Viihde

Päivän lef­fa­poi­min­nat: Clint Eastwood muistelee ame­rik­ka­lais­ta tarkka-ampujaa – Bradley Cooper esittää Chris Kylea

Bradley Cooper on kokenut ja palkittu amerikkalainen tarkka-ampuja American Sniperissa.
Viihde 24.8.2019 7:00
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

American Sniper

*** Yli kahdeksankymppisestä Clint Eastwoodista ei ole tekemään ajan hengen mukaisia, sukupuolisesti tasapainoitettuja elokuvia. Jos on koskaan ollutkaan. Kohtalaisen vakaalla kädellä hän yhä ohjaa tarinoita, joissa miehet tekevät, mitä miehen on John Waynen mukaan tehtävä. Kyselemätön teonsanojen mies on myös Bradley Cooperin esittämä tarkka-ampuja Chris Kyle, josta tulee sankari Irakissa. Ei kuitenkaan kotonaan. (USA 2014)

Sub lauantai 24.8. klo 22.00

Arthur ja kaksi maailmaa

** Toimintatuottaja-ohjaaja Luc Besson on soveltanut osaamistaan myös lastenseikkailuissa. Arthur-pojan ja minimoiden kolmannessa elokuvassa panokset kovenevat, kun paha Maltazard taapertaa parimetrisenä. Silti tuntuu, että parhaat paukut on jo käytetty. Animaatiota ja näytelmäelokuvaa yhdistävä, suomeksi puhuttu seikkailu on vikkelää, värikästä seurattavaa, muttei sotaisuudessaan ihan pienimmille sopiva. (Ranska 2010)

MTV3 lauantai 24.8. klo 13.30

Pussikaljaelokuva

***** Vielä on kesää jäljellä, joten vuodenajan kulttielokuvalle on tilausta. Ville Jankerin sovitus Mikko Rimmisen läpimurtoromaanista voisi olla sellainen, vaikka kirjan omaperäinen kerronta menetettiin. Kolmen ex-nuoren päivä Helsingissä ei dramatiikalla juhli, mutta päivä on lämmin, ja ystävyys myös. Jussi Nikkilän, Eero Milonoffin ja Ylermi Rajamaan luuserikolmikossa tuoksahtaa maltaan ohella elämä. (Suomi 2010)

Hero lauantai 24.8. klo 19.30

MAINOS

Kommentoi

Sukupuolisesti tasapainoitettuja elokuvia ajanhengen mukaisesti, Eastwoodista ei ole niitä tekemään. Hyvä niin, tarkkaampujatkin ovat 99.9 prosenttisesti miehiä oikeesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:46
Arvio: Kaikki saavat kimaltaa tavallaan – hienovaraisesti Louna-Tuuli Luukka kiteyttää muunsukupuolisten ja transihmisten tarinat seikkailuhenkisiksi dinosaurusfaabeleiksi
12:23
Seppo-koira valittiin Hyvän mielen lähettilääksi – "Pienistä asioista nauttiminen on tie onneen"
12:17
Pororikas Johan Aslak Labba ei ymmärrä "nuorten kiihkoa" eikä "lukeneiden riitelyä" saamelaisten sorrosta: "Asuntolassahan oli herrojen oltavat" Tilaajille
12:02
Hirvi putosi jäihin Kuhmon Nuolijärvellä – eläin pääsi pälkähästä ennen kuin pelastuslaitos ehti paikalle
11:47
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri haluaa reaaliaikaisen seurannan antibioottien kulutukseen – ”Toivomme, että se olisi valtakunnallinen hanke"
11:25
Postialan lakko jatkuu, sähköliitto tukilakkoon – Palta olisi hyväksynyt sopimuksen: "Olemme tulleet vastaan keskeisissä riitakysymyksissä"
11:21
Rivitalossa kärynneet tekstiilit aiheuttivat hälytyksen Kemissä
52
Oulun kaupunki jakaa 2000 lamppua pyöräilijöille – tempaus on osa valtakunnallista Pyöräilytalvi-viikkoa
43
Kaupunginhallitus päätti: Linnanmaan uimahallin rakentaminen aloitetaan jo ensi vuonna
40
IMF:ltä tylyt terveiset Suomen velkaantumisesta: Rinteen hallituksen tavoite ei toteudu, dieselin ja turpeen veroalet pois tai muita säästötoimia
40
Postialan lakko jatkuu, sähköliitto tukilakkoon – Palta olisi hyväksynyt sopimuksen: "Olemme tulleet vastaan keskeisissä riitakysymyksissä"
23
Huuhkajat päätti EM-karsinnat tappioon, Kreikka voitti 2-1 – häviö tietää paikkaa arvonnan neloskorissa
22
Oulun yliopistokampus toimiva nykyisellään – mikä on se malli, johon visio yliopistosta keskustassa perustuu? Lukijalta
18
Led-valo kertoo, milloin suihkun käyttö kannattaa lopettaa – oululaisyritys kehitti suihkuvahdin, joka saa tarvitsemansa energian virtaavasta vedestä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä oleva lumi tamppautuu liukkaaksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.11.

Fingerpori

19.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image