista. Myöhemmin osa perillisistä osti myös siivuja toisesta autonvalmistajasta BMW:stä.
Perhe haluaa säilyttää yksityisyytensä ja hyväksyn sen, lastenlasten miljardien omaisuuksien sijoituksia nykyisin hoitavan Harald Quandt Holdingin toimitusjohtaja Fritz Becker sanoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22.7.
Henkilöauto romuttui lunastuskuntoon ulosajossa Sodankylässä, autossa olleet katosivat paikalta
22.7.
Inarijärvellä kuultu avunhuutoja – pelastuslaitos selvittää asiaa helikopterin avulla
22.7.
Lacrosse on hurja laji, jossa pallo viuhuu 180–190 kilometriä tunnissa – Arttu Ylilauri löysi lajin pariin 33-vuotiaana
22.7.
Eurooppaan odotetaan taas ennätyshelteitä: 40 astetta voi mennä rikki Saksassa saakka
22.7.
Britannia haluaa eurooppalaiset joukot turvaamaan merenkulkua Hormuzinsalmella
22.7.
Maailmalla megasuosiota nauttiva kriketti on pyristellyt itselleen jalansijan Oulussa – "Laji sekoitetaan krokettiin" Tilaajille
22.7.
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image