Viihde

Päivän lef­fa­poi­min­nat: Arto Paasilinnan Ulvova mylläri sai Asterix-käsittelyn – rans­ka­lai­ses­sa ky­lä­ko­me­dias­sa on sadunomaisia piirteitä

Cornelius (Bonaventure Gacon) ilmestyy kylään, joka on elänyt leivättä pitkään ja perustaa myllyn. Ranskalaisversio Arto Paasilinnan romaanista on sadunsekainen kyläkomedia. KUVA: Agat films & Cie
Viihde 26.2.2020 7:00
Pekka Eronen
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Cornelius

★★★ Arto Paasilinnan humoristiset seikkailuromaanit ovat olleet ranskalaisten mieleen niin, että Jäniksen vuoden lisäksi siellä filmattiin myös Ulvova mylläri. Yann Le Quellec jätti suomalaisen rukiin tuoksahdukset väliin ja ohjasi sadunsekaisen kyläkomedian, josta ei myöskään Asterix ole kaukana. Bonaventure Gacon on rantahiekasta pullahtanut mylläri, jonka öistä karjahtelua kestää vain pormestarin tytär (Anais Demoustier). (Ranska 2017)

Yle Teema & Fem klo 21.55

Eyes Wide Shut

★★★★ Kun vaimo kertoo syrjähyppyfantasiastaan, lähtee elämänhallinta miehen lapasesta. Sukupuolten välisen kommunikoinnin lähetyshäiriöt ovat yksi teemoista, joita Stanley Kubrick pakkasi viimeiseen elokuvaansa. Arthur Schnitzlerin wieniläisnovelli 1920-luvulta ei ihan sulavasti siirtynyt 1990-luvun New Yorkiin, mutta härnäävää unen värinää elokuvassa on. Pääosissa Tom Cruise ja Nicole Kidman terapoivat omaa kriisiään. (Britannia 1999)

Sub klo 21.00

Tulkki

★★★ Kommunikaatiosta on vahvasti kyse myös illan toisessa Nicole Kidman -elokuvassa. Hän on YK:n tulkki Silvia, joka kuulee työpaikkansa käytävällä, kuinka poliittista salamurhaa valmistellaan. Afrikkalaiselta valtionpäältä on menossa henki, ja kohta se on höllässä Silviallakin, joka tietää liikaa. Sean Penn on omat kolhut kokenut agentti, jonka kanssa Kidman kiskoo Sydney Pollackin kävelyvauhtisen jännärin voiton puolelle. (USA 2005)

TV5 klo 21.00

MAINOS

Kommentoi

Turhauttavaa lukea näitä arvosteluja, kun liki puolen suomen kokoisella alueella enää näkyvät vain: 1, 2, 3, 4 ja Teema.
Useimmat esitellyt ja arvioidut kanavilla, jotka viime vuosina on poistettu, tai ei ole koskaan näkyneetkään. Kuitenkin tuo yle-vero peritään täysimääräisenä täälläkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

YLE-verolla näkyvät nimenomaan 1,2 ja Teema, muut ovat mainosrahoitteisia tai muuten rahoitettuja (Alfa)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

31.3.
Urpiaisia ruokinnalla Lukijalta
31.3.
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
31.3.
Haukiputaan yli 40-vuotias Jatulin liikuntakeskus kaipaa kipeästi isoa remonttia – vajaan yhdeksän miljoonan peruskorjaushanke on paraikaa selvityksessä
31.3.
Messi piikitteli Barcelonan seurajohtoa – "Olemme aina olleet ensimmäisinä auttamassa seuraa, kun on ollut tarve"
31.3.
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat
31.3.
Maaliskuun lukijakuva: Enkun tunti sujuu Iidalla kotona Kiimingissä pappakoiran kanssa
31.3.
MTV Uutiset selvitti että enemmistö suurimmista pörssiyhtiöistä aikoo maksaa osinkoa koronaviruksen keskellä

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image