Viihde

Päivän lef­fa­poi­min­nat: Hoffman heittelee jäähyväisiä tiedustelun kylmässä maailmassa

Saksan Hampuriin saapuva tshetsheeni herättää tiedustelupalvelujen mielenkiinnon. Mukana muun muassa Philip Seymour Hoffman (vas.), Vicky Krieps ja Daniel Brühl. KUVA: Kerry Brown
Viihde 12.10.2018 7:00
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

A Most Wanted Man

★★★★★ John Le Carrén vakoiluromaaneissa tiedustelun kylmä maailma puhaltelee keljusti poplarin alle. Turvatonta on olo muutenkin. Rock-kuvilla ja -videoilla uransa aloittanut Anton Corbijn seuraa vakain kuvin kierrettä, jonka Hampuriin saapuva tshetsheenimuslimi laittaa liikkeelle. Avainasemassa on tiedustelun konkari Bachmann, jota Philip Seymour Hoffman esittää jäähyväisroolin makuisesti. Ensiesitys. (USA 2014)

Yle Teema & Fem perjantai 12.10. klo 21.00.

Takers

★★★ Ei ihme, että ”rosvot ja poliisit” on lastenleikkien ikisuosikki. Vastakkainasettelu on selvä, dramatiikkaa riittää ja raha ratkaisee. Kelpaa aihe aikuisillekin, kuten John Luessenhopin tutunomaisessa, mutta jäntevässä toimintajännärissä. Idris Elba ja Paul Walker kuuluvat ammattirikollisten liigaan, jolle häämöttää normaalia vuosikeikkaa huomattavasti tuottoisampi tilaisuus. Matt Damon ja Jay Hernandez ovat poliiseja. (USA 2010)

Kutonen perjantai 12.10. klo 21.00.

The Way Back

★★★ Siperiasta on pitkä matka – kaikkialle. Juuri siksi diktaattori Stalin passitti sinne ne toisinajattelijat, joita ei kerinnyt tappaa. Taikka sotavangit, kuten Peter Weirin seikkailussa. Jim Sturgess, Colin Farrell ja Ed Harris kuuluvat monikansalliseen vankijoukkoon, joka päättää uhmata kohtaloa sekä maantiedettä ja karata. Sitä maantiedettä elokuvassa sitten riittääkin niin, että yksilötasolla kehittely jää vähiin. (USA 2010)

Hero perjantai 12.10. klo 21.00.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat aamuyöstä alkaen erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

255 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Kerroppas Y miksi meidän 32vuotias tytär ei kitise eläkkeistä? Voisikohan se johtua kasvatuksesta, hänelle opetetuista a... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image