Viihde

Päivän lef­fa­poi­min­nat: Kaihoisan rakkauden muistot nousevat pintaan Oscar-palkitussa draamassa

Englantilaisen potilaan rakastavaisia esittävät Ralph Fiennes ja Kristin Scott Thomas. KUVA: Miramax
Viihde 7.2.2020 7:00
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Englantilainen potilas

***** Rakkaus, sota, velvollisuus, kuolema, muistot… Anthony Minghellan eeppinen draama pinoaa monta elämää suurempaa palikkaa, muttei sorru taakkansa alle. Se oli semmoinen suoritus, ettei Oscarien sadetta voinut estää. Juliette Binoche esittää toisen maailmansodan Italiassa työskentelevää sairaanhoitajaa, joka kuulee lentäjä-potilaansa (Ralph Fiennes) ja tämän työtoverin vaimon (Kristin Scott Thomas) rakkaustarinan. (USA 1996)

Yle Teema & Fem klo 21.00

Jack Reacher: Paluu päämajaan

*** Tom Cruise ei ole pituudella pilattu, ja tukkakin on väärän värinen Lee Childin kirjojen yksinäisen sankarin rooliin. Niin reippaasti hän Tappajan jäljillä -jännärissä hahmon kuitenkin otti haltuun, että se sai jatkoa. Edward Zwick ohjasi toimintaseikkailun, jossa sotilaspoliisin hommat jättänyt Reacher tutkii entisten kollegojensa kuolemantapauksia. Siitä ei toki ilman ankaraa uhittelua ja nokkapokkaa selvitä. Ensiesitys. (USA 2016)

Nelonen klo 21.30

The Sandman

*** Pelottava hiekkamonsteri mesoaa valloillaan. Peter Sullivanin ohjaama kauhujännäri ei anna kliseisen lähtökohdan masentaa, vaan kehittelee hirviöstä tulkin uusperheen paineille. Shael Smolik hellyttää Madisonina, joka on menettänyt isänsä ja joutunut huolestuttavan käytöksen vuoksi laitokseen. Haylie Duff on Claire-täti, jolla on kova koulu oppia pienen tytön huoltajaksi. Tuottajien listasta löytyy Marvel-legenda Stan Lee. (USA 2017)

Kutonen klo 23.00

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

16.2.
CNN: Yli tuhat USA:n oikeusministeriön ex-työntekijää vaatii ministerin eroa – Barrin epäillään taipuneen Trumpin painostukseen
16.2.
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
16.2.
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
16.2.
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
16.2.
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
16.2.
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
16.2.
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

158 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image