Viihde

Päivän lef­fa­poi­min­nat: Pahoinpidelty radiojuontaja lähtee koston tielle – Jodie Fosterin hahmon sisu ravistelee Neil Jordanin ri­kosd­raa­mas­sa

Rikosdraamassa pahoinpidelty radiojuontaja Erica Bainista (Jodie Foster) janoaa kostoa hakkaajilleen. KUVA: Abbott Genser
Viihde 4.2.2020 7:00
Pekka Eronen
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Stranger in You

★★★ Jännäreissä on kerätty pientareilta tuhatmäärin pahoinpideltyjä naisia ja surmattuja Laura Palmereita. Oli korkea aika yhden naisen potkia vastaan. Neil Jordan ohjasi tarinan, jossa pahoinpidelty ja miehensä menettänyt radiojuontaja Erica Bainista lähtee kostamaan kaikille pahoille. Kieltämättä oman käden oikeutta kyselemättä toteuttavat elokuvat jättävät aina hämmentyneen olon, mutta Jodie Fosterin hahmon sisu ravistelee. (USA 2007)

Sub klo 21.00

Niin se käy

★★ Rob Reinerin draamakomedian nimi voisi yhtä hyvin olla Että semmosta, Ottiatuota tai Jäitä poltellessa. Niin ympäripyöreää on meno. Se on sääli, sillä Diane Keatonilla on vahva komediakokemus, ja Michael Douglas on nyt löytänyt mainion vaihteen Netflix-sarjassa Kominsky-metodi. Kävelytempoisessa elokuvassa naapurin laulava leskirouva ja pojantytär (Sterling Jerins) pehmittävät naapuruston vanhan äijänmurjakkeen. Ensiesitys. (USA 2014)

Liv klo 21.00

Perkele – kuvia Suomesta

★★★★ Terävässä, roisissa ja suoraan sanovassa dokumentissaan Jörn Donner painoi sormen aikansa Suomen valtimolle – ja vähän muillekin ruumiinosille. Julkkikset, tavikset, ja monen sortin asiantuntijat saivat sanansa, kun dokumentti kyseli, miten maalta- ja maastamuuton valtakunnassa elettiin. Yhtä lähellä ns. tavallista kansaa ei Donner tainnut käydä koskaan. M.A. Nummisen ja Jarkko Laineen laulut möyhivät elokuvaa lisää. (Suomi 1971)

Yle Teema & Fem klo 21.55

MAINOS

Kommentoi

Tuon Jodie Fosterin leffan tulin vahingossa ostaneeksi nettikaupasta kahteen kertaan, koska se kulkee kahdella nimellä: Stranger in you sekä The brave one. Myös IMDb:n verkkosivuilla tuon Stranger in you -elokuvan kuvana on kansi, jossa lukee The brave one.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:47
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
22:02
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
21:23
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
21:09
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
19:46
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
19:45
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi
19:41
Tuuletus täynnä tunnetta – Oulun Pyrinnön 19-vuotias Samuel Purola täräytti 200 metrillä kotimaisen huippuajan 20,85
60
Jokaisessa julkisessa laitoksessa ei voi käydä vessassa Oulussa, vaikka kyseessä olisikin verovaroin kustannettu laitos – "Hädässä olevaa ihmistä yleensä autetaan"
47
Kätilöliiton mukaan huoli synnyttäjien ja vauvojen turvallisuudesta on maanlaajuinen – "Arvostammeko me uusien lasten syntymää ja perheitä satsaamalla heihin?"
41
Pohjois-Pohjanmaan museon kellarikerros jouduttiin sulkemaan – tutkimuksissa löydettiin terveydelle vaarallisia rakennusmateriaaleja
35
Merivesi voi nousta rajusti Perämerellä, merivartiosto varoittaa: "Näin kovat ennustukset ovat todella harvinaisia"
34
"On vain ajan kysymys, milloin osastolla tapahtuu potilasvahinko" – Yle: Oysin kätilöt ovat huolissaan potilasturvallisuudesta ja kannelleet aville, vastuualuejohtaja kiistää väitteet
33
Puheenaihe: Keskittyykö uutismedia liikaa Suomessa? "Digitaalinen julkaisutoiminta syrjäyttää painettua mediaa, murros vaatii resursseja ja osaamista"
28
Suomen teillä kurvailee tuhansia alaikäisiä autoilijoita – 12 000 alle 18-vuotiasta sai viime vuonna poikkeusluvan, ja tuhansia hakemuksia on jonossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta yöllä ja aamulla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Marinin kallis vedätys

159 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image