Viihde

Päivän lef­fa­poi­min­nat: Ohjaaja Pier Paolo Pasolinin viimeiset päivät ennen väkivaltaista kuolemaa

Pasolini on elokuva italialaisen ohjaaja ja kirjailija Pier Paolo Pasolinin (Willem Dafoe) elämän viimeisistä päivistä ja keskeneräisistä töistä. Pasolini murhattiin vuonna 1975. KUVA: NonStop Entertainment AB
Viihde 19.6.2019 7:00
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Pasolini

*** Abel Ferrara on aina ollut karujen teemojen käsittelijä ja vastakarvaan silittäjä. Siksi oli luontevaa, että hän teki elokuvan esikuvastaan Pier Paolo Pasolinista. Se seuraa rajoja rikkoneen ohjaajan, kirjailijan ja yhteiskuntakriitikon viimeisiä päiviä ennen väkivaltaista kuolemaa. 1970-luku oli Italiassa kuohuvaa aikaa, mutta Willem Dafoe vetää nimiroolissa viileää linjaa. Koko sirpaleisesta elokuvasta voi sanoa samaa. (Italia 2014)

Yle Teema & Fem keskiviikko 19.6. klo 22.35

Olympos on valloitettu

** Antoine Fuquan toimintajännäriä on kuvattu lyhyesti, että se on ”Die Hard Valkoisessa talossa”. Paitsi että Bruce Willisin viihdyttävän porhalluksen sijasta saadaan tähtilipun liehutusta ja tahattoman humoristista paatosta, jota otsikko antaakin odottaa. Gerard Butler on presidentin entinen turvamies, joka pääsee palaamaan paperitöistä sankaritöihin, kun terroristit hyökkäävät ja kidnappaavat presidentin (Aaron Eckhart). (USA 2013)

Hero keskiviikko 19.6. klo 21.00

Her

**** Viime lauantain Ex Machina nuori hakkeri otti hämmentävää lähituntumaa viekoittelevan kauniiseen androidiin. Spike Jonzen elokuvassa lähestytään hieman eri suunnasta ihmisen – tai siis miehen – ja koneen välisiä värinöitä. Nyt ei tuijoteta pintaa, sillä yksinäinen, eronnut Theodore hankkii kumppanikseen yksilöllisen käyttöjärjestelmän. Joaquin Phoenix etenee Scarlett Johanssonin äänen kanssa intiimille tasolle. (USA 2012)

Frii keskiviikko 19.6. klo 21.00

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Tämä kehitys tulee vielä näyttään että työläisellä ei ole mitään vaikutus kanavaa etujensa ajamiseen. Työnantajat tulee ... Lue lisää...
Kertokkeepa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image