Viihde

Päivän lef­fa­poi­min­nat: Hugh Grantin tutut säädöt toimivat – romanttinen komedia saa tv-ensiesityksen

Romanttinen komedia The Rewrite kertoo entisestä Hollywood-käsikirjoittajasta (Hugh Grant), joka joutuu inhoamiinsa opetustöihin pikkukaupungin yliopistossa. Kurssille osuu kuitenkin viehättävä yksinhuoltajaäiti. KUVA: Anne Joyce
Viihde 4.2.2019 7:00
Laura Krohn

The Rewrite

*** ”Kuule vänskä. Mis sie tarvitset oikein kivaa käyttöleffaa? Täs siul on sellane.” Ja kyllä Marc Lawrencen romanttinen komedia sopii muunkin alan ihmisille. Säätyyn tai ammattiasemaan katsomatta.

Se on semmoinen eloisa pakkaus, jonka ääressä ilta sujahtaa mukavasti niille paikkeille, että tulee kiire nukkumaan. Mitään ikimuistoista The Rewrite ei sisällä, muttei floppaakaan.

Hugh Grantin änkytyksiä ja silmänräpsytyksiä pitää kyllä säätää. Brittitähti esittää tutuilla säädöillään Oscar-luokan käsikirjoittajaa Keithiä, joka ei enää saa kehitelmiään käymään kaupaksi.

Aallonpohjassaan hän suostuu ottamaan vastaan opettajan paikan sateisen pikkukaupungin yliopistossa. Itärannikon Binghamton ei oikein Kalifornian säihkeen ja auringonpaisteen kanssa pysty kilpailemaan.

Käsikirjoitus pudottelee pirteätä vuoropuhelua

Ammattimiehen itsetuntoa on kolhittu siinä määrin, ettei hän kakistele ollenkaan, kun opiskelijatyttö (Bella Heathcote) ensi töikseen pokaa hänet paikallisessa hampparibaarissa. Käsikirjoituskurssin oppilaitakin äijäpolo valitsee samalta pohjalta.

Tosin mukaan mahtuu myös melkein Keithin ikäinen Holly. Koska tätä esittää ikivaloisa Marisa Tomei, ei ole vaikeata arvata, mihin suuntaan The Rewrite sen jälkeen kehittyy.

Tässä tapauksessa se ei kuitenkaan ole ylitsekäymätön rasite. Ohjaaja Lawrencen naputtelema käsikirjoitus pudottelee siinä määrin pirteätä vuoropuhelua, ettei kliseisiin ole aikaa jäädä makaamaan.

Keith on kuin Will Poika-elokuvasta

Samalla tyypitkin syvenevät. Grantin katkeroitunut, hymyilevän hapan Keith on samaa maata kuin Poika (2002) -komedian tyhjäntoimittaja Will. Tälläkin kertaa kyyninen huithapeli oppii ottamaan muita huomioon ja saa hyvää aikaiseksi.

Kuten hyvän mielen katsojalle. Pätevät konkarinäyttelijät Allison Janney ja J.K. Simmons esittävät feministiopettajaa ja rehtoria. Ensiesitys. (USA 2014)

TV2 maanantaina 4.2. klo 21.30

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

54
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
45
Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – keskustaryhmästä lähtee jälleen yksi edustaja pois vapaaehtoisesti
31
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
28
Metsästyskortilla äänestämään? – Kysyimme, voisiko äänestysikärajan laskea osan kohdalla 16 vuoteen
7
Kiimingin Jokirannan koulukaava etenee, lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi
6
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille
5
Kamera olalle ja ääntä kohti – Heino Kuhan lintukoto on talvinen Hietasaari auringon noususta laskuun

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image