Viihde

Päivän lef­fa­poi­min­nat: Hugh Grantin tutut säädöt toimivat – romanttinen komedia saa tv-ensiesityksen

Romanttinen komedia The Rewrite kertoo entisestä Hollywood-käsikirjoittajasta (Hugh Grant), joka joutuu inhoamiinsa opetustöihin pikkukaupungin yliopistossa. Kurssille osuu kuitenkin viehättävä yksinhuoltajaäiti. KUVA: Anne Joyce
Viihde 4.2.2019 7:00
Laura Krohn

The Rewrite

*** ”Kuule vänskä. Mis sie tarvitset oikein kivaa käyttöleffaa? Täs siul on sellane.” Ja kyllä Marc Lawrencen romanttinen komedia sopii muunkin alan ihmisille. Säätyyn tai ammattiasemaan katsomatta.

Se on semmoinen eloisa pakkaus, jonka ääressä ilta sujahtaa mukavasti niille paikkeille, että tulee kiire nukkumaan. Mitään ikimuistoista The Rewrite ei sisällä, muttei floppaakaan.

Hugh Grantin änkytyksiä ja silmänräpsytyksiä pitää kyllä säätää. Brittitähti esittää tutuilla säädöillään Oscar-luokan käsikirjoittajaa Keithiä, joka ei enää saa kehitelmiään käymään kaupaksi.

Aallonpohjassaan hän suostuu ottamaan vastaan opettajan paikan sateisen pikkukaupungin yliopistossa. Itärannikon Binghamton ei oikein Kalifornian säihkeen ja auringonpaisteen kanssa pysty kilpailemaan.

Käsikirjoitus pudottelee pirteätä vuoropuhelua

Ammattimiehen itsetuntoa on kolhittu siinä määrin, ettei hän kakistele ollenkaan, kun opiskelijatyttö (Bella Heathcote) ensi töikseen pokaa hänet paikallisessa hampparibaarissa. Käsikirjoituskurssin oppilaitakin äijäpolo valitsee samalta pohjalta.

Tosin mukaan mahtuu myös melkein Keithin ikäinen Holly. Koska tätä esittää ikivaloisa Marisa Tomei, ei ole vaikeata arvata, mihin suuntaan The Rewrite sen jälkeen kehittyy.

Tässä tapauksessa se ei kuitenkaan ole ylitsekäymätön rasite. Ohjaaja Lawrencen naputtelema käsikirjoitus pudottelee siinä määrin pirteätä vuoropuhelua, ettei kliseisiin ole aikaa jäädä makaamaan.

Keith on kuin Will Poika-elokuvasta

Samalla tyypitkin syvenevät. Grantin katkeroitunut, hymyilevän hapan Keith on samaa maata kuin Poika (2002) -komedian tyhjäntoimittaja Will. Tälläkin kertaa kyyninen huithapeli oppii ottamaan muita huomioon ja saa hyvää aikaiseksi.

Kuten hyvän mielen katsojalle. Pätevät konkarinäyttelijät Allison Janney ja J.K. Simmons esittävät feministiopettajaa ja rehtoria. Ensiesitys. (USA 2014)

TV2 maanantaina 4.2. klo 21.30

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

41
Yrittäjien Mikael Pentikäinen on huolissaan tulevista verolinjauksista: "Vaalikampanjoinnissa monien puolueiden kädet olivat syvällä yrittäjien taskuissa"
40
Kellojen siirtelyn loppuminen vaatii vielä monta päätöstä – Suomessa ratkaisu kesä- tai talviajasta on vastavalitulla eduskunnalla
29
Miten Oulun Kaupunginojaa pitäisi kehittää? – kaupunkilaisilta kysytään toiveita ja historiatietoa
22
Kirkkovaltuusto hyväksyi suunnitelmat Ylivieskan uudesta kirkosta – Kirkkohallituksen yliarkkitehdilta kehut hyvästä työstä ja kohtuullisuudesta
10
Kerro meille: Millaisia muistoja sinulla on Iin Rysäklubista?
9
Kärpät kaatui Hämeenlinnassa sysimustaan minuuttiin toisessa erässä – Manner HPK:n salamamaaleista: ”Ei siinä mielestäni mitään isompia virheitä tapahtunut”
8
Sulamisvedet uhkasivat rakennuksia Pudasjärven keskustassa – palomestari: "Vesi jo nurkkapielessä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 12 Ahvenanmaan maakunnassa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. Ruohikkopalojen vaara on suuri Ahvenanmaan, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

218 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Ilkeää on, tuo kateus nimittäin. Alle promille, siis tuhannesosa eläkeläisistä, saa yli kymppitonnin eläkettä (Iltalehti... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image