Viihde

Päivän elo­ku­va­poi­min­nat: Yl­lä­tys­hyök­käys Pearl Harboriin liukastuu saippuaan

Pearl Harbor -elokuva ei oikein onnistu yhdistämään sodan vyöryä ja kohtalokasta rakkautta.
Viihde 28.1.2018 7:00
Pekka Eronen
Pekka Eronen

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme sunnuntain kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Pearl Harbor

** Japanilaisten yllätyshyökkäys Pearl Harborin laivastotukikohtaan joulukuussa 1941 oli toisen maailmansodan käännekohtia. USA liittyi mukaan, Japanin ja Saksan voittoisa marssi alkoi hyytyä. Aihetta on sivuttu monissa hyvissä elokuvissa, joihin tämä ei lukeudu.
Ohjaaja Michael Bay yritti yhdistää sodan vyöryn ja Titanic-tyylisen kohtalokkaan rakkauden. Ben Affleck, Kate Beckinsale ja muut jäivät saippuaan liukastelemaan. (USA 2001)

Nelonen sunnuntai 28.1. klo 21.00

Hamlet liikemaailmassa

*** Aki Kaurismäen parhaissa elokuvissa huumori on osa vakavampia teemoja. Vapaamuotoisessa Shakespeare-tulkinnassa asia on päinvastoin: leikittelyn seassa tuikahtelee asiaakin. Pokerinaamainen komedia seuraa nuoren Hamletin kauhontaa kumiankkayrityksen läikkyvillä vesillä. Esko Salminen, Elina Salo ja Kati Outinen ovat edukseen Timo Salmisen kuvien viileän tyylikkäissä Hollywood-nostalgioissa. (Suomi 1987)

Yle Teema & Fem sunnuntai 28.1. klo 12.00

Tehtaan tytöt

**** Nigel Colen työtaistelukomediassa autotehtaan naiset vaativat vuonna 1966 samaa palkkaa kuin miehet. Jos joku kertoisi heille, ettei palkkatasa-arvo ole täysin toteutunut vielä viisi vuosikymmentä myöhemminkään, taitaisi positiivinen puhku vaihtua raivokkaisiin ärräpäihin. Toiveikkaina Sally Hawkinsin esittämä Rita ja virkasiskot kuitenkin marssille käyvät. Bob Hoskins on liiton mies, ja Miranda Richardson ministeri. (Britannia 2010)

Hero sunnuntai 28.1. klo 19.15

MAINOS

Kommentoi

On jo yleisesti tiedetty ettei hyökkäys ihan niin yllätyksenä tullutkaan. Saaren japanilainen radioasema oli jo huomattu. Mm. USAn eräät sotahistorian tutkijat ovat epäilleet että ilman ns. "yllätyshyökkäystä" ameriikkalaisia ei olisikaan saatu niin innolla mukaan. Toinen epäily/selitys olisi vahentunut laivasto joka haluttiin uudistaa ja hyökkäys avasi Kongressin rahahanat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

79
Lasaretinsaaren rakentamissuunnitelmat eivät lämmittäneet oululaisia – kuulemistilaisuudessa täystyrmäys kaavahankkeelle
69
Pääministeri Sipilä vahvisti Suomenmaalle: Eduskuntavaaleissa ehdolla edelleen Oulun vaalipiirissä
68
Hallitus vie asiantuntijoiden kritisoimaa irtisanomissuojan heikennystä eteenpäin – Katso esimerkit potkujen syistä
56
Vasemmistoliiton uuteen ilmeeseen kuuluu pinkkiä ja sinistä, mutta puolueen toiveena on punavihreä hallitus - katso uusi tunnus
50
Poliisi löysi kerrostalosta Oulun keskustassa peräti 14 varastettua pyörää, kolme miestä otettiin kiinni – "Käynnissä varkausbuumi"
46
Oulun Kuivasjärvellä haeskeltiin illalla karhua - poliisille ilmoitettiin havainnosta hevostallin lähellä
32
Paljonko tienaa sirkkatuottaja, ja voiko hyönteisfarmi saada maataloustukea? "Kun tuotanto tehostuu, hinnat muuttuvat kuluttajaystävällisemmiksi"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Et sitten edes lukenut aloitusta tai et järkytykseltäsi ymmärtänyt sitä. Lainaus: "...pitää osata olla menemättä lankaan... Lue lisää...
Sifferi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image