Viihde

Päivän lef­fa­poi­min­nat: Ohjaaja Pier Paolo Pasolinin viimeiset päivät ennen väkivaltaista kuolemaa

Pasolini on elokuva italialaisen ohjaaja ja kirjailija Pier Paolo Pasolinin (Willem Dafoe) elämän viimeisistä päivistä ja keskeneräisistä töistä. Pasolini murhattiin vuonna 1975. KUVA: NonStop Entertainment AB
Viihde 19.6.2019 7:00
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Pasolini

*** Abel Ferrara on aina ollut karujen teemojen käsittelijä ja vastakarvaan silittäjä. Siksi oli luontevaa, että hän teki elokuvan esikuvastaan Pier Paolo Pasolinista. Se seuraa rajoja rikkoneen ohjaajan, kirjailijan ja yhteiskuntakriitikon viimeisiä päiviä ennen väkivaltaista kuolemaa. 1970-luku oli Italiassa kuohuvaa aikaa, mutta Willem Dafoe vetää nimiroolissa viileää linjaa. Koko sirpaleisesta elokuvasta voi sanoa samaa. (Italia 2014)

Yle Teema & Fem keskiviikko 19.6. klo 22.35

Olympos on valloitettu

** Antoine Fuquan toimintajännäriä on kuvattu lyhyesti, että se on ”Die Hard Valkoisessa talossa”. Paitsi että Bruce Willisin viihdyttävän porhalluksen sijasta saadaan tähtilipun liehutusta ja tahattoman humoristista paatosta, jota otsikko antaakin odottaa. Gerard Butler on presidentin entinen turvamies, joka pääsee palaamaan paperitöistä sankaritöihin, kun terroristit hyökkäävät ja kidnappaavat presidentin (Aaron Eckhart). (USA 2013)

Hero keskiviikko 19.6. klo 21.00

Her

**** Viime lauantain Ex Machina nuori hakkeri otti hämmentävää lähituntumaa viekoittelevan kauniiseen androidiin. Spike Jonzen elokuvassa lähestytään hieman eri suunnasta ihmisen – tai siis miehen – ja koneen välisiä värinöitä. Nyt ei tuijoteta pintaa, sillä yksinäinen, eronnut Theodore hankkii kumppanikseen yksilöllisen käyttöjärjestelmän. Joaquin Phoenix etenee Scarlett Johanssonin äänen kanssa intiimille tasolle. (USA 2012)

Frii keskiviikko 19.6. klo 21.00

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

22.7.
Henkilöauto romuttui lunastuskuntoon ulosajossa Sodankylässä, autossa olleet katosivat paikalta
22.7.
Inarijärvellä kuultu avunhuutoja – pelastuslaitos selvittää asiaa helikopterin avulla
22.7.
Lacrosse on hurja laji, jossa pallo viuhuu 180–190 kilometriä tunnissa – Arttu Ylilauri löysi lajin pariin 33-vuotiaana
22.7.
Eurooppaan odotetaan taas ennätyshelteitä: 40 astetta voi mennä rikki Saksassa saakka
22.7.
Britannia haluaa eurooppalaiset joukot turvaamaan merenkulkua Hormuzinsalmella
22.7.
Maailmalla megasuosiota nauttiva kriketti on pyristellyt itselleen jalansijan Oulussa – "Laji sekoitetaan krokettiin" Tilaajille
22.7.
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image