Viihde

Päivän lef­fa­poi­min­nat: Kyllä Mumbain slummi opettaa – Danny Boylen kahdeksalla Oscarilla palkitun elokuvan slummikuvaus on tehty länsimaiseen makuun

Kahdeksalla Oscarilla palkittu Slummien miljonääri on tarina kohtalosta ja rakkaudesta. Orpopoikaa lapsena esittää Ayush Mahesh Khedekar ja hänen rakkauttaan Latikaa Rubina Ali.
Viihde 25.2.2020 7:00
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Slummien miljonääri

★★★★ Danny Boylen elokuvaa katsoessa voi ärsyyntyä siitä, että kuvaus Mumbain slummien elämästä on selvästi tehty länsimaiseen makuun. Toisaalta sellaisella maulla useimmat täällä elokuvia katsovat, joten Oscareilla vuorattu tarina tempaa helposti mukaansa. Dev Patel on 18-vuotias orpopoika, joka menestyy Intian Haluatko miljonääriksi -ohjelmassa niin hyvin, että tekijät ja viranomaiset hermostuvat. Elämä on opettanut. (Britannia 2018)

Sub klo 21.00.

Rakas varkaani

★★ Elina Pohjanpää ja Pentti Siimes olivat uunituore aviopari, kun tätä elokuvaa filmattiin. Kyllähän sen huomaa, että pääparilla synkkaa. Se onkin William Markuksen ohjaamassa romanttisessa komediassa parasta. Walentin Chorell käsikirjoitti 1950-luvulla useammankin kehutun komedian, joita vuodet eivät ole kohdelleet hyvin. Soman kleptomaanin ja hupsun rikospsykologin rakkaustarinassakin on paljon keinotekoista ja pakotettua. (Suomi 1957)

TV1 klo 13.15.

Kohtalon valvojat

★★★ Oudolla virastolla on oudot tarkoitukset jännärissä, jonka George Nolfi ohjasi scifi-legenda Philip K. Dickin novellin pohjalta. Matt Damon on senaattiin pyrkivä poliitikko, joka kohtaa ja menettää Emily Bluntin esittämään tanssija Elisen. Ja on menettämässä yhä uudelleen, sillä jotkut yrittävät oikein viran puolesta estää heidän suhteensa. Arvoituksellisten agenttien tutuin kasvo on Mad Men -sarjan pomohahmo John Slattery. (USA 2011)

TV5 klo 0.00.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

31.3.
Urpiaisia ruokinnalla Lukijalta
31.3.
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
31.3.
Haukiputaan yli 40-vuotias Jatulin liikuntakeskus kaipaa kipeästi isoa remonttia – vajaan yhdeksän miljoonan peruskorjaushanke on paraikaa selvityksessä
31.3.
Messi piikitteli Barcelonan seurajohtoa – "Olemme aina olleet ensimmäisinä auttamassa seuraa, kun on ollut tarve"
31.3.
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat
31.3.
Maaliskuun lukijakuva: Enkun tunti sujuu Iidalla kotona Kiimingissä pappakoiran kanssa
31.3.
MTV Uutiset selvitti että enemmistö suurimmista pörssiyhtiöistä aikoo maksaa osinkoa koronaviruksen keskellä

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image